LEDIG STILLING VED FORSVARETS FORSKNINGSINSTITUTTS

Ingeniør / Forsker - med bachelor eller master i realfag

Søknadsfrist: 28.02.2021

Forsvarets forskningsinstitutt

Forsvarets forskningsinstitutt (FFI) er et av landets ledende kompetansemiljøer innen teknologi. FFI er en sivil forskningsinstitusjon direkte underlagt Forsvarsdepartementet. Virksomheten har omkring 700 ansatte, hvor over 500 er forskere og ingeniører som utvikler teknologi og kunnskap for å gjøre Norge i stand til å ha et tidsriktig og effektivt forsvar. Instituttet er tverrfaglig og dekker fag som fysikk, informatikk, kommunikasjonsteknologi, kybernetikk, anvendt matematikk, elektronikk, kjemi, biologi, medisin, statsvitenskap og økonomi. Instituttet ligger på Kjeller ved Lillestrøm og Karljohansvern i Horten.

Har du lyst på en spennende og utviklende jobb?

Vi søker deg med bachelor eller master i realfag

Syns du det virker spennende å jobbe med analyse, utvikling, testing og evaluering av kampfly?

Da er det kanskje deg vi er på utkikk etter.

Siden 2003 har vi støttet Forsvaret med anskaffelsen av nye kampfly. Vi har arbeidet med et bredt spekter av oppgaver, fra økonomiske analyser til operativ testing og evaluering.

Til daglig jobber vi blant annet med utvikling av modeller og analyseverktøy for å evaluere ytelsen til kampflyet i ulike operasjonskonsepter. Moderne kampfly er ekstremt komplekse våpensystem med et krevende operasjonsmiljø, som gjør jobben vår spennende, utfordrende og variert.

Vi leter nå etter deg som har utdannelse innenfor ett eller flere områder innen realfag, og som har lyst på en jobb hvor du får muligheten til å lære fra noen av de beste innen området kampfly.

Du trenger ikke å kunne så mye om kampfly fra før – vi skal sørge for å gi deg den opplæringen du trenger. Det viktigste for oss er at du er nysgjerrig og uredd, og at du har et genuint ønske om å lære og å utvikle deg i faget ditt.

Arbeidshverdagen vår er veldig variert, og du kommer til å arbeide med oppgaver og problemstillinger på fellesoperativt nivå. Det betyr at testing og evaluering i samarbeid med blant annet Forsvaret vil bli en stor del av arbeidshverdagen din.

Du kommer til å ha tett kontakt med operative miljøer, for eksempel de som flyr kampflyene, hvor jobben din vil være å opprettholde kontakt, tilrettelegge for godt samarbeid, innhente data, analysere og presentere resultater fra arbeidet ditt, og generelt snakke mye med folk som jobber operativt i felt.

Som person trives du med å ta kontakt med andre, og du blir inspirert av å kunne tenke nytt rundt problemstillinger du møter. Du er allsidig, nysgjerrig og løsningsorientert, og kan kommunisere godt på både norsk og engelsk.

Vi jobber hovedsakelig på Kjeller rett utenfor Lillestrøm (en 10 min togtur fra Oslo S), men du kommer også til å reise litt – både i Norge og i utlandet.

Nødvendige kvalifikasjoner er utdanning på bachelor/masternivå, med gode resultater. Det er en fordel om du har kunnskaper innen noen av fagfeltene aerospace, kybernetikk, ingeniørfag, elektronikk, fysikk/matematikk eller operasjonsanalyse, for eksempel fra studiene dine. Vi ønsker helst at du har noe erfaring med programmering, samt kjennskap til Forsvaret, men det er ikke et krav.

Med bachelorgrad vil stillingstittelen din bli ingeniør. Mastergrad gir stillingstittelen forsker.

Vi kan tilby utfordrende og spennende arbeidsoppgaver i et tverrfaglig og utviklingsorientert miljø. Vi har fleksibel arbeidstid, sommertid, bedriftsidrettslag, avtale med treningssenter og andre sosiale tilbud. Som ansatt ved FFI blir du medlem i Statens pensjonskasse som tilbyr låne-, forsikrings- og pensjonsordninger.

Vi ønsker et mangfoldig arbeidsmiljø og oppfordrer alle kvalifiserte kandidater til å søke, uten hensyn til alder, kjønn og bakgrunn, hull i CV-en eller behov for fysisk tilrettelegging. FFI ønsker flere kvinner i denne typen stillinger, kvinner oppfordres derfor til å søke. Nyutdannede oppfordres til å søke. Personlig egnethet vil bli vektlagt.

Lønnen på FFI følger Statens lønnsregulativ og beregnes ut ifra relevans og nivå på utdanning og erfaring. Det trekkes to prosent til pensjonsinnskudd i Statens pensjonskasse.

De som søker jobb hos oss må kunne sikkerhetsklareres og autoriseres i henhold til FFIs krav. Les mer om sikkerhetsklarering på ffi.no.

Nærmere opplysninger fås ved å kontakte:

  • Forskningsleder Stian Betten, tlf. 900 90 318 / 63 80 77 57 eller
  • Forsker Gjermund Kjerkreit, tlf. 951 06 437 / 66 93 48 44

Send elektronisk søknad vedlagt kopier av vitnemål fra videregående og høyere utdanning og attester fra arbeidserfaring, innen 28. februar 2021. Ref.nr. er 2021/00214.

Referansenr: 2021/00214

Søk på stillingen

Kontaktpersoner:

Hjemmeside: www.ffi.no

Powered by Labrador CMS