LEDIG STILLING VED SINTEF

Forsker - Produkt og Bærekraft

Søknadsfrist: 07.03.2021

SINTEF

SINTEF er et av Europas største forskningsinstitutt, med flerfaglig spisskompetanse innenfor teknologi, naturvitenskap og samfunnsvitenskap. SINTEF er en uavhengig stiftelse som siden 1950 har skapt innovasjon gjennom utviklings- og forskningsoppdrag for næringsliv og offentlig sektor i inn- og utland. SINTEF har 2000 medarbeidere fra 75 nasjoner og en årlig omsetning på over tre milliarder kroner.

Visjon: Teknologi for et bedre samfunn.

SINTEF Manufacturing AS er et institutt i SINTEF som jobber for å utvikle en konkurransedyktig vareproduserende industri i Norge. Vi leverer spisskompetanse innen automatisert produksjon, produkt- og produksjonsutvikling, lean, verdikjedestyring og materialteknologi, samt laboratorie- og verkstedtjenester. Selskapet har cirka 90 ansatte og er lokalisert med hovedkontor på Raufoss, og har i tillegg ansatte i Trondheim, Ålesund, Stavanger og Horten.

Vil du være med å finne løsninger som fremmer bærekraftig produksjon?

SINTEF Manufacturing søker:

Forsker Produkt og bærekraft

SINTEF er en av Norges mest anerkjent merkevarer, og er i dag et av Europas største uavhengige forskningsinstitutt. Dette omdømmet og vår vekst er resultat av de innovasjoner og løsninger vi har utviklet for våre kunder og samfunnet. Vår visjon er teknologi for et bedre samfunn, og dette har vært fundamentet for all vår virksomhet i 70 år. FNs bærekrafts mål er en viktig og naturlig del av hverdagen i SINTEF og vi rapporterer om dette årlig i vår egen bærekrafts rapport.

SINTEF Manufacturing er et av seks institutter i SINTEF, og bidrar til utviklingen av konkurransedyktig vareproduserende industri i Norge.

Industrielle økosystemer er en av tre avdelinger i SINTEF Manufacturing, og består av faggruppene Produkt og Bærekraft, Digital produksjon og Produktivitet og verdikjeder. Avdelingen er et ledende europeisk forskningsmiljø innen produktutvikling, produksjonsstyring, lean, digitalisering og bærekraft.

Forskningsgruppen Produkt og Bærekraft består av kompetente og engasjerte medarbeidere som støtter industrisektoren med forskning og innovasjon innen utvikling av bærekraftige produkter og tilhørende systemer. Dette er en gruppe i vekst og har en omfattende prosjektportefølje innen domenene sirkulær økonomi, bærekraftsvurderinger, sirkulær produktutvikling og design, og vi søker nå deg som kan bidra til utvikling av nye løsninger som fremmer bærekraftig produksjon og forbruk.

Vi ser nå etter deg som har solid analytisk og teknisk bakgrunn, og har utdannelse på minimum master nivå (gjerne PhD) innen industriell økologi eller bærekraftig produktutvikling/design. Har du erfaring fra industri eller forskning er dette en fordel, men ikke en forutsetning. Du er en sterk lagspiller med kundefokus og drivkraft til å initiere prosjekter. Vi ser etter deg som har erfaring innen bærekraftsfeltet (industriell økologi og sirkulær økonomi) og/eller produktdesign og utvikling. Du har gjerne erfaring med vurderingsmetoder innen bærekraft (livløpsanalyse eller andre metoder).

Hos oss får du jobbe med prosjekter rettet mot industrien, og bidra til å løse utfordringer for å bli mer bærekraftige og sirkulære. Som oss andre skal du initiere og gjennomføre prosjekter i nært samarbeid med våre kunder og partnere, og du skal også bidra til å spre forskningsresultater i vitenskapelig og populærvitenskapelige publikasjoner.

Hos oss får du:

  • Jobbe i en av Europas ledende forskningsinstitusjoner, med stor samfunnsmessig betydning
  • Spennende og tverrfaglige prosjekter i inn og utland med støtte fra SINTEFs samlede kompetansenettverk
  • Inngå i et nettverk av forskere og ledere i SINTEF og hos våre samarbeidspartnere
  • Dynamisk og fleksibel arbeidsdag
  • Store mulighet for faglig og personlig utvikling i et meget anerkjent høykompetansemiljø.
  • Et sosialt, kreativt og multikulturelt arbeidsmiljø hvor mennesket er i sentrum
  • Meget gode pensjons- og forsikringsordninger, gode velferdsordninger og konkurransedyktig lønn

Velkommen til SINTEF som den du er, og den du ønsker å bli!

Arbeidssted Trondheim eller Raufoss.

Arbeidsspråk er norsk (skandinavisk) og engelsk.

Se vår hjemmeside www.sintef.no for ytterligere opplysninger om SINTEF.

Du kan også kontakte Forskningsleder Marit Moe Bjørnbet (mobil 95022946) for spørsmål om stillingen. Alle henvendelser behandles konfidensielt.

Søk på stillingen

Spørsmål om stillingen:

Hjemmeside: www.sintef.com

Powered by Labrador CMS