LEDIG STILLING VED FORSVARETS FORSKNINGSINSTITUTT FFI

Forsker – datakommunikasjon

Søknadsfrist: 23.04.2025

Vil du bidra til at Forsvaret evner å operere effektivt?

Vi søker en forsker innen datakommunikasjon.

Forsvaret er helt avhengig av effektiv samhandling mellom avdelinger og hovedkvarterer for å fungere effektivt i en operasjon. Til dette vil Forsvaret benytte en rekke forskjellige transmisjons­systemer og nettverk, fra kommersielle løsninger som 5G og Internett til spesialtilpassede radio­løsninger. Én utfordring er å få alle disse løsningene til å fungere sammen, det vil si bygge et kommunikasjonsnettverk som understøtter Forsvarets dynamiske natur, og som tåler ytre påkjenninger fra en avansert motstander.

Vår jobb er å gi råd til forsvarssektorens øverste ledelse og fagmiljøer i Forsvaret. Rådene våre er basert på analyser og forskning innenfor relevant teknologi opp mot Forsvarets behov. Hos oss vil du få bryne deg på allsidige problemstillinger, både gjennom å sette deg inn i teori, gjennom å eksperimentere med teknologiske løsninger og ved å studere Forsvarets bruk av kommunikasjonsteknologi. Trives du med å arbeide både konseptuelt og praktisk, liker å lære og er motivert for å arbeide med anvendt forskning, kan vi tilby en spennende framtid hos oss.

På www.ffi.no/jobb-og-karriere/operativ-ikt kan du lese mer om hva vi jobber med, i tillegg til å bli kjent med noen av oss.

Arbeidsoppgaver

Arbeidsoppgavene vil variere og avhenger av hvilke forskningsoppdrag vi påtar oss for Forsvaret. 

Vi søker en forsker som kan jobbe med én eller flere av følgende arbeidsoppgaver:

  • anbefale konkrete løsninger til Forsvaret basert på forskning på nye og eksisterende teknologier, for eksempel 5G/6G
  • analysere, eksperimentere med og foreslå bruk av programvaredefinerte nettverk og virtualiseringsteknologier i militære kommunikasjonsnettverk
  • foreslå løsninger som gjør kommunikasjonsnettverk tilstrekkelig sikre og robuste
  • tilpasse og eventuelt bidra med utvikling av nye nettverksprotokoller til sammensatte, dynamiske og mobile kommunikasjonsnettverk, både trådbaserte og trådløse
  • analysere og forbedre samspillet mellom utviklingen innen kommunikasjonsteknologi og militære operasjoner
  • anvende kunstig intelligens for kommunikasjonsteknologi, både for å automatisere drift og for bedre å tilpasse bruk til stadig skiftende behov

Arbeidsmetoder vil inkludere å

  • utføre teoretiske studier og analyser
  • planlegge og gjennomføre forsøk
  • delta i nasjonalt og internasjonalt samarbeid
  • formidle fagkunnskap skriftlig og muntlig
  • samarbeide med Forsvaret i å utvikle løsninger og delta på øvelser

Kvalifikasjoner

  • fullført grad på master- eller doktorgradsnivå med meget gode resultater innen informatikk, datakommunikasjon eller andre relevante fagområder innen tiltredelsesdato
  • interesse og motivasjon for å jobbe med anvendt forskning for å styrke Norges sikkerhet, Forsvaret og måten Forsvaret løser oppgavene sine på
  • kompetanse og interesse for å jobbe med arbeidsoppgavene og arbeidsmetodene som er nevnt ovenfor
  • god skriftlig og muntlig fremstillingsevne på både norsk og engelsk

De som søker jobb hos oss, må kunne sikkerhetsklareres og autoriseres på nivå Hemmelig / NATO Secret. Du kan lese mer om sikkerhetsklarering på ffi.no.

Personlige egenskaper

Som person er du analytisk, allsidig og løsningsorientert. Du har gode formidlingsevner og samarbeidsegenskaper. Du kan arbeide selvstendig og trives med å søke svar på det du lurer på, og utvikle deg faglig. Personlig egnethet blir vektlagt.

Vi tilbyr

Vi kan tilby spennende arbeidsoppgaver i et tverrfaglig og utviklingsorientert miljø. Vi har fleksibel arbeidstid, sommertid, bedriftsidrettslag, tilskuddsordning for trening på treningssenter og andre sosiale tilbud. Som ansatt ved FFI blir du medlem i Statens pensjonskasse, som tilbyr låne-, forsikrings- og pensjonsordninger.

FFI skal arbeide for et bredt mangfold som representerer befolkningen gjennom målrettet rekruttering og tilrettelegging for at medarbeidere trives og blir værende. Vi oppfordrer alle kvalifiserte kandidater til å søke, uten hensyn til alder, kjønn og bakgrunn, hull i CV-en eller nedsatt funksjonsevne.

Stillingen lønnes fra kr. 600 000–870 000 per år avhengig av relevant utdanning og erfaring. For spesielt kvalifiserte søkere kan høyere lønn vurderes. Det trekkes to prosent pensjonsinnskudd til Statens pensjonskasse.

Nærmere opplysninger om stillingen får du ved å kontakte Ole Ingar Bentstuen på tlf. 41 00 49 09.

Send søknad vedlagt kopier av vitnemål fra høyere utdanning, samt attester fra arbeids­erfaring som er relevante for stillingen, innen 23. april 2025.

Søk på stillingen

Spørsmål om stillingen

  • Ole Ingar Bentstuen (forskningsleder), +47 41 00 49 09
Powered by Labrador CMS