LEDIG STILLING VED FORSVARETS FORSKNINGSINSTITUTT FFI

Forsker klima og sikkerhetspolitikk

Søknadsfrist: 04.03.2024

Vil du være med å forme vår tilnærming til klimasikkerhet?

Du vil være med på å forme vår tilnærming til klimasikkerhet og bidra til å utvikle strategier for å møte disse utfordringene. Det innebærer samarbeid med Utenriksdepartementet, Forsvarsdepartementet og andre relevante nasjonale og internasjonale organer for å informere og forme sikkerhetspolitikken. På denne måten vil du bidra med ekspertise i utarbeidelsen av policydokumenter, retningslinjer og anbefalinger knyttet til nasjonal og internasjonal sikkerhet. 

FFI er på utkikk etter en engasjert forsker innen sikkerhetspolitikk, som skal bidra inn i vår innsats på å forstå og adressere de sikkerhetsmessige konsekvensene av klimaendringer. 

Arbeidsoppgaver

 • Forskning knyttet til hvordan klimaendringer påvirker global og nasjonal sikkerhet.
 • Analyser av sikkerhetsspørsmål og -utfordringer utover klimaendringer. Dette kan involvere utvikling av strategier for CBRN-risiko, beredskapsplanlegging, samt analyse av politiske, teknologiske og vitenskapelige trender av relevans for sikkerhet, både fra et nasjonalt og internasjonalt perspektiv. andre emner av relevans for totalforsvaret 
 • Tett samarbeid med både nasjonale og internasjonale sikkerhetsorganisasjoner. 
 • Dataanalyse, scenarioplanlegging og publisering av funn i form av rapporter og artikler.
 • Representere FFI i internasjonale prosjekter relatert til klima og sikkerhet. 

Du må ha relevant, realfaglig mastergrad eller PhD med gode resultater innen sikkerhetspolitikk, internasjonale relasjoner, eller et relatert fagfelt. Du må videre ha relevant kompetanse og erfaring fra forskningsarbeid og god forståelse av sammenhengen mellom klimaendringer og sikkerhet. 

Kvalifikasjoner

 • Erfaring med statistisk programvare (som R, Python, Stata). 
 • Erfaring med å planlegge, lede og gjennomføre forskningsaktiviteter 
 • Erfaring med publisering i fagfellevurderte internasjonale tidsskrifter 
 • Erfaring fra arbeid med/for aktører i forsvarssektoren. 
 • Sterke kommunikasjons- og samarbeidsevner, med kapasitet til selvstendig arbeid og initiativ. 
 • Utmerkede skriftlige og muntlige ferdigheter på norsk og engelsk. 

Vi tilbyr

Vi kan tilby spennende arbeidsoppgaver i et tverrfaglig og utviklingsorientert miljø. Vi har fleksibel arbeidstid, sommertid, bedriftsidrettslag, tilskuddsordning for trening på treningssenter og andre sosiale tilbud. Som ansatt ved FFI blir du medlem i Statens pensjonskasse som tilbyr låne-, forsikrings- og pensjonsordninger. 

De som søker jobb hos oss må kunne sikkerhetsklareres og autoriseres på nivå Hemmelig/ NATO Secret. Du kan lese mer om sikkerhetsklarering på ffi.no.

 Stillingen lønnes kr. 578 000 til 847 000 pr. år avhengig av relevant utdanning og erfaring. Det trekkes to prosent pensjonsinnskudd til Statens pensjonskasse. 

Vi ser etter deg som er allsidig og nysgjerrig, har interesse for anvendte problemstillinger og som har en løsningsorientert tilnærming i arbeidet ditt. Du er systematisk, initiativrik og setter deg raskt inn i komplekse arbeidsoppgaver. Du har gjennomføringsevne og gode analytiske og strategiske egenskaper. Vi krever god skriftlig og muntlig framstillingsevne både på norsk og engelsk. Personlig egnethet blir vektlagt. 

Vi ønsker et mangfoldig arbeidsmiljø og oppfordrer alle kvalifiserte kandidater til å søke, uten hensyn til alder, kjønn og bakgrunn, hull i CV-en eller nedsatt funksjonsevne. 

Nærmere opplysninger om stillingen får du ved å kontakte:

 • Forskningsleder Øyvind Voie tlf. 92056629

Send søknad vedlagt kopier av vitnemål fra høyere utdanning, samt attester fra arbeidserfaring som er relevante for stillingen, innen 04.03.2024.

Søk på stillingen

Powered by Labrador CMS