Ledig stilling ved Forsvarets forskningsinstitutts

Forskere simulering og kunstig intelligens

Søknadsfrist: 25.10.2020

Forsvarets forskningsinstitutt

Forsvarets forskningsinstitutt (FFI) er et av landets ledende kompetansemiljøer innen teknologi. FFI er en sivil forskningsinstitusjon direkte underlagt Forsvarsdepartementet. Virksomheten har omkring 700 ansatte, hvor over 500 er forskere og ingeniører som utvikler teknologi og kunnskap for å gjøre Norge i stand til å ha et tidsriktig og effektivt forsvar. Instituttet er tverrfaglig og dekker fag som fysikk, informatikk, kommunikasjonsteknologi, kybernetikk, anvendt matematikk, elektronikk, kjemi, biologi, medisin, statsvitenskap og økonomi. Instituttet ligger på Kjeller ved Lillestrøm og Karljohansvern i Horten.

Her kan du jobbe med simulering og kunstig intelligens!

Bruk av simulatorer blir stadig viktigere i Forsvaret. På FFI jobber vi med å utvikle prototyper av framtidige simuleringsverktøy for trening og operasjonsplanlegging, og modellerer og analyserer framtidige former for militær trening og øving.

I jobben vår bryner vi oss blant annet på spennende problemstillinger knyttet til å skape blandede miljøer («Mixed Reality») hvor reelt utstyr, simulatorer og datagenererte enheter virker sammen. Noen stikkord er smarte simulerte aktører, simuleringsarkitektur, distribuert og skybasert simulering, utnyttelse av spillteknologi, maskinlæring og utvidet virkelighet. På våre nettsider ffi.no/forskning/tema/kunstig-intelligens kan du lese mer!

Vi leter nå etter to forskere som skal jobbe med distribuert simulering, programvarearkitektur og skyteknologi eller kunstig intelligens/maskinlæring. Nyutdannede oppfordres til å søke.

Vi jobber både teoretisk og praktisk, og søker nå etter deg som trives med å kombinere dette. Vi har et bredt nasjonalt og internasjonalt kontaktnett, og samarbeider både med universiteter, forskningsinstitutter og industri i inn- og utland. Vi har et utstrakt samarbeid med fag- og treningsmiljøer i Forsvaret.

Nødvendige kvalifikasjoner er utdanning med gode resultater fra universitet/høgskole på master-/doktorgradsnivå eller tilsvarende innen informatikk/datateknikk, kybernetikk, fysikk, matematikk eller andre relevante fagfelt. Programmeringskunnskaper er en forutsetning. Det er ønskelig med kunnskaper om maskinlæring, distribuerte systemer, kunstig intelligens, systemutvikling, skyteknologi eller simulering.

Vi ser etter deg som er allsidig, faglig nysgjerrig, løsningsorientert og som har analytiske evner. Stillingen som forsker krever evne til nytenkning, vilje til faglig utvikling og ønske om å jobbe med anvendt forskning til støtte for våre oppdrags­givere. Personlig egnethet vil bli vektlagt.

Du må ha gode kommunikasjons- og samarbeidsegenskaper, samtidig som du kan arbeide selvstendig og ta egne initiativ. Vi krever god skriftlig og muntlig fremstillingsevne, både på norsk og engelsk. Arbeidsspråket vårt er norsk.

Vi ønsker et mangfoldig arbeidsmiljø og oppfordrer alle kvalifiserte kandidater til å søke, uten hensyn til alder, kjønn og bakgrunn, hull i CVen eller behov for fysisk tilrettelegging. FFI ønsker flere kvinner i denne typen stillinger, kvinner oppfordres derfor til å søke.

Vi kan tilby et unikt tverrfaglig miljø med spennende utfordringer. Vi har fleksibel arbeidstid og sommertid, bedriftsidrettslag, bedriftsavtale med treningssenter, og andre sosiale tilbud.

De som søker jobb hos oss må kunne sikkerhetsklareres og autoriseres i henhold til FFIs krav. Les mer om sikkerhetsklarering på ffi.no/jobb-og-karriere/sikkerhetsklarering.

Vi kan tilby et tverrfaglig, utfordrende og spennende miljø, og gode muligheter for kompetanseutvikling. Vi har fleksibel arbeidstid, sommertid, bedriftsidrettslag, avtale med treningssenter og andre sosiale tilbud. Som ansatt ved FFI blir du medlem i Statens pensjonskasse som har gode låne-, forsikrings- og pensjonsordninger.

Lønnen på FFI følger statens lønnsregulativ og beregnes ut ifra relevans, nivå og lengde på utdanning og erfaring. Det trekkes to prosent pensjonsinnskudd til Statens pensjonskasse.

Nærmere opplysninger om stillingen får du ved å henvende deg til:

  • Forskningsleder Ole Martin Mevassvik, tlf. 63 80 74 23 / 908 31 462

Send elektronisk søknad merket ref. 2020/02463, vedlagt kopier av vitnemål fra videregående og høyere utdanning og attester fra arbeidserfaring, innen 25. oktober 2020.

Referansenr: 2020/02463

Søk på stillingen


Kontaktpersoner:

Hjemmeside: www.ffi.no

Powered by Labrador CMS
Powered by Labrador CMS