LEDIG STILLING VED FORSVARETS FORSKNINGSINSTITUTT

Forsker - sikkerhetsmekanismer og sårbarheter

Søknadsfrist: 15.05.2022

Forsvarets forskningsinstitutt

Forsvarets forskningsinstitutt (FFI) er et av landets ledende kompetansemiljøer innen teknologi. FFI er en sivil forskningsinstitusjon direkte underlagt Forsvarsdepartementet. Virksomheten har over 770 ansatte, hvor rundt 600 er forskere og ingeniører som utvikler teknologi og kunnskap for å gjøre Norge i stand til å ha et tidsriktig og effektivt forsvar. Instituttet er tverrfaglig og dekker fag som fysikk, informatikk, kommunikasjonsteknologi, kybernetikk, anvendt matematikk, elektronikk, kjemi, biologi, medisin, statsvitenskap og økonomi. Instituttet ligger på Kjeller ved Lillestrøm og Karljohansvern i Horten.

Vil du utforske hva som gjør datamaskiner og mobiler usikre?

Vi er et teknologiinteressert fagmiljø som forsker på sikkerhetsmekanismer og sårbarheter i PC-er, servere og mobiltelefoner. Nå er vi ute etter flere kolleger som skal fordype seg i teknologien sammen med oss.

Vi jobber med praktisk, anvendt forskning på nye teknologier og har et solid miljø med kompetanse innen sårbarheter, reversering, maskinlæring og programvaresikkerhet. Vi er glødende interessert i faget vårt, og vi liker både å lære og å lære bort. Du trenger ikke å være ekspert før du begynner hos oss, men du må være motivert for å utvikle deg faglig.

Fagfeltet er i stadig utvikling, så vi kan garantere kontinuerlige muligheter for å utvide din kompetanse. Hos oss kan du utvikle deg helt fra nyutdannet til ekspert, og du får stor frihet til å selv velge metoder og verktøy som passer best.

Vi har et sosialt og kreativt miljø med dyp kunnskap innen cybersikkerhet og teknologi, og søker deg med utdannelse innen cybersikkerhet, informatikk, matematikk, fysikk eller andre relevante fagområder til en spennende jobb innen sikkerhet i moderne datasystemer.

Du vil få mulighet til å jobbe med eksperter innen cybersikkerhet, og FFI gir deg ressurser og muligheter til å selv bli en av de beste i fagfeltet. Dette vil gi deg ettertraktet kompetanse som blir stadig mer etterspurt i samfunnet.

Som forsker hos oss får du daglig bryne deg på allsidige og utfordrende problemstillinger på ulike plattformer. Dette innebærer tid til reversering av kompilert kode og sårbarhetsanalyse av programvare og andre faglige dypdykk, uten å forstyrres av administrativt mas. Du må like å lære om ny teknologi, være selvstendig, ha motivasjon for anvendt forskning og ha gode evner til problemløsning. Det er også en fordel med interesse for sikkerhet og forsvar.

Du må ha utdanning med gode resultater fra universitet eller høgskole på master- eller doktorgradsnivå innen de relevante fagområdene. Du må ha gode samarbeidsegenskaper, samtidig som du kan arbeide selvstendig og ta egne initiativ. Personlig egnethet vil bli vektlagt.

Vi kan tilby utfordrende og spennende arbeidsoppgaver i et tverrfaglig og utviklingsorientert miljø. Vi har fleksibel arbeidstid, sommertid, bedriftsidrettslag, avtale med treningssenter og andre sosiale tilbud. Som ansatt ved FFI blir du medlem i Statens pensjonskasse som tilbyr låne-, forsikrings- og pensjonsordninger.

Vi ønsker et mangfoldig arbeidsmiljø og oppfordrer alle kvalifiserte kandidater til å søke, uten hensyn til alder, kjønn og bakgrunn, hull i CV-en eller behov for fysisk tilrettelegging. FFI ønsker flere kvinner i denne typen stillinger, og kvinner oppfordres derfor spesielt til å søke. Nyutdannede oppfordres også til å søke.

De som søker jobb hos oss må kunne sikkerhetsklareres og autoriseres i henhold til stillingens krav. Les mer om sikkerhetsklarering på ffi.no. For denne stillingen er det krav om kun norsk statsborgerskap.

Nærmere opplysninger får du ved å henvende deg til forskningsleder Tormod K. Sivertsen tlf. 63 80 72 20 eller 900 799 15, e-post: [email protected]

Send søknad vedlagt kopier av vitnemål fra høyere utdanning, samt attester fra arbeidserfaring, innen 8. mai. Ref.nr. er 2022/00933.

Referansenr: 2022/00933

Søk på stillingen

Kontaktpersoner:

Hjemmeside: www.ffi.no

Powered by Labrador CMS