LEDIG STILLING VED FORSVARETS FORSKNINGSINSTITUTT FFI

Forsker innen optiske sensorer

Søknadsfrist: 26.09.2024

Vil du være med å utvikle optiske sensorer for Forsvaret?

Vi skal styrke faggruppen vår for optiske sensorer med en forsker som kan bidra i å utvikle optiske og infrarøde systemer. Målet er at Forsvaret får økt nytte av teknologien i militære sammenhenger. Jobben vår spenner fra vurdering av operativt utstyr til langsiktig forskning og utvikling.

FFI arbeider med løsninger som styrker Forsvaret. Vi gir støtte til operativ struktur, materiellanskaffelser og teknologiutvikling, og vi skal fremme forslag til konseptuelle løsninger, systemløsninger og teknologiske løsninger, i tillegg til å bidra til gjennomføringen av disse. Vi har gjennom mange år arbeidet med forskning, utvikling og bruk av optiske sensorer i missiler, og vi har støttet Forsvarets anvendelse av slike.

Er dette et arbeid som du kunne tenke deg å bli en del av? Da er du kanskje den vi søker!

Arbeidsoppgaver

Du vil arbeide med forskning og utvikling innen optiske og infrarøde sensorer. Du vil være med på å utvikle, konstruere og bygge prototypinstrumenter, noe som krever kunnskap og ideer innen optikk, elektronikk og mekanikk, og i tillegg vil du utvikle programvare til slik instrumentering. En del av arbeidet foregår på laboratoriene våre, og disse vil du bidra til å drifte. Du vil også være med på å samle inn data i laboratorie- og feltmålinger, analysere slike data og rapportere resultater fra arbeidet. Arbeidet vil foregå i et større forskerteam og i dialog med Forsvaret og forsvarsindustrien.

Kvalifikasjoner

  • Du har fullført master- eller doktorgrad innen fysikk, informatikk, kybernetikk, fysikalsk elektronikk eller liknende med meget gode resultater.
  • Kunnskaper innen IR-fysikk, elektrooptikk eller optisk design vil bli vektlagt. Det samme vil god kompetanse innen programmering i for eksempel Python, MATLAB eller C++.
  • Vi krever god skriftlig og muntlig framstillingsevne, både på norsk og engelsk. Arbeidsspråket vårt er norsk.

Personlige egenskaper

Du er allsidig, faglig nysgjerrig og løsningsorientert. Du håndterer tidsfrister og har evne og interesse for å omsette teoretisk kunnskap i praktisk arbeid. Du må ha gode kommunikasjons- og samarbeidsegenskaper, samtidig som du kan arbeide selvstendig og ta egne initiativ. Stillingen som forsker krever evne til nytenkning, vilje til faglig utvikling og ønske om å jobbe med anvendt forskning til støtte for våre oppdragsgivere.

Personlig egnethet vil bli vektlagt.

Stillingen krever at du kan sikkerhetsklareres og autoriseres for Hemmelig / NATO Secret. Du kan lese mer om sikkerhetsklarering på ffi.no.

Vi tilbyr

Vi kan tilby et dynamisk fagmiljø med stor og variert kontaktflate, spennende oppgaver og gode utviklingsmuligheter – og ikke minst et godt arbeidsmiljø med hyggelige kollegaer. Vi har fleksibel arbeidstid, sommertid, bedriftsidrettslag, tilskuddsordning for trening på treningssenter og andre sosiale tilbud. Som ansatt ved FFI blir du medlem i Statens pensjonskasse, som tilbyr låne-, forsikrings- og pensjonsordninger.

Lønnen ved FFI følger Statens lønnsregulativ og beregnes ut ifra relevans, nivå og lengde på utdanning og erfaring. Det blir trukket to prosent til innskudd i Statens pensjonskasse.

Vi ønsker et mangfoldig arbeidsmiljø og oppfordrer alle kvalifiserte kandidater til å søke, uten hensyn til alder, kjønn og bakgrunn, hull i CV-en eller behov for fysisk tilrettelegging.

Nærmere opplysninger om stillingen får du ved å henvende deg til forskningsleder Gunnar Rustad på tlf. 93 42 36 79 eller sjefsforsker Øystein Farsund på tlf. 94 86 70 96. Send søknad vedlagt kopier av vitnemål fra høyere utdanning, samt attester fra arbeidserfaring som er relevante for stillingen, innen 26 september 2024.

Søk på stillingen

Spørsmål om stillingen

  • Øystein Farsund (sjefsforsker), +47 94 86 70 96
  • Gunnar Rustad (forskningsleder), +47 93 42 36 79
Powered by Labrador CMS