LEDIG STILLING VED FORSVARETS FORSKNINGSINSTITUTT FFI

Forsker - simuleringsteknologi

Søknadsfrist: 16.04.2024

Vil du bli med å skape neste generasjon simuleringsmiljøer?

Forsvarets forskningsinstitutt gjør kunnskap og ideer til et effektivt forsvar. Forskningsprogrammet Simulering og trening driver forskning og utvikling på framtidens trenings- og beslutningsstøtteverktøy, og utfører analyser av militær trening og øving. Nå ser vi at utviklingen innen spillteknologi, metavers, VR/AR, kunstig intelligens og skyløsninger gir nye muligheter for hele sektoren. 

Du kan lese mer om simulering og trening i FFI her.

Arbeidsoppgaver

Vil du bli med på å skape simuleringsmiljøer hvor reelt utstyr, simulatorer og datasimulerte enheter virker sammen? Hos oss får du anledning til å være med å videreutvikle forskningsprogrammet både med teoretisk arbeid og praktisk ved å utvikle forskningsprotyper. Vi jobber i prosjekter satt sammen av medarbeidere med ulike fagbakgrunn. 

I stillingen vil du samarbeide med fagmiljøer i Forsvaret, og får et bredt nasjonalt og internasjonalt kontaktnett som blant annet består av universiteter, andre forskningsinstitutter og industri.

Kvalifikasjoner

 • Fullført mastergrad eller doktorgrad innen teknisk kybernetikk, informatikk/datateknikk, fysikk eller andre relevante fagfelt
 • Erfaring innen programmering, modellering og simulering
 • God skriftlig og muntlig fremstillingsevne, både på norsk og engelsk
 • Det er også ønskelig med kompetanse innen kunstig intelligens, distribuerte systemer, systemutvikling og skyteknologi

Personlige egenskaper

 • Løsningsorientert med analytiske evner
 • Interessert i simuleringsteknologi og spillteknologi
 • Villig til faglig utvikling og har evnen til nytenkning
 • Interessert i å jobbe med anvendt forskning
 • Selvstendig og tar egne initiativer
 • Personlig egnethet vil bli vektlagt
 • Allsidighet og nysgjerrighet.

Vi tilbyr

Vi kan tilby spennende arbeidsoppgaver i et tverrfaglig og utviklingsorientert miljø. Vi har fleksibel arbeidstid, sommertid, bedriftsidrettslag, tilskuddsordning for trening på treningssenter og andre sosiale tilbud. Som ansatt ved FFI blir du medlem i Statens pensjonskasse som tilbyr låne-, forsikrings- og pensjonsordninger. De som søker jobb hos oss må kunne sikkerhetsklareres og autoriseres på nivå Hemmelig/ NATO Secret. Du kan lese mer om sikkerhetsklarering på ffi.no. Vi ønsker et mangfoldig arbeidsmiljø og oppfordrer alle kvalifiserte kandidater til å søke, uten hensyn til alder, kjønn og bakgrunn, hull i CV-en eller nedsatt funksjonsevne. 

Lønnen på FFI følger Statens lønnsregulativ, og beregnes ut ifra relevans og nivå på utdanning og erfaring. Det trekkes to prosent pensjonsinnskudd til Statens pensjonskasse. 

Nærmere opplysninger om stillingen får du ved å kontakte:

 • Forskningsleder Ole Martin Mevassvik, telefon 63 80 74 23

 Send søknad, vedlagt kopier av vitnemål fra høyere utdanning, samt attester fra arbeidserfaring som er relevante for stillingen, innen 16.april 2024.

Søk på stillingen

Powered by Labrador CMS