LEDIG STILLING VED FORSVARETS FORSKNINGSINSTITUTT FFI

Forsker - Elektronikk

Søknadsfrist: 18.02.2024

Er du interessert i forskning og utvikling innen avansert elektronikk?

Forsvarets fly og helikoptre krever beskyttelse mot dagens missiltrusler, samtidig med at en kapasitet mot fremtidige trusler må bygges opp. Dette krever dyp kunnskap om virkemåten til ulike missiltrusler. Test og evaluering av hvordan ulike missilteknologier reagerer på ulike narremidler og jammesignaler er derfor en sentral del av dette arbeidet. For å kunne gjennomføre tester og måling på missiler og missilkomponenter kreves en avansert instrumentering, som benytter state-of-the-art innen elektronikk og avansert programvare.

Vi følger teknologiutviklingen tett innen elektronikk, signalprosessering og elektro-optiske og infrarøde sensorsystemer. Vi har et langsiktig fokus for å sikre at miljøet vårt utvikler seg, og fortsetter å være en kunnskapsbase som gjør oss til gode rådgivere for Forsvaret. Vi leter nå etter en ny kollega som ønsker å bli del av vårt fagmiljø, og som skal være en av våre eksperter innen instrumenterings-elektronikk. 

Arbeidsoppgaver

Hos oss får du jobbe med utvikling og test av avansert elektronikk, softwareutvikling og utprøving og testing av missiler og selvbeskyttelsessystemer for fly og helikoptre. Du vil for det meste arbeide på Kjeller, men også gjennomføre tester og evaluering i felt, både nasjonalt og internasjonalt. Du har mastergrad eller bachelorgrad innen elektronikk, fysikk eller informatikk, med gode resultater. Du bør ha litt erfaring med design av kretskort (PCB). 

Du har også kunnskaper innen ett eller flere av områdene:

  • Digital elektronikk 
  • Analog elektronikk 
  • Simulering av elektronikk 
  • Programmering av FPGA (for eksempel i VHDL) 
  • Embedded systemer 
  • Programmering i Python, C og LabVIEW 
  • Sensorsystemer 
  • Servo- og reguleringssystemer 
  • Nettverk 
  • Linux 

Kvalifikasjoner

Du kan kommunisere godt skriftlig og muntlig, på både norsk og engelsk. Personlig egnethet vil bli vektlagt. Dersom du har mastergrad vil stillingstittelen din være forsker, og ved høyeste utdannelse bachelorgrad vil stillingstittelen din være avdelingsingeniør eller senioringeniør. 

Personlige egenskaper

Hvem er du? 

Du er interessert i elektronikkutvikling og lavnivå programmering. Du har gode analytiske evner samt praktisk erfaring med hva som gir en god teknisk løsning. Du har mye initiativ og engasjement. Du blir inspirert av å oppnå resultater i samarbeid med teamet ditt, men du trives også godt når du kan jobbe selvstendig. Du er nysgjerrig og liker å arbeide med ny teknologi og tilegne deg ny kunnskap. Du er fleksibel og tilpasningsdyktig i samarbeidet med kolleger, oppdragsgivere og samarbeidspartnere, og har gode kommunikasjonsevner. Du motiveres av at dine resultater er med på å styrke forsvaret av Norge. Vi ønsker et mangfoldig arbeidsmiljø og oppfordrer alle kvalifiserte kandidater til å søke, uten hensyn til alder, kjønn og bakgrunn, hull i CV-en eller behov for fysisk tilrettelegging.

Vi tilbyr

Vi kan tilby utfordrende og spennende arbeidsoppgaver i et tverrfaglig og utviklingsorientert miljø. Vi har fleksibel arbeidstid, sommertid, bedriftsidrettslag, tilskuddsordning for trening på treningssenter og andre sosiale tilbud. Som ansatt ved FFI blir du medlem i Statens pensjonskasse som tilbyr låne-, forsikrings- og pensjonsordninger. De som søker jobb hos oss må kunne sikkerhetsklareres og autoriseres på nivå Hemmelig/ NATO Secret. 

Du kan lese mer om sikkerhetsklarering på ffi.no. Stillingen lønnes fra kr. 541 000 til kr 727 000 pr. år (ingeniør) eller fra kr. 578 000 til kr. 847 000 (forsker) avhengig av relevant utdanning og erfaring. For spesielt kvalifiserte søkere kan høyere lønn vurderes. Det trekkes to prosent pensjonsinnskudd til Statens pensjonskasse. 

Nærmere opplysninger om stillingene får du ved å henvende deg til forskningsleder Tore Ulversøy, tlf. 63 80 79 29 / 482 74 204 eller sjefsforsker Jan Kenneth Bekkeng, tlf. 97 68 77 28 / 63 80 73 85. 

Send søknad, vedlagt kopier av vitnemål og attester som er relevante for stillingen, innen 18. februar 2024.

Søk på stillingen

SPØRSMÅL OM STILLINGEN

  • Jan Kenneth Bekkeng (Sjefsforsker), 976 87 728
  • Tore Ulversøy (Forskningsleder), 482 74 204
Powered by Labrador CMS