LEDIG STILLING VED NMBU

Avdelingsingeniør innen immunologi

Søknadsfrist: 31.05.2022

Norges miljø- og biovitenskapelige universitet

NMBU har et særlig ansvar for forskning og utdanning som sikrer livsgrunnlaget for fremtidige generasjoner. Bærekraft er forankret i alt vi gjør og vi leverer kunnskap for livet.

NMBU har 1900 ansatte, hvorav om lag 300 stipendiater, 6700 studenter og er organisert i sju fakulteter.


For NMBU er godt arbeidsmiljø preget av mangfold. Vi oppfordrer kvalifiserte kandidater til å søke uavhengig av kjønn, funksjonsevne, kulturell bakgrunn eller om du har vært utenfor arbeidslivet en periode. Arbeidsplassen vil om nødvendig bli lagt til rette for personer med nedsatt funksjonsevne.

Nærmere opplysninger om NMBU finnes på www.nmbu.no.

Om Veterinærhøgskolen

NMBU Veterinærhøgskolen er landets eneste veterinærfaglige utdanningsinstitusjon og gir kompetanse innen veterinærmedisin og veterinær samfunnsmedisin. Fakultetet utdanner veterinærer, dyrepleiere og doktorander i Veterinærvitenskap og forsker på veterinærmedisin og relaterte biomedisinske fagområder. Vi har 500 studenter og er 430 ansatte.


Fakultetet består av instituttene; Institutt for prekliniske fag og patologi, Institutt for parakliniske fag, Produksjonsdyrmedisin og Sports- og familiedyrmedisin. Vi driver også Dyresykehuset, som er nært knyttet til vår forskning og utdanning, og tar i mot pasienter fra hele landet.

Har du lyst til å hjelpe dyrehelsa hos norske geiter og få utnyttet melkeressursene bedre? Er du interessert i bruk og drifting av avanserte analyseinstrumenter?

Om stillingen

Ved NMBU Veterinærhøgskolen, Institutt for Prekliniske fag og Patologi, er det ledig 100 % stilling som avdelingsingeniør innen immunologi med snarlig oppstart og med varighet i 2 år og 3 måneder.

Stillingen er tilknyttet NFR-prosjektet “GoatSCC: High somatic cell numbers in goat milk – influence on product quality”. Prosjektet har som mål å utforske bakgrunnen for høyt celletall og eventuell sammenheng med betennelse og produksjonsmessige forhold hos norske melkegeiter, samt eventuelle sammenhenger mellom slike funn og produksjonsmessige sider ved melka.

Prosjektet skjer i samarbeid med KBM-fakultetet ved NMBU, samt flere andre partnere. Vi søker en person som vil være med på å finne ut hva slags celler som finnes i melka hos norske geiter, i vårt toppmoderne immunologiske laboratorium.

Arbeidsoppgaver

Stillingen innebærer forskningsoppgaver knyttet til flowcytometrisk karakterising av cellesammensetning i melk, samt cellesortering av celler og bakterier i melken. Prosjektet omfatter også andre immunologiske og molekylærbiologiske analyser (bl.a. PCR), drift og vedlikehold av avanserte forskningsinstrumenter, samt deltakelse i den daglige driften av vårt forskningslaboratorium.

Kompetanse

Det kreves:

 • Relevant høyere utdanning fra høyskole- eller universitetssektor tilsvarende bachelor, innen mikrobiologi/bioteknologi/molekylærbiologi. Relevant realkompetanse kan erstatte utdanningskravet.
 • Erfaring med molekylærbiologiske, cellebiologiske og/eller immunologiske metoder.
 • God skriftlig og muntlig fremstillingsevne på norsk eller annet skandinavisk språk.

Følgende erfaringer og kunnskaper vektlegges:

 • Kjennskap til flowcytometri og/eller PCR-basert analyse.
 • God skriftlig og muntlig fremstillingsevne på engelsk.
 • Interesse for og innsikt i høyteknologisk analyseutstyr.
 • Relevant praktisk arbeidserfaring.

Følgende personlige egenskaper vektlegges

Du må:

 • være målrettet og omgjengelig
 • ha interesse for forskning og forskningsinstrumenter
 • ha gode samarbeidsevner
 • være strukturert og ryddig

Personlige egenskaper vil bli vektlagt.

Lønns- og tilsettingsvilkår og nærmere opplysninger

Stillingen innplasseres i stillingskode 1085 Avdelingsingeniør, lønnsramme LR 22, lønnstrinn. 43-57 (NOK 413.500 – 516.100) avhengig av kvalifikasjoner.

Nærmere opplysninger ved:

 • Leder Faggruppe for immunologi Preben Boysen, tlf: +47 67 23 22 62 / +47 988 87 362, e-post: [email protected]

Informasjon til søkere

Slik søker du:

Søknad sendes elektronisk via linken ”Søk stillingen” øverst på denne siden. CV skal fylles ut elektronisk i Jobb Norge.

Legg ved vitnemål og eventuelle attester.

Søknadsfrist: 31.05.2022

Søk stillingen

Powered by Labrador CMS