Spennende jobbmulighet ved AVDELING KORROSJONSTEKNOLOGI ved Institutt for energiteknikk (IFE)!

Forsker - korrosjon

Søknadsfrist: 17.06.2024

Institutt for energiteknikk

IFE - Forskning for en bedre fremtid

IFE forsker for en bedre fremtid. Siden 1948 har vi vært internasjonalt ledende innen forskning på energi. Vi har bidratt til utvikling av banebrytende kreftmedisin, nye løsninger innen fornybar energi, mer energieffektive industriprosesser, nullutslipps transportløsninger og fremtidsrettede energisystemer. IFE har virksomhet på Kjeller og i Halden. Vi har store eiendommer som er under utvikling og flere viktige interne omstillingsprosesser i årene fremover. 

 Vi er rundt 720 fast ansatte og omsetter for ca. 1,3 mrd kr. Les mer om IFE på www.ife.no

Avdeling Korrosjonsteknologi søker en forsker til prosjekter innen korrosjon i systemer for CO2-transport. Avdelingen driver forsknings- og utviklingsarbeid innen CO2- og H2S-korrosjon i olje- og gassrørledninger og korrosjon i systemer for CO2-transport. Gjennom våre prosjekter relatert til karbonfangst bidrar vi til sikker transport og lagring av CO2.

 Vi har også prosjekter på hydrogenproduksjon og geotermisk energi. Avdelingen har stor laboratorievirksomhet og mye avansert eksperimentelt utstyr. Hovedtyngden av arbeidet er industrifinansiert oppdragsforskning, med en omfattende aktivitet mot norske og utenlandske selskaper.

Arbeidsoppgaver

Stillingen vil være rettet mot forskning på korrosjon i CO2-transportsystemer, men det kan også bli arbeidsoppgaver for andre prosjekter på avdelingen. Oppgavene vil være både teoretiske og praktiske, og vil innebære planlegging, koordinering og utførelse av eksperimenter i lab, samt rapportering og presentasjon av resultater. Prosjektutvikling og nettverksbygging mot industri, akademia og andre forskningsinstitutter vil også være en del av stillingen

Kvalifikasjoner

  • PhD innen korrosjon, kjemi eller materialteknologi, eller mastergrad og minst 3 års erfaring
  • God forståelse av korrosjon, elektrokjemi og termodynamikk
  • Erfaring med og interesse for praktisk laboratoriearbeid
  • Industrierfaring vil være en fordel

Personlige egenskaper

Søkeren må kunne jobbe selvstendig, være løsningsorientert og kunne ta initiativ og ansvar. Samtidig er det viktig å kunne arbeide godt i prosjektteam. God skriftlig og muntlig fremstillingsevne på engelsk er en forutsetning

Vi tilbyr

  • Utfordrende og spennende arbeidsoppgaver med fokus på å løse industriens behov
  • Store muligheter i et unikt internasjonalt kompetansemiljø med erfarne forskere
  • Moderne laboratorier i verdensklasse
  • Gode muligheter for faglig utvikling og internasjonal nettverksbygging
  • Et uformelt og positivt arbeidsmiljø
  • Konkurransedyktig lønn, fleksibel arbeidstid og gode pensjons- og forsikringsordninger

IFE er underlagt sikkerhetsloven, som stiller krav til organisasjonens håndtering av skjermingsverdig informasjon samt annen relevant lovgivning som berører håndtering av sensitiv informasjon. På bakgrunn av dette er det en forutsetning for tiltredelse at kandidaten er sikkerhetsmessig skikket. Vi gjør oppmerksom på at aktuelle kandidater vil få spørsmål som er nødvendige for å avdekke dette. Dette inkluderer spørsmål om eventuell tilknytning til land NSM har vurdert som "høyrisikoland" i sin åpne trusselvurdering. Vi benytter bakgrunnssjekk som en del av vår rekrutteringsprosess.

Vi ser på mangfold som en styrke for arbeidet vårt. Vi oppfordrer derfor alle kvalifiserte kandidater til å søke uavhengig av alder, kjønn, funksjonshemming, seksuell orientering, religion og etnisk bakgrunn. Personlig egnethet for stillingen vektlegges.

Søk på stillingen

Spørsmål om stillingen

Hjemmeside: www.ife.no/no

Powered by Labrador CMS