Spennende jobbmulighet ved Forskningsavdelingen ved stiftelsen Norsk Folkemuseum!

Avdelingsdirektør - Forskningsavdelingen

Søknadsfrist: 16.12.2022

Stiftelsen Norsk Folkemuseum

Stiftelsen Norsk Folkemuseum er landets største kulturhistoriske museum. I tillegg til Norsk Folkemuseum på Bygdøy omfatter stiftelsen også Bygdø Kongsgård, Ibsen Museum & Teater, Bogstad Gård, Norsk Maritimt Museum og Eidsvoll 1814.

Stiftelsen Norsk Folkemuseum skal organisere forskningsaktiviteten i en felles avdeling og søker en leder som har lyst til å løfte forskningsaktiviteten ved museene, og bidra til å utvikle kunnskapsgrunnlaget for hele virksomheten. Stiftelsen er akkreditert som forskningsinstitusjon, og vi ønsker å styrke samarbeidet med andre relevante forskningsinstitusjoner.

Forskningsavdelingen skal legge det faglige grunnlaget for formidlingen vår, og styrke kunnskapen om samlingene våre. Avdelingen skal arbeide tett med museumsarenaene, og de enkelte forskerne vil også inngå i prosjektgrupper knyttet til utstillinger eller andre formidlingsopplegg. Samtidig som forsknings- og kunnskapsutviklingen skal holde høyt faglig nivå, skal vi legge til rette for at formidlingen når et bredt publikum.

Våre forskere arbeider innen museenes ansvarsområder på kulturhistoriske fag og marinarkeologi, og du må evne å lede forskere også utenfor eget fagfelt. Stillingen inngår i ledergruppa, og du vil rapportere til direktør.

Arbeidsområde:

 • Ansvar for utforming og oppfølging av stiftelsens forskningsstrategi
 • Profilere og utvikle stiftelsen som forskningsinstitusjon
 • Koordinere og stimulere forskningsaktivitet på ulike fagfelt
 • Kontakt med eksterne forskningspartnere, og bistå med utforming av søknader
 • Personal- og budsjettansvar
 • Bidra til kompetanseutvikling, faglig og organisatorisk

Kvalifikasjoner:

 • PhD, førstekonservator NMF eller tilsvarende i relevante fag
 • Erfaring som leder av forskningsrelatert aktivitet
 • Kjennskap til og forståelse for forskning i museumssektoren
 • Erfaring med og god kjennskap til forskningsfinansiering.
 • God skriftlig kommunikasjonsevne på norsk og engelsk

Personlige egenskaper:

Vi ser etter en strukturert fagperson som liker å arbeide i ulike fagmiljø. Du må ha forståelse for forskningens rolle i museene, og samfunnsoppdraget vi arbeider innenfor. Som person er du god til å kommunisere, og du evner å motivere andre gjennom både formelle og uformelle kanaler. Vi vil vektlegge evner til å samarbeide på tvers i stiftelsen.

Vi kan tilby:

Vi kan tilby en utfordrende stilling i et hyggelig arbeidsmiljø. Arbeidsstedet vil være ved en av stiftelsens museer, fortrinnsvis ved Norsk Folkemuseum eller Norsk Maritimt Museum, men du må regne med arbeid på flere steder.

Stiftelsen Norsk Folkemuseum legger vekt på mangfold, og oppfordrer kvalifiserte kandidater til å søke uansett alder, kjønn, funksjonsevne eller kulturell bakgrunn.

For stillingen gjelder lønn etter avtale og 6 måneders prøvetid. Fra lønnen trekkes 2 % til Statens Pensjonskasse.

For ytterligere opplysninger om stillingen, kontakt:

Søknadsfrist: 2022-12-16

Søk på stillingen

KONTAKT:

Powered by Labrador CMS