LEDIG STILLING VED Norsk Regnesentral

1-2 forskere innen statistisk modellering og maskinlæring

Søknadsfrist: 21.04.2024

Norsk Regnesentral

Norsk Regnesentral (NR) er en uavhengig, ideell og allmennyttig privat stiftelse som utfører oppdragsforskning.Forskningsområdene er statistisk modellering, geomodellering, bildeanalyse, jordobservasjon, maskinlæring, kunstig intelligens, språkteknologi, digital sikkerhet, digital inkludering og digital transformasjon. NR er et av Europas største miljøer innen anvendt statistisk modellering. Instituttet har 100 ansatte.

I over 70 år har instituttet levert samfunnsnyttige tjenester og skapt nye verdier for kunder og partnere innen et vidt spekter av bransjer; Teknologi og industri, Finans og forsikring, Klima og miljø, Naturressurser, Hav, Helse og Samfunn. 

Våre oppdragsgivere er næringsliv og offentlige virksomheter både i Norge og internasjonalt, EU og Norges forskningsråd. Vår oppgave er å skape forskningsresultater som brukes og synes.

1-2 forskere innen statistisk modellering og maskinlæring

Det er stor etterspørsel etter Norsk Regnesentrals kompetanse, og vi vil styrke laget ytterligere.

Maskinlæring og statistisk modellering er kjernen i systemer for kunstig intelligens. Hos oss vil du ikke bare bruke algoritmene i spennende oppdrag, du får også muligheten til å utvikle dem og forstå dem til bunns. Du vil lære om når tradisjonell statistisk modellering er å foretrekke og når metoder som dyp læring eller XGBoost er best.

Om stillingene

Vi trenger 1-2 forskere i statistisk modellering og maskinlæring med dyp metodisk forståelse. Stillingene ligger i forskningsavdelingen SAMBA som har 32 forskere.

Våre forskere får muligheten til å arbeide med mange ulike metoder, prosjekter, kunder og samarbeidspartnere, og vi jobber med anvendelser innen et bredt spekter av områder: finans og forsikring, teknologi, industri, medisin og helse, marin, klima og miljø.

Vi utvikler for eksempel: risikomodeller for banker og forsikringsselskaper, sesongvarsler for temperatur og nedbør, prognoser for kraftpriser, metoder for deteksjon av anomalier i tidsrekker, modeller for spredning av lakselus mellom oppdrettsanlegg og metoder for forklarbar kunstig intelligens.

Vi samarbeider nært med fagfolk hos de ulike kundene og samarbeidspartnerne våre. Prosjektene er finansiert av private bedrifter, offentlige etater, Norges forskningsråd eller EU-kommisjonen. 

Arbeidsoppgaver

Avhengig av din erfaring, kan stillingene inneholde elementer av alle oppgaver på et forskningsinstitutt; prosjektarbeid, prosjektledelse, søknadsskriving, markedsføring, nettverksbygging og akademisk publisering. Vår hverdag er variert, utfordrende og spennende.

Kvalifikasjonskrav

Du må ha solid bakgrunn i statistisk modellering og maskinlæring med dyp metodisk forståelse. Søkere må ha master- eller doktorgrad innen disse feltene.

Du må være interessert i metodeforskning, anvendelser og oppdragsforskning. Ved siden av å være en sterk metodiker, må du være god til å programmere og interessert i nye utviklingsverktøy.

Vi tilbyr

Vi tilbyr 100 % fast stilling, gode lønnsbetingelser og pensjons- og forsikringsordninger, fleksibel arbeidstid, 5 uker ferie, i tillegg til betalt fri i romjul og påske, og egen personalkantine. Mulighet for hjemmekontor én dag i uken.

NR har gode opplærings- og utviklingsmuligheter sammen med høykompetente kolleger innen statistisk modellering og maskinlæring i et inspirerende arbeidsmiljø.

Norsk Regnesentral holder til i Kristen Nygaards hus ved Forskningsparken på Blindern i Oslo. Tiltredelse etter avtale.

Spørsmål om stillingene

Søknaden skal inneholde søknadsbrev, CV, vitnemål og karakterutskrifter fra din høyere utdanning og attester.

Ta gjerne kontakt med en av våre forskningssjefer for mer informasjon:

  • Forskningssjef Kjersti Aas, kjersti@nr.no
  • Forskningssjef Anders Løland, anderslo@nr.no

Vi ser frem til å høre fra deg.

Søk på stillingen

Spørsmål om stillingen

Powered by Labrador CMS