Spennende jobbmulighet ved avdeling Mat og helse ved Nofima!

Forsker innen næringsmiddelteknologi

Søknadsfrist: 31.10.2021

Nofima

Bærekraftig mat til alle er vår visjon. Den er tuftet på FNs bærekraftsmål og skal ligge til grunn for alt vi gjør. Som et anvendt og næringsrettet forskningsinstitutt jobber vi målrettet med forskning og innovasjon som bidrar til bærekraftig matproduksjon og god forvaltning av ressurser fra hav og land.

Nofima er organisert i tre divisjoner som forsker for alle matnæringer. I mange prosjekter jobber vi på tvers av divisjonene Akvakultur, Sjømat og Mat for å tilføre kundene den beste matnyttige kunnskapen.


Tverrfaglighet gjør også arbeidshverdagen mer spennende og givende for den enkelte ansatte. Vi sier ofte at vår forskning skal gjøre fremtidige generasjoner stolte.

Vårt hovedkontor er i Tromsø, og vi har forskningsavdelinger i Sunndalsøra, Bergen, Stavanger og Ås. Vi er omkring 390 ansatte og tilbyr konkurransedyktige betingelser, og svært gode pensjons- og forsikringsordninger.

Om stillingen

Vil du bidra med forskning for bedre plantebaserte produkter?

Nofima på Ås søker en dedikert og entusiastisk forsker for fast ansettelse i avdeling Mat og helse.

Forbrukerønsker om flere og bedre plantebaserte produkter er en megatrend. Hovedfokus for stillingen er forskning for å løse utfordringer knyttet til nye råvarer og ingredienser til plantebaserte produkter med høy næringsverdi og gode funksjonelle egenskaper. Forskningen skal bidra til å løse matindustriens behov for mer kunnskap om råvarer, prosesser og ingredienser i plantebaserte produkter.

En sentral oppgave for stillingen er innhenting av forskningsmidler og oppdrag i tett samarbeid med matindustrien og andre forskningsinstitusjoner i Norge og utlandet. Hovedoppgavene er å generere prosjektideer, og anskaffe, lede, gjennomføre og rapportere forskningsprosjekter. Prosjektene er ofte komplekse og med mange norske og/eller internasjonale samarbeidspartnere fra akademia og industri. Gode kommunikasjonsevner er derfor viktige.

Forskeren vil være del av et aktivt og stimulerende forskningsmiljø med god tilgang på labber og prosessfasiliteter.

Arbeidsoppgaver

  • Prosessteknologi
  • Utvikle teknologier for produksjon av protein- og karbohydratrike ingredienser og produkter fra cerealer og belgvekster
  • Utvikle teknologier for matproduksjon
  • Undersøke næringsverdi og funksjonelle egenskaper av ingredienser og produkter
  • Publisere resultater i internasjonale fagfellevurderte tidsskrifter
  • Implementere resultater av forskningen i samarbeid med næringsaktører

Kvalifikasjonskrav

  • Doktorgrad innen næringsmiddelteknologi, matkjemi, prosessering av ingredienser eller lignende
  • Solid kjennskap til relevante metoder innen kjemisk karakterisering, fysikalsk kjemi og funksjonalitet av ingredienser
  • Kompetanse og erfaring dokumentert gjennom vitenskapelig publisering i fagfellevurderte tidsskrift
  • Kjennskap til matindustri og samarbeid med industriaktører er en fordel
  • Meget god skriftlig og muntlig fremstillingsevne på engelsk
  • Evne til å arbeide godt både selvstendig og som del av et tverrfaglig tea
  • Gode kunnskaper i norsk eller et annet skandinavisk språk er en fordel

Personlig egenskaper

  • Du er god på tverrfaglig samarbeid
  • Du er kreativ og løsningsorientert
  • Du trives med å jobbe både i team og selvstendig
  • Du kan kommunisere med både forskere og matindustri

Vi tilbyr

Nofima arbeider innenfor mange spennende fagområder og vi har et profesjonelt, godt og tverrfaglig arbeidsmiljø. Vi tilbyr konkurransedyktige betingelser og svært gode pensjons- og forsikringsordninger.

Søknad

Søknaden sendes elektronisk via www.jobbnorge.no, og skal inneholde:

  • Søknadsbrev
  • CV (fullstendig oversikt over utdanning og arbeidserfaring)
  • Vitnemål og karakterutskrifter
  • Attester
  • 2-3 referanser med kontaktinformasjon

Vi ber om at vitnemål lastes opp i vitnemålsportalen.

Spørsmål om stillingen

For nærmere opplysninger om stillingen kontakt:

  • Seniorforsker Svein H. Knutsen, Tlf: +47 64 97 03 34; [email protected],
  • Seniorforsker Stefan Sahlstrøm, Tlf: +47 64 97 01 06; [email protected], eller
  • Forskningssjef Kristin Hollung, Tlf: +47 64 97 01 42

Søk på stillingen

Hjemmeside: www.nofima.no

Powered by Labrador CMS