Høgskolen i Molde søker

Stipendiatstilling i helse- og sosialfag med fokus på journaldokumentasjon i psykisk helsevern

Søknadsfrist: 15.08.2024

Høgskolen i Molde - Vitenskapelig høgskole i logistikk (HiMolde) er en ledende utdannings- og forskningsinstitusjon innen flere av sine fagområder, hvor visjonen «Med kunnskap for bærekraft og innovasjon» skal gjenspeiles i all vår virksomhet.

Vi tilbyr over 40 ulike studieprogram, fra årsstudier til doktorgradsutdanning innen områder som helse- og sosialfag, IT, juss og samfunnsvitenskap, logistikk, Sport Management og økonomi. 

Vi har drøyt 260 ansatte og 3600 studenter ved våre studiesteder i Molde og Kristiansund.

Ved Avdeling for helse- og sosialfag, Høgskolen i Molde (HiM), er det ledig stipendiatstilling i forskningsprosjektet «Samarbeid med pasienter tilknyttet ambulant psykisk helsetjeneste om dokumentasjon i elektronisk pasientjournal (EPJ) : En mikset metode (mixed-methods) evaluerings studie av en edukativ intervensjon (opplæringsintervensjon)». 

Om forskningsprosjektet 

Forskingsprosjektet har som overordnet mål å bidra til økt medvirkning for pasienter i psykisk helsevern. Samarbeid om journalskriving mellom helsepersonell og pasient kan fremme medvirkning, og samtidig utfordrer det tradisjonell journalskriving. Tidligere studier har påpekt behov for mer forskning på dette temaet. Studien innebærer en intervensjon (opplæringsdel) for helsepersonell i ambulante helsetjenester som er innrettet mot å fremme samarbeid med pasientene når en dokumenterer i elektronisk pasientjournal. Deretter vil helsepersonell i samarbeid med pasienten teste ut hvordan, og i hvilken grad, en kan samarbeide om journal-dokumentasjon. Denne samarbeidsprosessen vil bli evaluert både fra pasientenes og helsepersonells ståsted.

Prosjektet er en mikset metode studie der en bruker både kvalitative og kvantitative metoder. Stipendiaten vil bidra i intervensjonen for helsepersonell og gjøre intervju med pasienter og helsepersonell om deres opplevelser med å samarbeide om dokumentasjon i EPJ. I tillegg evalueres dokumentasjonen kvantitativt der en sammenligner dokumentasjonens kvalitet før og etter intervensjonen og samarbeidsperioden (gjøres av forskningsgruppa, og ligger utenfor stipendiatstillingen). Stipendiaten vil deretter foreta en sammenstilling av forskningsprosjektets kvantitative og kvalitative funn. Prosjektet vil ha betydning for utvikling av dokumentasjon av relasjonell praksis, videreutvikling av pasient-helsepersonell samarbeid om journal-dokumentasjon, og utvikling av dokumentasjonsverktøy i EPJ

Om stillingen og arbeidsoppgaver

Om stillingen

Prosjektet er tilknyttet Forskningsgruppen Psykisk helsearbeid ved HiM, og stipendiaten vil være tilknyttet denne forskningsgruppen. Søkere oppfordres til å gjøre seg kjent med forskningsgruppen via hjemmesiden.

Prosjektgruppa i stipendiatprosjektet består av: Førsteamanuensis og prosjektleder Kjellaug Myklebust, HiM. Professor Ingunn Mundal, HiM. Førsteamanuensis Frans Fluttert, HiM, FPC Dr. S van Mesdag Nederland.

Stillingen er knyttet til felles doktorgradsprogram «Profesjonsutøving - vilkår og utvikling» ved Høgskolen i Molde og Høgskolen i Volda.

Doktorgradsprogrammet er både tverrprofesjonelt og tverrfaglig idet det retter seg mot alle profesjoner i helse- og sosialsektoren, og forutsetter bidrag fra flere vitenskapsdisipliner. Prosjektgruppa har nasjonalt og internasjonalt samarbeid og har en referansegruppe som inkluderer representanter fra praksisfeltet.

Arbeidsoppgaver

Stipendiatens arbeidsoppgaver vil være knyttet til prosjektets datainnsamling gjennom deltakelse i intervensjonen, kvalitative intervju, analyser av kvalitative og kvantitative data og publisering jf. retningslinjer på doktorgradsprogrammet i helse- og sosialfag. Det er utarbeidet en prosjektbeskrivelse for prosjektet. Stipendiaten deltar aktivt i forskningsgruppen.

Kvalifikasjoner

  • Relevant mastergrad innen helse- og sosialfag eller fullført helsefaglig profesjonsutdanning med tilsvarende grad. Karakter på masteroppgaven og masterstudiet bør normalt være B eller bedre. 
  • Søkere som har levert masteroppgaven, men ikke fått sensuren for denne, kan også bli vurdert. Vitnemål for fullført mastergrad, må da ettersendes før tiltredelse i stillingen kan skje. 
  • Dersom mastergraden er utenlandsk, må den være godkjent av NOKUT som tilsvarende en norsk mastergrad. NOKUT-godkjenning må ettersendes før tiltredelse i stillingen kan skje. 
  • Det er en fordel med forskningsrelevant erfaring som publisering og deltakelse i forskningsprosjekt
  • Det er en fordel med relevant erfaring fra psykisk helsevern, tverrfaglig spesialisert behandling av ruslidelser (TSB) eller kommunale tjenester innen psykisk helse og rus.
  • Det kreves meget gode skriftlige og muntlige formuleringsevner i norsk/dansk/svensk
  • Det er en fordel med gode skriftlige og muntlige formuleringsevner i engelsk.

Vi vektlegger også personlige egenskaper. Kandidaten er faglig engasjert, er selvstendig, har evne til omstilling/videreutvikling, og som samarbeider godt både med kolleger og studenter.

Ansettelse og tiltredelse betinger opptak på det felles doktorgradsprogrammet i helse- og sosialfag ved Høgskolen i Molde og Høgskulen i Volda. Opptak/tiltredelse må skje innen tre måneder etter ansettelsesvedtaket. Informasjon om programmet og hvordan du søker om opptak.

Vi tilbyr

Kontorsted er Molde. Ansettelsesperioden er på inntil fire år fra tiltredelsesdato. En ansettelse på fire år inkluderer 25 prosent arbeidsplikt (undervisning, veiledning eller administrative oppgaver). I spesielle tilfeller kan ansettelsen gjøres om til en treårig ansettelse uten arbeidsplikt. 2 % av lønnen trekkes som pensjonsinnskudd i Statens pensjonskasse. En høyere lønn kan vurderes for spesielt kvalifiserte kandidater. Ansettelsen skjer i henhold til gjeldende norsk regelverk for åremålsstillinger i offentlig sektor og retningslinjer for ansettelse som stipendiat ved universiteter og høyskoler

Søknad

Søknaden skal gi et fullstendig overblikk over utdanning og tidligere praksis. Vi ber våre søkere om å registrere sin søknad på www.jobbnorge.no, der følgende dokumentasjon legges ved:

  • Motivasjonsskriv; 1-2 sider hvor du beskriver hvorfor du søker stipendiatstillingen og egne forutsetninger for å gå inn i prosjektet «Samarbeid med pasienter i psykisk helsevern om å dokumentere i elektronisk pasientjournal (EPJ)». 
  • CV
  • Vitnemål og attester (dersom du ikke har fullført masterstudiet, må du legge ved bekreftelse på at masteroppgaven er innlevert)
  • Liste over eventuelle publikasjoner, akademiske arbeider, publiserte sammendrag (abstract) eller presentasjoner
  • Kopi av masteroppgave (eller innsendt masteroppgave) og/eller andre publiserte (eller innsendte) vitenskapelige arbeider du ønsker blir vurdert
  • Navn og telefonnummer på tre personer som kan kontaktes som referanser for akademiske og personlige kvalifikasjoner

Søknadsfrist: torsdag 15. august 2024.

Annet

Høgskolen i Molde deltar i regjeringens inkluderingsdugnad. Vi vil gjerne ha søknad også fra deg som har nedsatt funksjonsevne eller hull i CVen, og som ellers fyller kvalifikasjonsvilkårene til stillingen.

Vi gjør oppmerksom på at søkerlisten kan bli gjort offentlig selv om søker ber om anonymitet, jf offentleglova § 25, 2. ledd. Anmodningen om unntak fra offentlighet må begrunnes.

Søk på stillingen

Spørsmål om stillingen

  • Kjellhaug Myklebust (Prosjektleder/førsteamanuensis), 71195783, Kjellaug.myklebust@himolde.no
  • Heidi Haavarsen (Dekan), 71214147, Heidi.V.Haavardsen@himolde.no
Powered by Labrador CMS