LEDIG STILLING VED FORSVARETS FORSKNINGSINSTITUTT FFI

Erfaren forsker - økonomifaget og forsvars- og sikkerhetspolitikk

Søknadsfrist: 22.04.2024

Har du erfaring fra forskning eller analyse og ønsker å bidra til et tryggere Norge?

Vi søker deg som interesserer seg for økonomifaget og forsvars- og sikkerhetspolitikk. Hos oss får du brukt utdannelsen og erfaringen din og utviklet deg i et tverrfaglig forskningsmiljø med nær tretti forskere innen forsvarsøkonomi. Vi vokser og søker nå etter forskere som vil bidra til å løse komplekse problemstillinger innenfor et av samfunnets viktigste og mest spennende områder.

Vår jobb er å gi råd til forsvarssektorens øverste ledelse. Rådene vi gir er basert på analyser og forskning innenfor temaer som modernisering og effektivisering, logistikk, personell, investeringer og balansen mellom forsvarsstrukturen og tilgjengelige ressurser. For å få til dette legger vi stor vekt på hver ansattes kompetanseutvikling og faglig fordypning. Vi jobber prosjektbasert, og legger vekt på å samarbeide tverrfaglig med blant annet realister, statsvitere og offiserer. Vi har utstrakt kontakt med våre oppdragsgivere i Forsvarsdepartementet, Forsvaret og etatene i sektoren, samt andre nasjonale og internasjonale fagmiljøer.

Vi har behov for flere erfarne forskere til vårt fagmiljø, som du kan lese mer om her: https://www.ffi.no/jobb-og-karriere/forsvarsokonomi.

Arbeidsoppgaver

Arbeidsoppgavene spenner fra strategisk rådgivning til langsiktige forskningsprosjekter. 

Eksempler på arbeidsoppgaver og studier:

  • Innhente, bearbeide og analysere data som grunnlag for utarbeidelse av råd og anbefalinger til sektorens ledelse
  • Studere Forsvarets ressursbruk og identifisere de viktigste kostnadsdriverne og usikkerhets- og risikofaktorene
  • Studere forsvarssektorens humankapital og det militære arbeidsmarkedet (arbeidsmarkeds- og adferdsøkonomi)
  • Gjennomføre studier av investeringsprosjekter og -porteføljen. Gjennomføre studier av Forsvarets støttevirksomhet

Kvalifikasjoner

Vi ser etter deg som er har minst 5 år relevant arbeidserfaring knyttet til analyse, rådgivning eller forskning. Både erfaring fra anvendt analyse og fra akademisk forskning er relevant. Du har en mastergrad innen økonomi eller en annen kvantitativ retning hvor økonomi eller logistikk har utgjort en vesentlig del. Du har gode akademiske resultater og kommuniserer godt skriftlig og muntlig, både på norsk og engelsk.

Personlige egenskaper

Som person er du selvdreven, analytisk og har gode samarbeidsevner. Du blir motivert av å bryne deg på problemstillinger som krever at du tenker bredt og nytt. Du skal jobbe med anvendt forskning, og må kunne interessere deg både for oppdragsgivers problemstillinger og den faglige utviklingen. Vi ser etter personer som har et genuint ønske om faglig utvikling.

Vi ønsker et mangfoldig arbeidsmiljø og oppfordrer alle kvalifiserte kandidater til å søke, uten hensyn til alder, kjønn og bakgrunn, hull i CV-en eller behov for fysisk tilrettelegging. FFI ønsker flere kvinner i denne typen stillinger, kvinner oppfordres derfor til å søke.

Vi tilbyr

Vi kan tilby et dynamisk fagmiljø med stor og variert kontaktflate, spennende oppgaver og gode utviklingsmuligheter. Vi har et godt arbeidsmiljø med hyggelige kollegaer. Vi har fleksibel arbeidstid, sommertid, bedriftsidrettslag, tilskuddsordning for trening på treningssenter og andre sosiale tilbud. Som ansatt ved FFI blir du medlem i Statens pensjonskasse som tilbyr låne-, forsikrings- og pensjonsordninger. 

Lønnen på FFI følger Statens lønnsregulativ og beregnes ut ifra relevans og nivå på utdanning og erfaring. Lønnen vil ligge mellom kr 670 000 og 847 000, avhengig av erfaring og utdanning. Det trekkes to prosent til pensjonsinnskudd i Statens pensjonskasse.

De som søker jobb hos oss må kunne sikkerhetsklareres og autoriseres i henhold til FFIs krav. Les mer om sikkerhetsklarering på ffi.no.

Nærmere opplysninger om stillingen får du ved å henvende deg til:

  • Forskningsleder Morten Øhrn, tlf. 994 53 605, eller 
  • Forskningsleder Ane Ofstad Presterud, tlf. 901 90 961

Send søknad vedlagt kopier av vitnemål, samt attester fra relevant arbeidserfaring innen 22. april 2024. 

Søk på stillingen

Powered by Labrador CMS