LEDIG STILLING VED HANDELSHØYSKOLEN BI

Data scientist / chief data scientist

Søknadsfrist: 30.04.2021

Handelshøyskolen BI

Handelshøyskolen BI er rangert blant de beste handelshøyskolene i Europa, og leverer internasjonalt anerkjent forskning og et bredt spekter av pedagogiske tilbud fra bachelor- til master- og doktorgradsprogrammer, samt videreutdanningsprogrammer. BIs samfunnsoppdrag er å øke kunnskap og gjennom det bidra til utvikling av næringslivet. BI har 20 000 studenter, over 300 000 alumni, og en rekke akademiske og forretningsmessige partnerskap og nettverk, både nasjonalt og internasjonalt. BI har de tre mest prestisjefylte internasjonale kvalitetsakkrediteringene – AACSB, EQUIS og AMBA. BI er organisert som en selveiende stiftelse hvis formål ene og alene er undervisning og forskning. All fortjeneste går til å styrke BIs akademiske læringsmiljø.

BI sin digital-avdeling søker en data scientist / chief data scientist som vil ha en sentral rolle i å bygge opp BIs datadrevne analysemiljø.

Vil du jobbe med noe som skaper verdi for samfunnet? Handelshøyskolen BI bruker store ressurser på å skape fremragende digitale brukeropplevelser og har høye ambisjoner for digitalisering både i undervisning og av virksomhetsprosesser. De som jobber hos oss utgjør en viktig forskjell for 20.000 studenter. Produktene vi lager og verktøyene vi jobber med blir brukt av over 20.000 studenter i et marked der konkurransen er knallhard. Raskt tempo, stor påvirkningskraft og endringsvilje er nøkkelord på vår arbeidsplass. Vi vil ha fornøyde ansatte, og tilbyr derfor en fleksibel og familievennlig arbeidshverdag med mulighet for gratis videreutdanning. Vi har en tydelig satsing på dataanalyse til individualisert oppfølging av studentene og virksomhetsstyring.

Hva går jobben ut på?

Handelshøyskolen BI bygger for tiden opp dataplattformen DISCOVER basert på open source-rammeverket Spark og Azure-komponenter som Data Factory, Azure Databricks og Power BI. Dataplattformen skal øke innsikten og frigjøre tid fra manuelt arbeid. Vi har store ambisjoner om å gjøre studentoppfølgingen vår datadrevet, og er i gang med å bruke integrasjoner, analyse og maskinlæring for å få til dette.

Som Data Scientist / Chief Data Scientist vil du inngå i et Analytics-team med særskilt ansvar for å identifisere og evaluere bruksområder for maskinlæring og analyse. Du vil være faglig spydspiss og vil jobbe på tvers av BIs forretningsområder i å etablere et sterkt datadrevet analysemiljø. Her vil du lede utviklingen og forbedringen av avanserte modeller for frafall, mersalg, læring og andre relevante prosesser. Du vil proaktivt eksperimentere og utforske nye muligheter for analyse og maskinlæring for å skape forretningsverdi. Du vil jobbe nært med forretningens analyseressurser som kravsstiller for nye dataprodukter, koordinere samarbeid mellom analytikerroller på tvers av forretningsområdene på BI samt støtte erfaringsutveksling mellom analytikere og opplæring av nye analytikere.

En viktig del av jobben til Analytics-teamet er å designe og utvikle dashboards, sette opp data pipelines og gjennomføre avanserte analyser. Produktene brukes av hele organisasjonen og teamet jobber også med både opplæring og utrulling til de ansatte. Du vil også bidra til å utvikle, vedlikeholde og kontinuerlig forbedre dataplattformen og tilhørende analyse- og prediksjonsprodukter.

Hva må til for å lykkes?

Du har solid faglig tyngde innen maskinlæring og prediktiv modellering, inngående forståelse av dataanalyse, et business mindset og et ønske om å drive frem endring. Du bør ha praktisk erfaring i å omsette data og modeller til faktisk forretningsverdi. Du er initiativrik og proaktiv med å identifisere nye muligheter og er flink til å kommunisere med organisasjonen.

Din bakgrunn er relevant høyere utdannelse innen f.eks. ingeniørfag, matematikk, statistikk, økonomi. Du har tung praktisk erfaring med utvikling av maskinlæringsmodeller og statistiske verktøy for dataanalyse. Du har også erfaring med datamodeller, samt forståelse av databasesystemer og datauthenting. Det er også en fordel at du har erfaring med datavisualisering og formidling av resultater.

Vi tror at en viktig brikke i å lykkes er å klare å etablere en ny tilnærming til analyse, med tett samarbeid på tvers av BI i å utforske hypoteser om hvordan vi kan utnytte eksisterende og nye datakilder i å etablere nye dataprodukter, skape ny innsikt, ta bedre beslutninger og forbedre tilbudet til studentene.

Hva kan vi ellers by på?

  • Spennende jobb i et aktivt og interessant digitalt fagmiljø karakterisert av erfaring, kompetanse og fokus på kontinuerlig forbedring.
  • Gode muligheter for personlig og faglig utvikling. Mulighet for gratis deltagelse på BIs kurs og studier. I tillegg støtter vi deg hvis du ønsker sertifiseringer eller relevante kurs.
  • En spennende, relevant og samfunnsmessig betydningsfull bransje som er i stadig utvikling.
  • Lønn etter kvalifikasjoner og gode ordninger for pensjon, lån og forsikring.
  • Fleksibel arbeidstid. Fri i romjula og påskeuka i tillegg til 5 ukers ferie
  • En arbeidsplass som tar vare på medarbeiderne.
  • På Handelshøyskolen BI får du kolleger som er stolte av jobben sin og utfører den med stort engasjement.

Stillingen rapporterer til leder for Master Systems & Analytics, Marianne Schei. Arbeidsstedet vil være BI i Oslo (Nydalen) og det er ønskelig med en snarlig tiltredelse.

Send søknad

KONTAKTPERSONER:

HJEMMESIDE: www.bi.no

Powered by Labrador CMS