LEDIG STILLING VED NORSK REGNESENTRAL

2 forskere - Maskinlæring for bildeanalyse

Søknadsfrist: 10.12.2020

Norsk Regnesentral

Norsk Regnesentral (NR) er en uavhengig, ideell og allmennyttig privat stiftelse som utfører oppdragsforskning for næringsliv og offentlige virksomheter både i Norge og internasjonalt. Forskningsområdene er statistisk modellering, maskinlæring, kunstig intelligens og IKT. Våre oppdragsgivere er næringsliv og offentlig forvaltning, EU og Norges forskningsråd.Instituttet har 90 ansatte. Vår oppgave er å skape forskningsresultater som brukes og synes.


NR er et av Europas største miljøer innen anvendt statistikk. Største anvendelser er petroleum, finans og forsikring, jordobservasjon, klima og miljø, fiskeri og havbruk, helse, bildeanalyse og kunstig intelligens. Innen IKT arbeides det med cybersikkerhet, smarte sensorer, e-inkludering og universell utforming i IKT.

Forsker / Seniorforsker / Sjefsforsker

Om stillingen

Norsk Regnesentral (NR) har Norges ledende anvendte miljø innen bildeanalyse. Det er stor etterspørsel etter vår kompetanse, og vi vil styrke laget ytterligere.

Vi trenger to nye forskere i bildeanalyse med solid bakgrunn i maskinlæring, spesielt med kompetanse innenfor dyp læring. Søkere må ha master eller doktorgrad innen disse feltene. Stillingene ligger i avdelingen SAMBA med 48 forskere.

NR har lang erfaring i bildeanalyse og var tidlig ute med å ta i bruk nye teknikker som dyp læring, der vi nå har en stor og voksende portefølje.

Vi jobber med anvendelser innen områder som medisin og helse, marin, industri og energi. Vi utvikler blant annet metoder for å oppdage kreft fra medisinske røntgenbilder, beregne fiskemengder fra marine akustikkdata og automatisk inspeksjon av infrastruktur.

I et samarbeid mellom NR og universitetene i Tromsø og Oslo etableres nå Visual Intelligence, som er et av Forskningsrådets nye sentre for forskningsdrevet innovasjon. Temaet for senteret er kunstig intelligens for komplekse bildedata, og aktiviteten her vil være tett knyttet til NRs andre aktiviteter.

Arbeidsoppgaver

Du må være interessert i både metoder, anvendelser og oppdragsforskning. Det vil bli lagt vekt på erfaring med søknadsskriving og publisering, samt evne til samarbeid og til å kommunisere med kunder og partnere.

Ved siden av å være en meget sterk metodiker, må du være god til å programmere og interessert i nye utviklingsverktøy. Våre forskere jobber i team, og du får muligheten til å jobbe med mange ulike metoder, kunder og prosjekter.

Kvalifikasjonskrav

Du må ha solid bakgrunn i maskinlæring og bildeanalyse, spesielt med kompetanse innenfor dyp læring. Søkere må ha master- eller doktorgrad innen disse feltene.

Vi tilbyr

Vi tilbyr 100 % fast stilling, gode lønnsbetingelser og pensjons- og forsikringsordninger, fleksibel arbeidstid, 5 uker ferie, i tillegg til betalt fri i romjul og påske, og egen personalkantine. Gode opplærings- og utviklingsmuligheter i et inspirerende arbeidsmiljø sammen med høykompetente kolleger innen bildeanalyse, jordobservasjon, statistisk modellering og maskinlæring.

Norsk Regnesentral holder til i Kristen Nygaards hus ved Forskningsparken på Blindern i Oslo. Tiltredelse etter avtale.

Spørsmål om stillingen

Søknaden skal inneholde søknadsbrev, CV, vitnemål og karakterutskrifter fra din høyere utdanning og attester.

Ta gjerne kontakt med:

Vi ser frem til å høre fra deg.

Søk på stillingen

Powered by Labrador CMS