LEDIG STILLING VED FORSVARETS FORSKNINGSINSTITUTT FFI

Forskere  - Luftvern og Kampstrukturer

Søknadsfrist: 18.02.2024

Vil du jobbe med simulering og eksperimentering for støtte til videre utvikling av Forsvaret? 

Har du, eller er du snart ferdig med, utdannelse innen matematikk, fysikk, informatikk eller lignende? Hvem er vi? 

Vi er to forskningsgrupper som bruker modellering og simulering som støtte til videre utvikling av Forsvaret. 

Den ene forskningsgruppen heter Kampstrukturer og skal hjelpe ledelsen i Forsvaret med å ta gode beslutninger om hvordan Forsvaret skal utvikles. Et viktig arbeidsområde er å analysere hvordan ny teknologi og nye operasjonskonsepter kan gi mer effektivt samarbeid mellom ulike deler av Forsvaret. Dette gjør vi ved å modellere, simulere og evaluere alternative måter å løse Forsvarets oppgaver på. Utprøving av nye konsepter gjøres blant annet ved hjelp av simuleringseksperimenter der militært personell inngår som operatører eller beslutningstakere. Den andre forskningsgruppen jobber med moderne luftvern som omfatter sensorer, våpen, kommunikasjon og datasystemer for kommando og kontroll. Gruppen jobber til daglig med utvikling av simuleringsmodeller av luftvern og trusler og utvikling av metoder og verktøy for analyse av ytelsen til ulike luftvernløsninger.

Kvalifikasjoner

Hvem er du? 

Du interesserer deg for nye teknologiske løsninger, er nysgjerrig og har et genuint ønske om å utvikle deg og lære nye ting. Vi jobber mye sammen, både innenfor vårt prosjektmiljø og med kolleger fra andre fagområder, og vi ser derfor etter deg som trives med å samarbeide med andre. Du trives med å ta initiativ til kontakt med de du skal jobbe sammen med, både kolleger ved FFI og i sektoren for øvrig. En naturlig del av stillingen er selvstendig arbeid med frihet under ansvar. Jobben vår innebærer med jevne mellomrom å skrive rapporter om forskningen vår, og du bør derfor like å dykke ned i eget skriftlig arbeid iblant. Du trives godt når du kan tenke bredt, og legge frem nye ideer, tanker og forslag. Du kan kommunisere godt skriftlig og muntlig på både norsk og engelsk. Personlig egnethet vil bli vektlagt. 

Hva er arbeidsoppgavene? 

Du vil jobbe med modellering og simulering av luftvern eller større forsvarsoperasjoner. Dette inkluderer utvikling og validering av modeller, gjennomføring av simuleringseksperimenter basert på modellene og analyse av resultater fra eksperimentene.

Hvilke kvalifikasjoner må du ha? 

Vi gir deg opplæringen du trenger, men i bunnen har du master- eller doktorgrad innen matematiske/teknologiske fag (for eksempel matematikk, fysikk, kybernetikk, informatikk eller lignende), med gode resultater. Du må ha tatt fag, eller ha erfaring innen programvareutvikling/programmering.

Om du ikke har tatt doktorgrad har vi også mulighet for å legge til rette for det gjennom jobben du gjør. Dette kan skje i samarbeid med utdanningsinstitusjoner i Norge, eller en av våre mange internasjonale samarbeidspartnere. For disse stillingene er det krav om kun norsk statsborgerskap.

Det er ønskelig at du har gode lederegenskaper og evne til å ta ansvar og skape tillit. 

Vi tilbyr

Vi kan tilby utfordrende og spennende arbeidsoppgaver i et tverrfaglig og utviklingsorientert miljø. Vi har fleksibel arbeidstid, sommertid, bedriftsidrettslag, tilskuddsordning for trening på treningssenter og andre sosiale tilbud. Som ansatt ved FFI blir du medlem i Statens pensjonskasse som tilbyr låne-, forsikrings- og pensjonsordninger. Vi ønsker et mangfoldig arbeidsmiljø og oppfordrer alle kvalifiserte kandidater til å søke, uten hensyn til alder, kjønn og bakgrunn, hull i CV-en eller nedsatt funksjonsevne.

 De som søker jobb hos oss må kunne sikkerhetsklareres og autoriseres på nivå Hemmelig/NATO Secret.

 Du kan lese mer om sikkerhetsklarering på ffi.no. Lønnen på FFI følger Statens lønnsregulativ og beregnes ut fra relevans og lengde på utdanning og erfaring. Det trekkes to prosent av lønnen til pensjonsinnskudd i Statens pensjonskasse. 

Nærmere opplysninger om stillingen får du ved å henvende deg til Helene Rødal Holhjem tlf. 92 42 05 89, Per-Idar Evensen tlf 98 43 17 50, Ivar Tansem tlf. 48 13 92 16 eller Halvor Bjordal tlf. 98 42 00 38. 

Send søknad vedlagt kopier av vitnemål fra høyere utdanning, samt attester fra arbeidserfaring som er relevante for stillingen, innen 18. februar 2024.

Søk på stillingen

SPØRSMÅL OM STILLINGEN

  • Helene Rødal Holhjem (Sjefsforsker), +47 924 20 589
Powered by Labrador CMS