Ledig stilling på Universitetet i Oslo
Blindern og Urbygningen (Foto: Wikimedia og Colourbox)
Avdelingsingeniør / overingeniør ved Farmasøytisk Institutt
Søknadsfrist: 21.11.2024
Universitetet i Oslo
Universitetet i Oslo er Norges eldste og høyest rangerte forsknings- og utdanningsinstitusjon med 28 000 studenter og 7 500 ansatte. Faglig bredde og internasjonalt anerkjente forskningsmiljøer gjør UiO til en viktig samfunnsaktør.
I det planlagte Livsvitenskapsbygget vil tett samarbeid med andre forskningsinstitusjoner, helseforetak, kommuner og næringsliv bidra til å styrke kvalitet og relevans i forskningen og utdanning av fremtidens kunnskapsmedarbeidere. Bygget blir kjernen i Norges første innovasjonsdistrikt – Oslo Science City. Farmasøytisk institutt flytter inn i Livsvitenskapsbygget i 2026.
Farmasøytisk institutt har 130 ansatte. Vi har et aktivt forsknings- og innovasjonsmiljø basert på fri forskning om legemidler. Instituttet har ansvaret for det populære masterstudiet i farmasi og har til enhver tid 350 dyktige og engasjerte studenter. Legemiddelrelatert forskning og undervisning er grunnlaget for all aktivitet ved instituttet. Virksomheten bygger på en naturvitenskapelig plattform hvor samspillet mellom naturvitenskapelige basalfag, legemiddelteknologi og helse- og samfunnsfaglige elementer gir grunnlaget for teknologisk basert verdiskaping og for farmasøyters rolle som helsepersonell.
Om stillingen
Farmasøytisk institutt flytter inn i det nye Livsvitenskapsbygget i 2026. I den forbindelse utlyses en midlertidig stilling som avdelingsingeniør/overingeniør med tiltredelse så snart som mulig for en periode på 3 år.
Denne stillingen passer for deg som er god til å samarbeide og kommunisere, og trives med å balansere mange ulike oppgaver, i tillegg til å ha de nødvendige kvalifikasjonene.
Farmasøytisk institutt flytter inn i det nye Livsvitenskapsbygget i 2026. Det in-nebærer nye måter å arbeide på, f.eks. skal flere laboratorier deles med andre institutter og fagenheter som også flytter til bygget. Ansatte må derfor regne med endringer i arbeidsoppgaver i den forbindelse. Stillingen vil tillegges ar-beidsoppgaver som følge av at instituttet forbereder flytting til Livsvitenskapsbygget.
Stillingen er tilknyttet Seksjon for farmasøytisk kjemi, men samarbeider på tvers og bidrar inn til hele instituttet ved behov. Seksjonen består av fagområdene legemiddelkjemi, farmakognosi og farmasøytisk analytisk kjemi, og livsvitenskapelig beregningsvitenskap. Den som ansettes vil være en viktig bidragsyter innenfor seksjonens fagområder avhengig av behov og kvalifikasjoner.
Stillingen vil ha varierte oppgaver på tvers av seksjonens fagområder. Du vil være innkjøpsansvarlig i perioden til etablering i Livsvitenskapsbygget, og du vil involveres i daglig drift ved seksjonens laboratorier, samt i forberedelse og gjennomføring av undervisning.
Arbeidsoppgaver
- Bidra både direkte og indirekte ved frigjøring av kompetanse til forberedelse og gjennomføring av flytting til Livsvitenskapsbygget.
- Innkjøpsansvarlig (minst 50 %) for Seksjon for Farmasøytisk Kjemi herunder: legge inn bestillinger i innkjøpssystemet, mottaksregistrering når varen er mottatt, fakturabehandling, bidra til oversikt over gjenstående midler.
- Bidra til drift av laboratorier og instrumenter ved seksjonen, spesielt tilknyttet undervisning.
- Bidra til forberedelser til laboratorieundervisning.
- Administrere, utvikle og vedlikeholde IT-infrastrukturen som inkluderer programvare, databaser og nettverk knyttet til undervisning innen livsvitenskapelig beregningsvitenskap.
- Ved behov bidra til opplæring av master- og PhD-studenter i bruk av instrumenter, og HMS ved laboratoriet, programvare og nettverk som brukes i forskning innen livsvitenskapelig beregningsvitenskap.
- Innenfor rammen av arbeidsforholdet vil endringer i stillingens innhold og forholdet mellom de enkelte oppgaver kunne inntreffe.
Kvalifikasjonskrav
- Det kreves relevant utdanning fra universitet eller høgskole, minimum tilsvarende bachelornivå, innen farmasi, kjemi, informasjonsteknologi (IT), bioinformatikk eller beregningsbiologi.
- Stillingen krever gode kunnskaper i kjemi, spesielt organisk kjemi eller organisk analytisk kjemi og/eller god erfaring med IT, bioinformatikk eller beregningsbiologi.
- God skriftlig og muntlig kommunikasjonsevne på både norsk og engelsk er et krav.
Ønskelig kompetanse/erfaring:
- Det vil være en fordel med en mastergrad i ett av de nevnte fagområdene.
- Erfaring med endringsprosesser, flytteprosesser, o.l. er en fordel.
- Erfaring med innkjøp av varer og økonomi er en fordel.
- Det er en fordel med undervisningserfaring innen generell kjemi, organisk kjemi, analytisk kjemi eller biokjemi.
- Det er en fordel med erfaring med kromatografiske- og spektroskopiske teknikker.
- Erfaring med administrering av brukerkontoer, operativsystemer som UNIX/LINUX, nettverk, feilsøking, IT-sikkerhet, installasjon og konfigurering av maskinvare/programvare er en fordel.
- Erfaring med bruk av molekylmodellering og beregningskjemiverktøy innen livsvitenskap er en fordel.
- For kvalifisering som overingeniør kreves omfattende erfaring og kompetanse innen de ulike arbeidsoppgavene.
Personlige egenskaper
- Strukturert og nøyaktig og samtidig evne til å jobbe effektivt
- Fleksibilitet, gode samarbeids- og kommunikasjonsegenskaper er en forutsetning
- Motivasjon for arbeidsoppgaver fra stort til smått og over mange fagfelt
- Det vil kreves en særlig høy grad av initiativ, selvstendighet og ansvar av en overingeniør innenfor de ulike arbeidsområdene
- Det vil bli lagt stor vekt på personlig egnethet
Vi tilbyr
- Lønn som stillingstittel kode 1085 fastsettes etter individuell vurdering innenfor et spenn mellom kr 516 800 og kr 584 500, avhengig av ansiennitet og kompetanse
- Lønn som stillingstittel kode 1087 fastsettes etter individuell vurdering innenfor et spenn mellom kr 548 600 og kr 657 300, avhengig av ansiennitet og kompetanse. Det kreves særskilt relevant erfaring og kompetanse for ansettelse som overingeniør
- Hyggelig og stimulerende arbeidsmiljø
- God pensjonsordning og gunstige lån i Statens Pensjonskasse
- Fleksibel arbeidstid og gode velferdsordninger
- Trening i arbeidstiden
Søknaden skal inneholde
- Søknadsbrev
- CV
- Vitnemål
- Attester
- Navn og kontaktinformasjon på 2 referanser (navn, tilknytning til søker, e-postadresse og telefonnummer)
Søknad med vedlegg må sendes inn via vårt elektroniske rekrutteringssystem, vennligst klikk på «Send søknad».
Andre opplysninger
Aktuelle søkere vil bli innkalt til intervju.
I henhold til offentlighetsloven § 25, 2. ledd kan opplysninger om søkeren bli offentliggjort selv om søkeren har anmodet om ikke å bli oppført på søkerlisten.
Inkludering og mangfold er en styrke. UiO har et personalpolitisk mål om å oppnå en balansert kjønnssammensetning og rekruttere personer med innvandrerbakgrunn.
Videre ønsker vi medarbeidere med ulike kompetanser, fagkombinasjoner, livserfaring og perspektiver. Vi vil tilrettelegge for medarbeidere som har behov for det.
Dersom det er kvalifiserte søkere med funksjonsnedsettelse, hull i CV-en eller innvandrerbakgrunn, skal vi innkalle minst én søker i hver av disse gruppene til intervju.
Kontaktinformasjon
For spørsmål som gjelder JobbNorge, kontakt HR seniorrådgiver Torunn Standal Guttormsen, e-post: t.s.guttormsen@mn.uio.no
Send søknad