SPENNENDE JOBBMULIGHET VED NOFIMA!

Forsker i Matteknologi

Søknadsfrist: 19.03.2023

Nofima

«Bærekraftig mat til alle» er vår visjon. Den er tuftet på FNs bærekraftsmål og skal ligge til grunn for alt vi gjør. Som et anvendt og næringsrettet forskningsinstitutt jobber vi målrettet med forskning og innovasjon som bidrar til bærekraftig matproduksjon og god forvaltning av ressurser fra hav og land.

Nofima er organisert i tre divisjoner som forsker for alle matnæringer. I mange prosjekter jobber vi på tvers av divisjonene Akvakultur, Sjømat og Mat for å tilføre kundene den beste matnyttige kunnskapen.


Tverrfaglighet gjør også arbeidshverdagen mer spennende og givende for den enkelte ansatte. Vi sier ofte at vår forskning skal gjøre fremtidige generasjoner stolte.

Vårt hovedkontor er i Tromsø, og vi har forskningsavdelinger i Sunndalsøra, Bergen, Stavanger og Ås. Vi er omkring 390 ansatte og tilbyr konkurransedyktige betingelser, og svært gode pensjons- og forsikringsordninger.

Interessert i å hjelpe matnæringene med å utvikle morgendagens attraktive og sunnere produkter?

Om stillingen

Ønsker du å bidra til forskning for å lage nye attraktive, helseriktige og bærekraftige matvarer? Nofima søker en dedikert og entusiastisk forsker til fast stilling i avdeling for mat og helse.

Er du interessert i å hjelpe matnæringene med å utvikle attraktive og helseriktige produkter? Denne stillingen vil løse utfordringer knyttet til etterspørselen etter nye råvarer, ingredienser og prosesseringsteknologier for attraktive mat- og drikkevarer med høy ernæringsmessig kvalitet og funksjonalitet.

Du vil være en del av et forskerteam som dekker et bredt spekter av primært plantebaserte matvarer som frokostblandinger, bakeri og kjøtt- og meierialternativer. Du vil ta del i et ledende forskningsmiljø, med tilgang til state-of-the-art utstyr. Dette inkluderer ulike laboratorie- og pilotskala produksjonsanlegg (mølleteknologi, tørr- og våtfraksjonering, ekstrudering, bakeri, kjøtt- og grønnsaksproduksjonshaller) samt analytisk utstyr for kjemisk og fysisk karakterisering.

I Nofima samarbeider vi med norsk matnæring, og nasjonale og internasjonale forskningsinstitusjoner. Du har gode nettverksevner og erfaring med både akademiske partnere og næringsaktører. Du ser muligheter i hvordan næringenes behov kan skape nye forskningsinitiativ.

Arbeidsoppgaver

  • Utvikle prosesser og teknologier for produksjon av ingredienser og næringsmidler
  • Belyse den funksjonelle, ernæringsmessige og sensoriske kvaliteten på ingredienser og produkter
  • Publisering av resultater i internasjonale fagfellevurderte tidsskrifter
  • Implementering av kunnskap i matnæringene
  • Prosjektledelse
  • Generere nye prosjektideer, planlegge og søke om midler til disse
  • Nettverk med matnæringene og akademia
  • Kommunisere resultater til akademia så vel som til publikum og matnæringene

Kvalifikasjonskrav

Nødvendige kvalifikasjoner:

  • PhD i matteknologi, matforedling, matkjemi eller lignende
  • Kunnskap om biokjemiske egenskaper til proteiner, karbohydrater og lipider
  • Kunnskap om metoder innen kjemi og/eller fysikalsk kjemi
  • Kompetanse og erfaring dokumentert gjennom vitenskapelig publisering i fagfellevurderte tidsskrift
  • Meget gode skriftlige og muntlige kommunikasjonsevner på engelsk

Følgende kvalifikasjoner er en fordel:

  • Erfaring fra samarbeid med matnæringene
  • Erfaring med produktinnovasjon
  • Søkere med nasjonale og internasjonale nettverk har en fordel
  • Gode kunnskaper i norsk eller et annet skandinavisk språk

Personlige egenskaper:

  • Du er positiv og behandler andre med respekt
  • Du samarbeider godt og bidrar gjerne til at andre når sine mål
  • Du er løsningsorientert og initiativrik
  • Du bidrar til, gjennomfører og tilpasser deg raskt endringer
  • Du deler din kunnskap og erfaringer med andre

Vi vil legge vekt på personlig egnethet for stillingen.

Ytterligere informasjon

Startdatoen er fleksibel avhengig av når du kan begynne hos oss.

Vi tilbyr

Nofima arbeider innenfor mange spennende fagområder og vi har et profesjonelt, godt og tverrfaglig arbeidsmiljø. Vi tilbyr konkurransedyktige betingelser og gode pensjons- og forsikringsordninger. Gode kantinefasiliteter på alle Nofima sine lokalisasjoner.

Søknad

Søknaden sendes elektronisk via www.jobbnorge.no, og inneholder:

  • Søknadsbrev
  • CV (fullstendig oversikt over utdanning og arbeidserfaring)
  • Vitnemål og karakterutskrifter
  • Attester
  • 2-3 referanser med kontaktinformasjon

Spørsmål om stillingen

For nærmere opplysninger om stillingen kontakt:

  • Seniorforsker Simon Ballance e-mail Simon.ballance@nofima.no, Tel +47 917 95 440 eller
  • Seniorforsker Tzvetelin Dessev, e-mail Tzvetelin.dessev@nofima.no, +47 465 01 743 eller
  • Forskningssjef Kristin Hollung, Kristin.hollung@nofima.no, Tel: +47 959 70 682

Søk på stillingen

Powered by Labrador CMS