Spennende jobbmulighet ved avdeling Mat og helse ved Nofima!
Roman Shyshak
Forsker innen næringsmiddelteknologi
Søknadsfrist: 31.10.2021
Publisert
Nofima
Bærekraftig mat til alle er vår visjon. Den er tuftet på FNs bærekraftsmål og skal ligge til grunn for alt vi gjør. Som et anvendt og næringsrettet forskningsinstitutt jobber vi målrettet med forskning og innovasjon som bidrar til bærekraftig matproduksjon og god forvaltning av ressurser fra hav og land.
Nofima er organisert i tre divisjoner som forsker for alle matnæringer. I mange prosjekter jobber vi på tvers av divisjonene Akvakultur, Sjømat og Mat for å tilføre kundene den beste matnyttige kunnskapen.
Tverrfaglighet gjør også arbeidshverdagen mer spennende og givende for den enkelte ansatte. Vi sier ofte at vår forskning skal gjøre fremtidige generasjoner stolte.
Vårt hovedkontor er i Tromsø, og vi har forskningsavdelinger i Sunndalsøra, Bergen, Stavanger og Ås. Vi er omkring 390 ansatte og tilbyr konkurransedyktige betingelser, og svært gode pensjons- og forsikringsordninger.
Om stillingen
Vil du bidra med forskning for bedre plantebaserte produkter?
Nofima på Ås søker en dedikert og entusiastisk forsker for fast ansettelse i avdeling Mat og helse.
Forbrukerønsker om flere og bedre plantebaserte produkter er en megatrend. Hovedfokus for stillingen er forskning for å løse utfordringer knyttet til nye råvarer og ingredienser til plantebaserte produkter med høy næringsverdi og gode funksjonelle egenskaper. Forskningen skal bidra til å løse matindustriens behov for mer kunnskap om råvarer, prosesser og ingredienser i plantebaserte produkter.
En sentral oppgave for stillingen er innhenting av forskningsmidler og oppdrag i tett samarbeid med matindustrien og andre forskningsinstitusjoner i Norge og utlandet. Hovedoppgavene er å generere prosjektideer, og anskaffe, lede, gjennomføre og rapportere forskningsprosjekter. Prosjektene er ofte komplekse og med mange norske og/eller internasjonale samarbeidspartnere fra akademia og industri. Gode kommunikasjonsevner er derfor viktige.
Forskeren vil være del av et aktivt og stimulerende forskningsmiljø med god tilgang på labber og prosessfasiliteter.
Arbeidsoppgaver
Prosessteknologi
Utvikle teknologier for produksjon av protein- og karbohydratrike ingredienser og produkter fra cerealer og belgvekster
Utvikle teknologier for matproduksjon
Undersøke næringsverdi og funksjonelle egenskaper av ingredienser og produkter
Publisere resultater i internasjonale fagfellevurderte tidsskrifter
Implementere resultater av forskningen i samarbeid med næringsaktører
Kvalifikasjonskrav
Doktorgrad innen næringsmiddelteknologi, matkjemi, prosessering av ingredienser eller lignende
Solid kjennskap til relevante metoder innen kjemisk karakterisering, fysikalsk kjemi og funksjonalitet av ingredienser
Kompetanse og erfaring dokumentert gjennom vitenskapelig publisering i fagfellevurderte tidsskrift
Kjennskap til matindustri og samarbeid med industriaktører er en fordel
Meget god skriftlig og muntlig fremstillingsevne på engelsk
Evne til å arbeide godt både selvstendig og som del av et tverrfaglig tea
Gode kunnskaper i norsk eller et annet skandinavisk språk er en fordel
Personlig egenskaper
Du er god på tverrfaglig samarbeid
Du er kreativ og løsningsorientert
Du trives med å jobbe både i team og selvstendig
Du kan kommunisere med både forskere og matindustri
Vi tilbyr
Nofima arbeider innenfor mange spennende fagområder og vi har et profesjonelt, godt og tverrfaglig arbeidsmiljø. Vi tilbyr konkurransedyktige betingelser og svært gode pensjons- og forsikringsordninger.
Søknad
Søknaden sendes elektronisk via www.jobbnorge.no, og skal inneholde:
Søknadsbrev
CV (fullstendig oversikt over utdanning og arbeidserfaring)