Ønsker du å være med å forme samfunnsoppdraget om mer bærekraftig fôr som faglig rådgiver?

Senior- / spesialrådgiver -  Avdeling for hav og polar

Søknadsfrist: 16.09.2024

Forskningsrådet jobber for et samfunn der forskning blir skapt, brukt og delt, og vi bidrar til omstilling og et mer bærekraftig samfunn. På vegne av regjeringen investerer vi årlig ca 11 milliarder kroner i offentlige midler i forsknings- og innovasjonsprosjekter til forskningsorganisasjoner, næringsliv og offentlig sektor. Vår oppgave er å sikre at de beste prosjektene får finansiering. Vi er også den sentrale rådgiveren for myndighetene i forskningspolitiske spørsmål.

Bærekraftig fôr er ett av to viktige samfunnsoppdrag som regjeringen lanserte i den siste langtidsplanen for forskning og høyere utdanning. I forbindelse med dette skal det oppnevnes en styringsgruppe som skal gi faglige, strategiske råd til myndighetene for å nå målene i samfunnsoppdraget og det skal etableres et sekretariat for styringsgruppen. Forskningsrådet skal være vertskap for sekretariatet.

Vi søker derfor en senior-/spesialrådgiver som skal inngå i dette sekretariatet. Dette er en midlertidig stilling med varighet på 2 år. I denne stillingen får du mulighet til å bidra i å utforme samfunnsoppdraget («mission») som et nytt virkemiddel. Din personalmessige tilhørighet er i Avdeling for hav og polar.

Du kan lese mer om dette på nettsidene våre og se om dette kan være noe for deg: Samfunnsoppdraget på bærekraftig fôr følges opp (forskningsradet.no).

Hva blir hovedoppgavene dine?

  • Du vil være faglig rådgiver i sekretariatet i henhold til sekretariatets oppgaver.
  • Sekretariatets oppgaver blir å koordinere og tilrettelegge arbeidet for styringsgruppen i oppfølging av deres mandat og for eventuelle ekspertgrupper. Dere skal gjøre analyser, drive med strategisk rådgivning, arrangere årlig konferanse, rapportere, jobbe med kommunikasjon og internasjonalt samarbeid.
  • Det blir også en viktig oppgave å mobilisere og engasjere relevante aktører innenfor næringslivet, forskningsmiljøene, myndighetene og forvaltningen i blå og grønn sektor, men også opp mot allmennheten.

Hvem ser vi etter?

Du må ha

  • høyere akademisk utdannelse, gjerne doktorgrad. Utdanning innenfor naturvitenskapelige eller økonomiske fag er en fordel.
  • relevant erfaring fra næringsliv, forskning, eller offentlig forvaltning
  • erfaring fra prosjekt-, utrednings- og analytisk arbeid
  • innsikt i matsystemene og bærekraftsutfordringer, og kunnskap om blå og/eller grønn sektor
  • god formuleringsevne muntlig og skriftlig på både norsk og engelsk

Av personlige egenskaper legger vi vekt på at du er selvstendig, fleksibel og kan jobbe godt i team, at du er en som deler kunnskap, er strukturert og effektiv og har gode samarbeidsevner.

Hva tilbyr vi deg?

  • god pensjonsordning og mulighet for å søke om gunstig boliglån gjennom medlemskap i Statens pensjonskasse
  • gode forsikringsordninger
  • lønn etter avtale som seniorrådgiver/ spesialrådgiver
  • fleksitidsordning
  • hybrid arbeidshverdag med mulighet for å jobbe hjemmefra
  • sosiale tilbud som idrettslag, kunstforening og bedriftshytte

Vi håper du har lyst til å bli vår nye kollega!

Stilingen er innplassert i Avdeling hav og polar som har ansvaret for å styrke og samordne Forskningsrådets innsats innenfor hav og polarforsking. Det omfatter policyutvikling og tematiske og målrettede satsinger knyttet til bærekraftig forvaltning, beskatning og utnyttelse av ressurser i og rundt havet og kysten, fiskeri og havbruk.

Du vil også ha tett kontakt med Avdeling for mat og bioøkonomi. Avdelingens ansvar omfatter policyutvikling og tematiske og målrettede satsinger knyttet til bioteknologi, bioøkonomi, landbaserte bionæringer, matsikkerhet.

Begge avdelingene har høy grad av internasjonalt samarbeid.

Vi ser inkludering og mangfold som en styrke.

Vi ønsker medarbeidere med ulike kompetanser, fagkombinasjoner, livserfaring og perspektiver for å bidra til enda bedre oppgaveløsning. Vi vil tilrettelegge for medarbeidere som har behov for det.

Annen praktisk informasjon

Hvis du ønsker å reservere deg mot å stå på den offentlige søkerlisten, må du begrunne det. I samsvar med offentlighetsloven § 25 gjør vi oppmerksom på at opplysninger om søkeren kan bli offentliggjort selv om søkeren har bedt om ikke å bli ført opp på den offentlige søkerlisten. Søker vil bli orientert om dette på forhånd.

Søk på stillingen

Kontakt:

  • Christina I.M. Abildgaard (Avdelingsdirektør), E-mail, +47 932 09 901
  • Vidar Skagestad (Avdelingsdirektør), E-mail, +47 918 41 054

Hjemmeside: forskningsradet.no

Powered by Labrador CMS