LEDIG STILLING VED FORSVARETS FORSKNINGSINSTITUTT

Forsker - mobilteknologi og radiokommunikasjon

Søknadsfrist: 06.02.2022

Forsvarets forskningsinstitutt

Forsvarets forskningsinstitutt (FFI) er et av landets ledende kompetansemiljøer innen teknologi. FFI er en sivil forskningsinstitusjon direkte underlagt Forsvarsdepartementet. Virksomheten har over 770 ansatte, hvor rundt 600 er forskere og ingeniører som utvikler teknologi og kunnskap for å gjøre Norge i stand til å ha et tidsriktig og effektivt forsvar. Instituttet er tverrfaglig og dekker fag som fysikk, informatikk, kommunikasjonsteknologi, kybernetikk, anvendt matematikk, elektronikk, kjemi, biologi, medisin, statsvitenskap og økonomi. Instituttet ligger på Kjeller ved Lillestrøm og Karljohansvern i Horten.

Vil du påvirke hvordan Forsvaret skal kommunisere i framtiden?

Vi søker deg som vil være med å utvikle mobilteknologi og radiokommunikasjon

Er du nysgjerrig på hvordan Forsvaret kan utnytte nye trådløse teknologier?

Vet du at du som nyutdannet innen fag som kommunikasjonsteknologi, informatikk, matematikk, fysikk, kybernetikk eller lignende, kan gå rett inn i en stilling som forsker hos oss?

På FFI er det gøy å gå på jobb! Vi har et aktivt, sosialt og kreativt miljø med stor kompetanse innen kommunikasjonsteknologi. Vi jobber med konsepter for anvendelse av ny teknologi og med spesifikke program- og maskinvareløsninger, og vi forsker blant annet på satellitt¬kommunikasjon, radiokommunikasjon og mobilteknologi. På ffi.no/jobb-og-karriere/operativ-ikt kan du lese mer om hva vi jobber med, i tillegg til å bli kjent med noen av oss.

Hos oss vil du få bryne deg på mange ulike problemstillinger, både gjennom å teste og eksperimentere med teknologiske løsninger og gjennom å jobbe med Forsvarets bruk av trådløs teknologi. Trives du med å arbeide både konseptuelt og praktisk og ønsker en jobb med samfunnsmessig betydning, kan vi tilby en spennende framtid hos oss.

Arbeidsoppgavene dine kan være å

  • utforske hvordan Forsvaret kan bruke satellitt- og radiokommunikasjon til å dekke sine framtidige behov
  • analysere og designe robuste løsninger for satellitt- og radiokommunikasjon
  • planlegge og gjennomføre eksperimenter i samarbeid med Forsvaret
  • delta i internasjonalt samarbeid
  • videreformidle kunnskap til Forsvaret og øvrige deler av forsvarssektoren

Vi søker deg som

  • har master eller PhD innen tele- og datakommunikasjon eller andre relevante fagområder som for eksempel matematikk, fysikk eller kybernetikk, med gode resultater
  • er interessert i fagområder som radiosystemer, satellittkommunikasjon, antenneteknologi eller programvaredefinert radio
  • har god skriftlig og muntlig fremstillingsevne på både norsk og engelsk

Som person er du allsidig, faglig interessert og har en løsningsorientert tilnærming i arbeidet ditt. Du har gode kommunikasjons- og samarbeidsegenskaper, og trives godt når du kan jobbe sammen med kolleger på tvers av fagområder. Du jobber godt selvstendig og trives med å søke svar på det du lurer på.

Personlig egnethet vil bli vektlagt.Vi ønsker et mangfoldig arbeidsmiljø og oppfordrer alle kvalifiserte kandidater til å søke, uten hensyn til alder, kjønn og bakgrunn, hull i CV-en eller behov for fysisk tilrettelegging. FFI ønsker flere kvinner i denne typen stillinger, og kvinner oppfordres derfor spesielt til å søke. Nyutdannede oppfordres også til å søke.

Vi kan tilby utfordrende og spennende arbeidsoppgaver i et tverrfaglig og utviklingsorientert miljø. Vi har fleksibel arbeidstid, sommertid, bedriftsidrettslag, avtale med treningssenter og andre sosiale tilbud. Som ansatt ved FFI blir du medlem i Statens pensjonskasse som tilbyr låne-, forsikrings- og pensjonsordninger. Lønnen på FFI følger Statens lønnsregulativ og beregnes ut ifra relevans og nivå på utdanning og erfaring. Det trekkes to prosent til pensjonsinnskudd i Statens pensjonskasse.

De som søker jobb hos oss må kunne sikkerhetsklareres og autoriseres i henhold til FFIs krav. Les mer om sikkerhetsklarering på ffi.no.

Nærmere opplysninger får du ved å henvende deg til Joakim Flathagen, tlf. 419 01 859.

Send søknad vedlagt kopier av vitnemål fra videregående og høyere utdanning, samt attester fra relevant arbeidserfaring, innen 6. februar 2022. Ref.nr. er 2022/00095.

Referansenr: 2022/00095

Søk på stillingen

Kontaktpersoner:

Hjemmeside: www.ffi.no

Powered by Labrador CMS