Stilling:

Fast stilling som universitetsbibliotekar / førstebibliotekar med fokus på undervisning Universitetsbiblioteket i Tromsø, UiT

Søknadsfrist 11. februar 2019

UiT Norges arktiske universitet

UiT Norges arktiske universitet, Universitetsbiblioteket (UB) er organisert i tre avdelinger, og har til sammen 11 bibliotek i Tromsø, Alta, Hammerfest, Narvik og Harstad. Bibliotekene er nært knyttet til fagmiljøene. UB har en offensiv holdning til utfordringene et moderne forskningsbibliotek står overfor og legger vekt på nyskaping og aktiv dialog med sine brukere. Utvikling av digitale verktøy og tjenester, undervisning i bruk av bibliotekets ressurser, utvikling av undervisningskvalitet, institusjonspublisering og åpen vitenskap er viktige arbeidsområder for UB. For mer informasjon om organisasjonen, se: uit.no/ub

Har du lyst på en spennende og variert stilling i Tromsø? Ved Universitetsbiblioteket (UB) er det ledig stilling som universitetsbibliotekar/førstebibliotekar innen humaniora/samfunnsfag. Stillingen er lagt til Kultur- og samfunnsfagbiblioteket, og er en del av UBs Avdeling for publikumstjenester. Den som søker må ha høyere utdanning, minimum mastergrad, innen humaniora/samfunnsfag. Kandidater med PhD-utdanning oppfordres til å søke.

Stillingen består i å være UBs kontaktperson for fagmiljøene og innebærer i stor grad arbeid hvor du er i kontakt med studenter og faglig ansatte. Som fagansvarlig får du et særlig ansvar for ett eller flere fag, og skal bidra til at studenter og forskere får relevante tjenester fra biblioteket. Eksempel på arbeidsoppgaver for fagansvarlige på UB per i dag er undervisning i informasjonskompetanse på alle studienivåer, utvikling av tjenester for åpen tilgang til forskningspublikasjoner og forskningsdata, skranketjeneste, samlingspleie, brukeropplæring, samt utvikling av nye relevante tjenester for fagmiljøene.

Av disse oppgavene vil særlig undervisning være fremtredende. Du må regne med å bruke minst 50 % av stillingen på oppgaver innen undervisning og utvikling av UBs tjenester innen dette området, og vil tilhøre Faggruppe for undervisning og læringsstøtte. Du vil også bli inkludert i ulike prosjekter og forventes å bidra aktivt til utviklingen av UBs tverrfaglige tjenestetilbud. Rollen som fagansvarlig er under stadig utvikling, og arbeidsoppgavene kan endres etter hvert. Stillingen har stor fleksibilitet og oppmuntrer til initiativ og innspill fra den enkelte til videre utforming av arbeidsoppgavene.

Vi kan tilby

  • Et uformelt og godt arbeidsmiljø
  • Gode muligheter for faglig utvikling
  • Fleksibel arbeidstid
  • Gode pensjonsordninger
  • Gode velferdsordninger, eksempelvis trening i arbeidstiden

Krav for ansettelse:

  • Høyere utdanning på minimum masternivå. Vi er særlig interessert i søkere med et eller flere av følgende fag i fagkretsen: statsvitenskap, pedagogikk, engelsk, historie, arkeologi.
  • Gode digitale kunnskaper dokumentert med formalkompetanse eller beskrevet som erfaring med bruk av digitale tjenester og nett. Kjennskap til digitale undervisningsverktøy og erfaring med undervisning på høgskole- eller universitetsnivå tillegges vekt.
  • God muntlig og skriftlig fremstillingsevne på norsk eller annet skandinavisk språk, og på engelsk. Det forutsettes at søknad skrives på et skandinavisk språk.

Ønskede egenskaper:

  • Gode kommunikasjonsevner
  • Evne til å arbeide både selvstendig og i team
  • Resultat- og utviklingsorientert holdning
  • Evne til å sette seg raskt inn i nye oppgaver
  • Gode pedagogiske evner

Personlig egnethet og digitale ferdigheter tillegges vekt.

Universitetsbiblioteket er i stadig utvikling og stillingens arbeidsoppgaver og/eller ansvarsområde, samt organisasjonstilhørighet, vil kunne endre seg over tid. Den som tilsettes må være villig til å tilpasse seg slike endringer.

Stillingen lønnes som universitetsbibliotekar/førstebibliotekar kode 1199/1200 i henhold til statens lønnsregulativ avhengig av kvalifikasjoner. Fra bruttolønn trekkes 2 % innskudd til Statens pensjonskasse.

Nærmere opplysninger:

Søknad sendes elektronisk på søknadskjema på www.jobbnorge.no

Generelt

Ved UiT legger vi vekt på mangfold, og oppfordrer derfor kvalifiserte søkere til å søke uten hensyn til alder, kjønn, funksjonsevne, nasjonalitet eller etnisk bakgrunn.

Universitetet har avtale om inkluderende arbeidsliv og legger vekt på å tilrettelegge arbeidsforholdene for tilsatte med redusert funksjonsevne.

Vi behandler personopplysninger du skriver i søknad og CV i henhold til lov om behandling av personopplysninger. I henhold til offentlighetsloven § 25, 2. ledd kan du be om ikke å bli oppført på den offentlige søkerlista. Universitetet kan likevel beslutte at opplysninger skal offentliggjøres. Hvis du har bedt om unntak, vil du bli varslet i forkant dersom universitetet bestemmer at opplysningene likevel skal offentliggjøres

Velkommen som søker!

Søk på stillingen

Powered by Labrador CMS