LEDIG STILLING VED FORSVARETS FORSKNINGSINSTITUTT FFI

Forsker innen radioteknikk

Søknadsfrist: 25.09.2024

Ønsker du å jobbe med radioteknikk?

Vi ser etter deg med fersk master- eller doktorgradsutdanning innen elektronikk og radioteknikk. 

God situasjonsforståelse er viktig for Forsvaret. Ved FFI skal vi bidra til at Forsvaret utnytter de teknologiske mulighetene som finnes , og vi ser nå etter en ny kollega som kan bidra til å utvikle radiokretser som kan styrke Forsvarets evne til situasjonsforståelse. Hos oss vil du kunne få jobbe med å utvikle sensorer, plattformer og overvåkingssystemer. Bruken av kretsene du utvikler, vil være i spennet fra havets bunn til verdensrommet og omfatter plattformer som satellitter og ubemannede systemer. Sammen med fremskritt innen datautnyttelse basert på moderne prosessering, kunstig intelligens og automatisering utvikles sensorteknologi som gir økt situasjonsforståelse i Forsvarets interesseområder. Et særlig fokusområde er derfor utvikling av elektronikk til bruk i verdensrommet.

Radiobølger har en rekke anvendelser i Forsvaret, fra radarer som detekterer fartøy, fly eller droner, via kommunikasjon og navigasjon, til passive sensorer som detekterer motstanderens bruk av radiobølger. Dette er kapasiteter som har eksistert lenge, men som med ny sensorteknologi gir nye egenskaper og muligheter for enda bedre operativ utnyttelse.

Arbeidsoppgaver

På FFI jobber vi prosjektbasert og er opptatt av å samarbeide på tvers av avdelinger og fagmiljøer. Vi samarbeider tett med Forsvaret og fagmiljøer internasjonalt. Du vil være med på å bidra til at teknologien tas i bruk i Forsvaret, og du vil også jobbe med vitenskapelige publikasjoner av arbeidet ditt. Vi er opptatt av å utvikle medarbeiderne våre gjennom variert forskning og videreutdanning. Etter hvert kan du også få mulighet til å ta doktorgrad eller bryne deg på prosjektlederoppgaver.

Vi velger i stor grad selv hvilke verktøy vi bruker for å løse oppgavene, men for elektronikkutvikling og elektronikkdesign bruker vi i hovedsak HFSS, Altium Designer og Mentor Graphics. Du vil ha god nytte av å beherske ett eller flere programmeringsspråk egnet for matematiske analyser, for eksempel MATLAB og Python (SciPy).

Kvalifikasjoner

Du har fullført eller er i ferd med å fullføre en master- eller doktorgrad innen elektronikk, med meget gode resultater, og du har interesse for design av RF-kretser. 

Erfaring innen ett eller flere av disse fagområdene vil være en fordel, men er ikke et krav: 

  • radar- og radioteknologi 
  • radiokommunikasjon 
  • signalbehandling og dataprosessering 
  • analog elektronikk
  • mikrobølgeteknikk
  • kretsdesign
  • antenneteknikk

For oss er det viktig at du har en god grunnleggende realfagsforståelse og et genuint ønske om å lære. Vi er opptatt av gruppens samlede kompetanse og vil derfor vurderer hvordan din kompetanse bidrar til å styrke avdelingens evne til å løse oppdrag.

Personlige egenskaper

Du er selvstendig og kan drive arbeidet fremover, men også samarbeide tett, både med kollegaene dine på FFI, oppdragsgivere i Forsvaret og samarbeidspartnere internasjonalt. Du er åpen og nysgjerrig på ny teknologi og evner å løpende ta til deg ny kunnskap.

Forskningsresultater er først nyttige når de er dokumentert og publisert, enten i vitenskapelige fora eller direkte til oppdragsgiverne. Du har derfor god muntlig og skriftlig formidlingsevne, og du kan tilpasse budskapet til publikum. Arbeidsspråket vårt er norsk, men du må ha god skriftlig og muntlig fremstillingsevne på både norsk og engelsk.

Vi ønsker et mangfoldig arbeidsmiljø og oppfordrer alle kvalifiserte kandidater til å søke, uten hensyn til alder, kjønn og bakgrunn, hull i CV-en eller behov for fysisk tilrettelegging. FFI ønsker flere kvinner i denne typen stillinger, og kvinner oppfordres derfor til å søke. Dette gjelder også nyutdannede. Personlig egnethet vil bli vektlagt. 

De som søker jobb hos oss, må kunne sikkerhetsklareres på høyeste klareringsnivå og autoriseres i henhold til FFIs krav. Les mer om sikkerhetsklarering på ffi.no. 

Vi tilbyr

Vi kan tilby utfordrende og spennende arbeidsoppgaver i et tverrfaglig og utviklingsorientert miljø. Vi har fleksibel arbeidstid, sommertid, bedriftsidrettslag, avtale med treningssenter og andre sosiale tilbud. Som ansatt ved FFI blir du medlem i Statens pensjonskasse, som tilbyr låne-, forsikrings- og pensjonsordninger. 

Stillingstittelen din vil være forsker. 

Lønnen på FFI følger Statens lønnsregulativ og beregnes ut ifra relevans, nivå og lengde på utdanning og erfaring. Det trekkes to prosent pensjonsinnskudd til Statens pensjonskasse. 

Nærmere opplysninger om faglig innhold i stillingen får du ved å henvende deg til forskningsleder Jonas Myhre Christiansen, på e-postadresse jonas-myhre.christiansen@ffi.no.

Send elektronisk søknad, vedlagt kopier av vitnemål fra høyere utdanning, samt attester fra arbeidserfaring, innen 25 september 2024.

Søk på stillingen

Spørsmål om stillingen

  • Jonas Myhre Christiansen, jonas-myhre.christiansen@ffi.no
Powered by Labrador CMS