LEDIG STILLING VED FORSVARETS FORSKNINGSINSTITUTT FFI

Forsker - fjernstyrings- og kommunikasjonssystemer

Søknadsfrist: 14.10.2024

Vil du bidra til å beskytte oss mot fiendtlige droner?

FFI forsker på problemstillinger innenfor beskyttelse mot fiendtlige droner. Dette inkluderer blant annet klassifisering av droner basert på styringssignaler, og bruk av jamming og annen elektromagnetisk påvirkning mot dronens styringslink og navigasjonssignaler.

Jamming og annen påvirkning av styrings- og navigasjonssignaler er former for elektromagnetisk krigføring. Elektromagnetisk krigføring handler om utnytte, påvirke og hindre en motparts bruk av det elektromagnetiske spektrum, samtidig som man sikrer egen tilgang til spekteret. Vi leter nå etter nye kolleger som ønsker å bli del av vårt fagmiljø, og som er motivert til å være med på styrkingen av forskningsområdet elektromagnetisk krigføring mot kommunikasjonssystemer.

Vi følger teknologiutviklingen tett innen fjernstyrings- og kommunikasjonssystemer, og innen systemer for elektromagnetisk krigføring, samt innen tilstøtende teknologiområder som radiofrekvensteknologi og maskinlæring. Vi har et langsiktig fokus for å sikre at miljøet vårt utvikler seg og fortsetter å være en kunnskapsbase som gjør oss til gode rådgivere for Forsvaret

Arbeidsoppgaver

Eksempler på arbeidsoppgaver:

  • utvikling og testing av prototypesystemer innen elektromagnetisk krigføring
  • utvikling av teknologi for å oppdage og klassifisere signaler fra dronesystemer og andre kommunikasjonssystemer
  • utvikling av teknologi for jamming og annen påvirkning av drone- og kommunikasjonssystemer
  • finne og utnytte sårbarheter i kommunikasjonssystemer, eksempelvis i mobilsystemer
  • utvikling av kode til programvaredefinerte radioplattformer
  • studier av nye systemkonsepter samt teknisk bistand til Forsvaret i store materiellinnkjøp
  • deltagelse i FoU-samarbeid i NATOs FoU-organisasjon

Kvalifikasjoner

Du har master-/doktorgrad innen fysikk, informatikk eller elektronikk, med meget gode resultater. Du har også kunnskaper innen ett eller flere av områdene kommunikasjonssystemer, radioteknikk, bølgeutbredelse, programvaredefinert radio og/eller signalbehandling. Det fordres også basiskunnskaper innen programmering. Det vil i tillegg telle positivt om du har kunnskaper innen maskinlæring eller innen programmering av Field-programmable gate array (FPGA).

De som søker jobb hos oss, må kunne sikkerhetsklareres og autoriseres på nivå Hemmelig / NATO Secret. Du kan lese mer om sikkerhetsklarering på ffi.no

Personlige egenskaper

Du blir inspirert av å oppnå resultater i samarbeid med teamet ditt, men du trives også godt når du kan jobbe selvstendig. Du er nysgjerrig og liker å arbeide med ny teknologi. Du motiveres av komplekse problemstillinger, og tilnærmer deg disse på en strukturert måte. Du er fleksibel og tilpasningsdyktig i samarbeidet med kolleger, oppdragsgivere og samarbeidspartnere. Du kan kommunisere godt skriftlig og muntlig, på både norsk og engelsk. Personlig egnethet vil bli vektlagt. 

Vi tilbyr

Vi kan tilby et unikt, tverrfaglig miljø med spennende utfordringer. Vi har fleksibel arbeidstid og sommertid, gratis parkering, bedriftsidrettslag, firmahytter, tilskuddsordning for trening på treningssenter og andre sosiale tilbud. Lønnen på FFI følger statens lønnsregulativ og beregnes ut ifra relevans, nivå og lengde på utdanning og erfaring. Det trekkes to prosent pensjonsinnskudd til Statens pensjonskasse.

Nærmere opplysninger om stillingene får du ved å henvende deg til:

  • Forskningsleder Tore Ulversøy på telefon 63 80 79 29 / 48 27 42 04 eller 
  • Forsker Ulrik Eriksen, telefon 63 80 74 46 / 413 28 733

Send søknad via søknadslenken, og legg ved kopier av vitnemål og attester som er relevante for stillingen, innen 14.10.2024.

Søk på stillingen

Spørsmål om stillingen

  • Tore Ulversøy (Forskningsleder), 48 27 42 04
  • Ulrik Eriksen (Forsker), 41 32 87 33
Powered by Labrador CMS