LEDIG STILLING VED FORSVARETS FORSKNINGSINSTITUTT FFI

Forsker - Kommunikasjonssystemer

Søknadsfrist: 18.02.2024

Vil du bidra i utviklingen av elektromagnetisk krigføring mot kommunikasjonssystemer?

Elektromagnetisk krigføring handler om å sikre egen tilgang til det elektromagnetiske spekteret, og å utnytte, påvirke og hindre en motparts bruk av det. Vi leter nå etter nye kolleger som ønsker å bli del av vårt fagmiljø, og som er motivert til å være med på videreføringen og styrkingen av forskningsområdet elektromagnetisk krigføring innen trådløs kommunikasjon. Du trenger ikke å kunne så mye om elektromagnetisk krigføring fra før. Det er derimot viktig for oss at du har et genuint ønske om å lære, er allsidig, proaktiv, løsningsorientert og har lyst til å utvikle deg i faget ditt. Vi følger teknologiutviklingen tett innen kommunikasjonssystemer og systemer for elektromagnetisk krigføring, samt innen tilstøtende teknologiområder som radiofrekvensteknologi, prosesseringsteknologi, kunstig intelligens og multiagentsystemer. Vi har et langsiktig fokus for å sikre at miljøet vårt utvikler seg og fortsetter å være en kunnskapsbase som gjør oss til gode rådgivere for Forsvaret.

Arbeidsoppgaver

Hos oss får du jobbe med blant annet utvikling og utprøving av prototype-systemer innen elektromagnetisk krigføring, sårbarhetsanalyser av radiosystemer, analyser av elektromagnetisk krigføring i scenarioer, trendanalyser, studier av nye systemkonsepter samt teknisk bistand til Forsvaret i store materiellinnkjøp. Du vil for det meste arbeide på Kjeller, men også foreta tester ute i felt. Vi samarbeider internasjonalt gjennom NATOs FoU-organisasjon og European Defence Agency (EDA), og direkte med forskningsorganisasjoner i flere land.

Kvalifikasjoner

Du har master-/doktorgrad innen fysikk, informatikk eller elektronikk, med gode resultater. 

Du har også kunnskaper innen ett eller flere av områdene:

  • Kommunikasjonssystemer 
  • Radioteknikk 
  • Bølgeutbredelse 
  • Programvaredefinert radio 
  • Signalbehandling og signalanalyse 
  • Programmering av FPGA (Field-Programmable-Gate-Array) 
  • Maskinlæring
  • Det vil også være en fordel hvis du har kunnskaper innen smarte systemer, kunstig intelligens, spillteori og dyp læring, men det er ikke et krav. Stillingstittelen din vil være forsker. 

 Du kan kommunisere godt skriftlig og muntlig, på både norsk og engelsk. Personlig egnethet vil bli vektlagt.

Personlige egenskaper

Du blir inspirert av å oppnå resultater i samarbeid med teamet ditt, men du trives også godt når du kan jobbe selvstendig. Du er nysgjerrig og liker å arbeide med ny teknologi. Du motiveres av komplekse problemstillinger, og tilnærmer deg disse på en strukturert måte. Du er fleksibel og tilpasningsdyktig i samarbeidet med kolleger, oppdragsgivere og samarbeidspartnere. Vi ønsker et mangfoldig arbeidsmiljø og oppfordrer alle kvalifiserte kandidater til å søke, uten hensyn til alder, kjønn og bakgrunn, hull i CV-en eller behov for fysisk tilrettelegging.

Vi tilbyr

Vi kan tilby utfordrende og spennende arbeidsoppgaver i et tverrfaglig og utviklingsorientert miljø. Vi har fleksibel arbeidstid, sommertid, bedriftsidrettslag, tilskuddsordning for trening på treningssenter og andre sosiale tilbud. Som ansatt ved FFI blir du medlem i Statens pensjonskasse som tilbyr låne-, forsikrings- og pensjonsordninger. De som søker jobb hos oss må kunne sikkerhetsklareres og autoriseres på nivå Hemmelig/ NATO Secret. 

Du kan lese mer om sikkerhetsklarering på ffi.no. Stillingene lønnes fra kr. 578 000 til kr. 847 000 pr. år avhengig av relevant utdanning og erfaring. 

For spesielt kvalifiserte søkere kan høyere lønn vurderes. Det trekkes to prosent pensjonsinnskudd til Statens pensjonskasse. 

Nærmere opplysninger om stillingene får du ved å henvende deg til forskningsleder Tore Ulversøy, tlf. 63 80 79 29 / 482 74 204 eller sjefsforsker Jørn Kårstad, tlf. 63 80 74 46 / 984 50 148. 

Send søknad via søknadslenken, vedlagt kopier av vitnemål og attester som er relevante for stillingen, innen 18. februar 2024.

Søk på stillingen

SPØRSMÅL OM STILLINGEN

  • Tore Ulversøy (Forskningsleder), 482 74 204
  • Jørn Kårstad (Sjefsforsker), 984 50 148
Powered by Labrador CMS