LEDIG STILLING VED FORSVARETS FORSKNINGSINSTITUTT FFI

Forsker innen matte og fysikk

Søknadsfrist: 23.09.2024

Vi søker deg med utdanning innen matte- eller fysikkfag

Forsvarets forskningsinstitutt (FFI) har høy aktivitet innen elektro-optiske sensorer og elektromagnetisme og studerer hvordan kunnskap om disse kan benyttes for å gi Forsvaret økt beskyttelse. Et eksempel er utvikling, teoretisk forståelse og riktig bruk av kamuflasje. En viktig del av arbeidet vil, gjennom faglig nysgjerrighet, være å bidra til økt forståelse av synligheten til norske styrker når disse avbildes med ulike moderne sensorer. Dette gjøres ved å kombinere teoretisk og eksperimentelt arbeid via simuleringer og analyse.

Deler av arbeidet vil være å bidra til at FFI holder seg faglig oppdatert via samarbeid med fagmiljøer internasjonalt og ved å publisere egen forskning ved internasjonale konferanser eller i tidsskrifter.

Høres ikke dette spennende ut?

Arbeidsoppgaver

Vi søker en forsker med følgende primære ansvarsområder:

  • planlegge og gjennomføre forskningsaktiviteter innen elektro-optikk og kamuflasje 
  • rapportere resultatene til Forsvaret skriftlig og muntlig 
  • planlegge målekampanjer, analyser og teoretiske studier sammen med prosjektansvarlig

FFI er en prosjektorganisasjon, og det kan derfor bli aktuelt å bidra i andre prosjekter enn stillingens primære arbeidsområde.

Kvalifikasjoner

Nødvendige kvalifikasjoner er fullført mastergrad eller doktorgrad ved ansettelse med gode resultater i fysikk og matematikk. Det er en fordel med kjennskap til statistiske metoder, programmering, optikk og elektromagnetisme. Vi ønsker også at du har kunnskap om hvordan gjennomføre eksperimenter og analysere data, som vil gi økt teoretisk innsikt.

Personlige egenskaper

Vi søker deg som er faglig nysgjerrig, og som har evne til å bruke teoretisk kunnskap i praktiske løsninger. Forskerstillingen krever at du har et ønske om å jobbe med anvendt forskning til støtte for oppdragsgiverne våre. Du liker å holde deg oppdatert, slik at du kan bidra til at FFI alltid ligger et steg foran. Du må både ha gode samarbeidsevner og kunne håndtere leveringsfrister sammen med faggruppen, så vel som å ta egne initiativ og arbeide selvstendig. Vi vektlegger personlig integritet, egnethet og evne til å formidle funn og forskningsresultater til oppdragsgiver. Vi krever god skriftlig og muntlig formuleringsevne, både på norsk og engelsk. Arbeidsspråket vårt er norsk.

Vi tilbyr

Vi kan tilby et godt miljø med teamarbeid og hyggelige og inkluderende kollegaer. Vi har fleksibel arbeidstid, sommertid, bedriftsidrettslag, tilskuddsordning for trening på treningssenter og andre sosiale tilbud. Som ansatt ved FFI blir du medlem i Statens pensjonskasse, som tilbyr låne-, forsikrings- og pensjonsordninger. Vi ønsker et mangfoldig arbeidsmiljø og oppfordrer alle kvalifiserte kandidater til å søke, uten hensyn til alder, kjønn og bakgrunn, hull i CV-en eller nedsatt funksjonsevne.

De som søker jobb hos oss, må kunne sikkerhetsklareres og autoriseres på nivå Hemmelig / NATO Secret. Du kan lese mer om sikkerhetsklarering på ffi.no.

Stillingens lønn følger Statens lønnsregulativ og beregnes ut fra relevant kvalifikasjon og erfaring. Det trekkes to prosent pensjonsinnskudd til Statens pensjonskasse.

Nærmere opplysninger om stillingen får du ved å henvende deg til forskningsleder Morten Huseby på tlf. 92 41 33 37 eller på e-post morten.huseby@ffi.no eller til sjefsforsker Gorm Krogh Selj på tlf. 90 59 99 83 eller e-post gorm-krogh.selj@ffi.no.

Send søknad vedlagt kopier av vitnemål fra høyere utdanning, samt eventuelle attester fra arbeidserfaring som er relevante for stillingen, innen 16.09.2024 .

Søk på stillingen

Spørsmål om stillingen

  • Gorm Krogh Selj (sjefsforsker), 90 59 99 83
  • Morten Huseby (forskningsleder), 93 41 33 37
Powered by Labrador CMS