LEDIG STILLING VED NORSK REGNESENTRAL

Forsker / seniorforsker - statistisk modellering og maskinlæring

Søknadsfrist: 15.03.2021

Norsk Regnesentral

Norsk Regnesentral (NR) er en uavhengig, ideell og allmennyttig privat stiftelse som utfører oppdragsforskning for næringsliv og offentlige virksomheter både i Norge og internasjonalt.


Forskningsområdene er statistisk modellering, maskinlæring, kunstig intelligens og IKT. Våre oppdragsgivere er næringsliv og offentlig forvaltning, EU og Norges forskningsråd.


Instituttet har 95 ansatte. Vår oppgave er å skape forskningsresultater som brukes og synes.


NR er et av Europas største miljøer innen anvendt statistikk. Største anvendelser er finans og forsikring, petroleum, jordobservasjon, klima og miljø, fiskeri og havbruk, helse, bildeanalyse og kunstig intelligens. Innen IKT arbeides det med digital sikkerhet, smarte sensorer, simuleringsbasert læring, e-inkludering og universell utforming i IKT.

Norsk Regnesentral søker forsker innen statistisk modellering og maskinlæring, med spesiell interesse for finans og forsikring

Om stillingen

Det er stor etterspørsel etter Norsk Regnesentrals kompetanse, og vi vil styrke laget ytterligere.

Vi trenger nå en ny forsker i statistisk modellering og maskinlæring med dyp metodisk forståelse. For denne stillingen er vi ute etter deg som har spesiell interesse for finans- og forsikrings-anvendelser. Stillingen ligger i avdelingen SAMBA med 49 forskere.

Maskinlæring og statistisk modellering er kjernen i systemer for kunstig intelligens. Hos oss vil du ikke bare bruke algoritmene i spennende oppdrag, du får også muligheten til å utvikle dem og forstå dem til bunns. Du vil lære alt om når tradisjonell statistisk modellering er å foretrekke og når metoder som dyp læring og XG Boost er best.

Vi søker

Du må være interessert i metodeforskning, anvendelser og oppdragsforskning. Søkere må ha mastergrad eller doktorgrad innen statistisk modellering eller maskinlæring.

Ved siden av å være en meget sterk metodiker, må du være god til å programmere og interessert i nye utviklingsverktøy. Våre forskere får muligheten til å arbeide med mange ulike metoder, prosjekter, kunder og samarbeidspartnere. Det kan derfor også bli aktuelt å jobbe på prosjekter innen våre øvrige anvendelser som havbruk, klima, industri og helse.

Vi tilbyr

Vi tilbyr 100 % fast stilling, gode lønnsbetingelser og pensjons- og forsikringsordninger, fleksibel arbeidstid, 5 uker ferie, i tillegg til betalt fri i romjul og påske, og egen personalkantine. Gode opplærings- og utviklingsmuligheter i et inspirerende arbeidsmiljø sammen med høykompetente kolleger innen statistisk modellering, maskinlæring og bildeanalyse.

Norsk Regnesentral holder til i Kristen Nygaards hus ved Forskningsparken på Blindern i Oslo. Tiltredelse etter avtale.

Spørsmål om stillingen

Søknaden skal inneholde søknadsbrev, CV, vitnemål og karakterutskrifter fra din høyere utdanning og attester.

Ta gjerne kontakt med:

Vi ser frem til å høre fra deg.

Søk på stillingen

Powered by Labrador CMS