«Bærekraftig mat til alle» er vår visjon. Den er tuftet på FNs bærekraftsmål og skal ligge til grunn for alt vi gjør. Som et anvendt og næringsrettet forskningsinstitutt jobber vi målrettet med forskning og innovasjon som bidrar til bærekraftig matproduksjon og god forvaltning av ressurser fra hav og land.
Nofima er organisert i tre divisjoner som forsker for alle matnæringer. I mange prosjekter jobber vi på tvers av divisjonene Akvakultur, Sjømat og Mat for å tilføre kundene den beste matnyttige kunnskapen.
Tverrfaglighet gjør også arbeidshverdagen mer spennende og givende for den enkelte ansatte. Vi sier ofte at vår forskning skal gjøre fremtidige generasjoner stolte.
Vårt hovedkontor er i Tromsø, og vi har forskningsavdelinger i Sunndalsøra, Bergen, Stavanger og Ås. Vi er omkring 390 ansatte og tilbyr konkurransedyktige betingelser, og svært gode pensjons- og forsikringsordninger.
Interessert i å hjelpe matnæringene med å utvikle morgendagens attraktive og sunnere produkter?
Om stillingen
Ønsker du å bidra til forskning for å lage nye attraktive, helseriktige og bærekraftige matvarer? Nofima søker en dedikert og entusiastisk forsker til fast stilling i avdeling for mat og helse.
Er du interessert i å hjelpe matnæringene med å utvikle attraktive og helseriktige produkter? Denne stillingen vil løse utfordringer knyttet til etterspørselen etter nye råvarer, ingredienser og prosesseringsteknologier for attraktive mat- og drikkevarer med høy ernæringsmessig kvalitet og funksjonalitet.
Du vil være en del av et forskerteam som dekker et bredt spekter av primært plantebaserte matvarer som frokostblandinger, bakeri og kjøtt- og meierialternativer. Du vil ta del i et ledende forskningsmiljø, med tilgang til state-of-the-art utstyr. Dette inkluderer ulike laboratorie- og pilotskala produksjonsanlegg (mølleteknologi, tørr- og våtfraksjonering, ekstrudering, bakeri, kjøtt- og grønnsaksproduksjonshaller) samt analytisk utstyr for kjemisk og fysisk karakterisering.
I Nofima samarbeider vi med norsk matnæring, og nasjonale og internasjonale forskningsinstitusjoner. Du har gode nettverksevner og erfaring med både akademiske partnere og næringsaktører. Du ser muligheter i hvordan næringenes behov kan skape nye forskningsinitiativ.
Arbeidsoppgaver
Utvikle prosesser og teknologier for produksjon av ingredienser og næringsmidler
Belyse den funksjonelle, ernæringsmessige og sensoriske kvaliteten på ingredienser og produkter
Publisering av resultater i internasjonale fagfellevurderte tidsskrifter
Implementering av kunnskap i matnæringene
Prosjektledelse
Generere nye prosjektideer, planlegge og søke om midler til disse
Nettverk med matnæringene og akademia
Kommunisere resultater til akademia så vel som til publikum og matnæringene
Kvalifikasjonskrav
Nødvendige kvalifikasjoner:
PhD i matteknologi, matforedling, matkjemi eller lignende
Kunnskap om biokjemiske egenskaper til proteiner, karbohydrater og lipider
Kunnskap om metoder innen kjemi og/eller fysikalsk kjemi
Kompetanse og erfaring dokumentert gjennom vitenskapelig publisering i fagfellevurderte tidsskrift
Meget gode skriftlige og muntlige kommunikasjonsevner på engelsk
Følgende kvalifikasjoner er en fordel:
Erfaring fra samarbeid med matnæringene
Erfaring med produktinnovasjon
Søkere med nasjonale og internasjonale nettverk har en fordel
Gode kunnskaper i norsk eller et annet skandinavisk språk
Personlige egenskaper:
Du er positiv og behandler andre med respekt
Du samarbeider godt og bidrar gjerne til at andre når sine mål
Du er løsningsorientert og initiativrik
Du bidrar til, gjennomfører og tilpasser deg raskt endringer
Du deler din kunnskap og erfaringer med andre
Vi vil legge vekt på personlig egnethet for stillingen.
Ytterligere informasjon
Startdatoen er fleksibel avhengig av når du kan begynne hos oss.
Vi tilbyr
Nofima arbeider innenfor mange spennende fagområder og vi har et profesjonelt, godt og tverrfaglig arbeidsmiljø. Vi tilbyr konkurransedyktige betingelser og gode pensjons- og forsikringsordninger. Gode kantinefasiliteter på alle Nofima sine lokalisasjoner.
Søknad
Søknaden sendes elektronisk via www.jobbnorge.no, og inneholder:
Søknadsbrev
CV (fullstendig oversikt over utdanning og arbeidserfaring)
Vitnemål og karakterutskrifter
Attester
2-3 referanser med kontaktinformasjon
Spørsmål om stillingen
For nærmere opplysninger om stillingen kontakt:
Seniorforsker Simon Ballance e-mail [email protected], Tel +47 917 95 440 eller