Kriminalomsorgens høgskole og utdanningssenter KRUS har en ledig spennende stilling!

Studieleder - seksjon for kriminalitet, straff og organisasjon i Institutt for kriminalomsorgstudier

Søknadsfrist: 23.01.2022

Kriminalomsorgens høgskole og utdanningssenter KRUS

Kriminalomsorgens samfunnsoppdrag er å gjennomføre varetektsfengsling og straffereaksjoner på en måte som er betryggende for samfunnet og som motvirker straffbare handlinger. Målet vårt er at den domfelte etter soning skal velge å leve et kriminalitetsfritt liv. Vår visjon er «Straff som endrer» og våre verdier er: trygghet, åpenhet og nytenking som er førende for vår atferd og som organisasjon. Les mer om vår virksomhetsstrategi her.

Kriminalomsorgen består av Kriminalomsorgsdirektoratet (KDI), Kriminalomsorgens høgskole og utdanningssenter KRUS og fem regioner med cirka 60 lokale fengsler og friomsorgskontor.


Kriminalomsorgens høgskole og utdanningssenter KRUS utdanner fengselsbetjenter og er kompetansesenter for kriminalomsorgen. Samfunnsmandatet vårt er knyttet til å utvikle og formidle kompetanse til kriminalomsorgen både i Norge og i utlandet. Vi tilbyr høyskolekandidatutdanning i straffegjennomføring som kvalifiserer for stilling som fengselsbetjent, et påbyggingsstudium som fører til graden Bachelor i straffegjennomføring og flere etter- og videreutdanninger og studier i enkeltemner innen radikalisering og voldelig islamisme, isolasjon, systematisk endringsarbeid og forebygging, psykiske lidelser og veiledning. I tillegg driver KRUS en utstrakt forsknings- og utviklingsvirksomhet. KRUS har utviklet seg fra etatsskole til å tilby akkrediterte studier i 2012. I 2019 startet det første bachelorkullet, og vi har nå som mål å bli en institusjonsakkreditert høyskole fra 2024. KRUS har ca 65 ansatte og holder til sentralt i Lillestrøm. Les mer om oss på www.krus.no.

Vil du jobbe i en etat med et viktig samfunnsoppdrag?

Om stillingen

Vil du være med å utvikle vårt Institutt for kriminalomsorgsstudier? Vi søker etter en utviklingsorientert og engasjert studieleder med erfaring fra undervisnings- og forskningsarbeid i tillegg til ledelse. Det kreves fordypet kompetanse innenfor ett eller flere relevante fagtema innen seksjonens studieportefølje, for eksempel kriminalitet, straff, vitenskapsteori og forskningsmetode, rettsvitenskap, profesjonsetikk, kulturforståelse, organisasjonsteori og/eller tverretatlig samarbeid.

Institutt for kriminalomsorgsstudier ble nylig etablert etter en omorganisering av høyskolen. Instituttet er inndelt i seksjon for kriminalitet, straff og organisasjon og seksjon for sikkerhet og kriminalitetsforebygging. Hver seksjon ledes av en studieleder. Som studieleder for seksjon for kriminalitet, straff og organisasjon vil du være sentral i arbeidet med å etablere seksjonen og videreutvikle instituttet.

Høyskolekandidatstudiet utgjør grunnutdanningen av fengselsbetjenter for kriminalomsorgen. Denne utdanningen er lønnet. KRUS er en høyskole i stor utvikling og i 2019 startet vi opp et påbyggingsstudium som fører frem til graden Bachelor i straffegjennomføring. Et av våre viktigste mål i tiden fremover er å søke institusjonsakkreditering. Som studieleder vil du bli involvert i dette arbeidet.

Arbeidsoppgaver

Studieleder har personell- og budsjettansvar, i tillegg til faglig ansvar for studieprogram og fagområder som er definert innenfor egen seksjon. Inkludert i dette ansvaret ligger faglig utvikling, gjennomføring og utvikling av studietilbud, forsknings- og utviklingsarbeid (FoU) og kvalitetsarbeid. Det påregnes avsatt tid til FoU-virksomhet/undervisning i stillingen. Studieleder rapporterer til instituttleder.

  • lede, utvikle og kvalitetssikre seksjonens studietilbud
  • delansvar for planlegging, gjennomføring, evaluering og videreutvikling av den totale studieporteføljen i samarbeid med øvrige ledere og vitenskapelig ansatte
  • sikre gode rammer for FoU og videreutvikling av nye studietilbud, samt tilrettelegge for formidling av seksjonens forskning og øvrige virksomhet.
  • legge til rette for utvikling av høyskolepedagogiske læringsformer, herunder digitale verktøy og metoder
  • ansvar for at seksjonen driver utstrakt samarbeid med relevante fagmiljøer nasjonalt og internasjonalt
  • budsjett- og personalansvar, herunder individuelle arbeidsplaner
  • undervisning og veiledning og/eller forsknings- og utviklingsarbeid med relevans for fagområdet

Utdanning og erfaring

Vi ser etter deg som har førstekompetanse innen ett av seksjonens sentrale fagfelt eller relevant høyere utdanning på minimum masternivå. Søkere som ikke har førstestillingkompetanse bør kunne vise til vitenskapelig publisering. Det er krav til relevant erfaring/kompetanse innenfor ett eller flere relevante fagområder innen seksjonens studieportefølje. Du må ha erfaring fra personalledelse og/eller prosjekt-/teamledelse.

Ønskelige kvalifikasjoner:

  • kunnskap om kriminalomsorgen
  • erfaring med fagutvikling, undervisning og forskning
  • praktisk erfaring med bruk av digitale verktøy i undervisning og møtevirksomhet

Personlige egenskaper

  • evne til å engasjere, motivere og lede gjennom samhandling og tillit
  • gode kommunikasjonsevner på norsk og engelsk
  • gode samarbeidsevner
  • evne til resultatoppnåelse og til å legge til rette for god faglig og administrativ utvikling i seksjonen

Vi tilbyr

  • fast stilling som studieleder kode 1473, avlønnet fra kr 776 900,- til kr 873 400,-, avhengig av kvalifikasjoner. For spesielt godt kvalifiserte søkere kan høyere lønn bli vurdert. Det blir trukket 2 % innskudd til Statens pensjonskasse.
  • et spennende fagfelt med tverrfaglig nettverk og meningsfulle oppgaver i en etat med et viktig samfunnsoppdrag
  • mulighet for faglig utvikling i et arbeidsmiljø med høy kompetanse og stort engasjement
  • gode pensjons- forsikrings- og låneordninger i Statens pensjonskasse.
  • kantineordning, gode treningsmuligheter og parkering
  • fleksibel arbeidstid og gode velferdsordninger

Generell informasjon

Kriminalomsorgen mener at inkludering og mangfold er en styrke. Vi ønsker oss medarbeidere med ulik kompetanse, livserfaring og perspektiv for å kunne bidra til en enda bedre oppgaveløsning.

Vi jobber for å realisere regjeringens inkluderingsdugnad om at 5 % av nyansettelser i staten skal være personer med nedsatt funksjonsevne eller hull i CV-en.

Dersom det er kvalifiserte søkere med funksjonsnedsettelse, hull i CV-en eller innvandrerbakgrunn, skal vi innkalle minst én søker i hver av disse gruppene til intervju.

Kjenner du deg igjen i en av disse kategoriene, kan du krysse av i jobbsøkerportalen vår. Du kan lese mer om kravene for å bli vurdert som søker i disse gruppene her. Velkommen som jobbsøker hos oss!

Ansattes holdninger og verdier skal være i tråd med kriminalomsorgens verdisyn. Våre verdier er: Åpenhet, trygghet og nytenking.

Vi gjør oppmerksom på at det må ikke være noe å utsette på vandelen til den som ansettes. Dette må dokumenteres med en uttømmende politiattest forut for ansettelse.

Vi gjør også oppmerksom på at opplysninger om søkere kan bli offentliggjort selv om søker har bedt om å være unntatt søkerlisten. Søker vil i så fall bli varslet om dette og gitt anledning til å trekke søknaden.

Den som ansettes må rette seg etter organisasjonsmessige eller andre endringer som blir bestemt om arbeidsområdet.

For nærmere opplysninger om stillingen kan direktør Kristina Lægreid, tlf 415 34 548 kontaktes.

Søknad og CV sendes elektronisk via linken "Søk stillingen" på denne siden. Fullstendige opplysninger om relevant utdanning og arbeidserfaring må fylles inn i det elektroniske skjemaet. Vitnemål og attester må følge søknaden. Vi ber om at du henter vitnemål fra Vitnemålsportalen direkte i Jobbnorge når du søker stillingen.

For spørsmål om elektronisk utfylling av CV kan Jobbnorge kontaktes på 75 54 22 20.

Søk stillingen

Powered by Labrador CMS