Universitetet i Agder har over 1500 ansatte og nesten 14 000 studenter. Det gjør oss til en av Sørlandets største arbeidsplasser.
Våre ansatte forsker, underviser og formidler kunnskap fra alle sine fagområder. Universitetet holder til på to moderne campuser i Kristiansand og Grimstad.
Om stillingen
Ved Universitetet i Agder, Fakultet for samfunnsvitenskap er det ledig en 100% stilling som doktorgradsstipendiat tilknyttet Institutt for global utvikling og samfunnsplanlegging, for en periode på tre år, eventuelt fire år med 25 % pliktarbeid. Arbeidssted er Campus Kristiansand. Tiltredelse etter avtale med fakultetet.
Fakultet for samfunnsvitenskap har fire institutter: Institutt for statsvitenskap og ledelse, Institutt for informasjonssystemer, Institutt for sosiologi og sosialt arbeid, og Institutt for global utvikling og samfunnsplanlegging. Ansatte på tvers av fakultetet bidrar til fakultetets studieprogrammer i lærerutdanning. Stillingen som lyses ut er tilknyttet Institutt for global utvikling og samfunnsplanlegging.
Arbeidsoppgaver
Fakultetet for samfunnsvitenskap har et omfattende studieprogram for lærerutdanning på ulike nivåer. Fagmiljøet ved Institutt for global utvikling og samfunnsplanlegging forsker på temaer knyttet til ulikhet, migrasjon og integrering, kjønn, arealplanlegging, det grønne skiftet, fattigdom, globalisering, kommunikasjon og media, demokrati og sosio-miljøproblemer. Les mer om Institutt for global utvikling og samfunnsplanlegging her.
Vi søker kandidater med teoretisk og metodisk velbegrunnede forskningsprosjektbeskrivelser av høy kvalitet, som fokuserer på lærerutdanning og pedagogikk fra et samfunnsvitenskapelig perspektiv.
Søker står fritt til å selv utforme prosjektbeskrivelsen, men den skal være tilknyttet ett av to følgende brede temaer:
Globale perspektiver i norsk skole
Det norske læreplanverket vektlegger at skolen tar utgangspunkt i aktuelle samfunnsutfordringer «som krever engasjement og innsats fra enkeltmennesker og fellesskapet i lokalsamfunnet, nasjonalt og globalt» (Læreplanen LK20). Vi ønsker forskningsprosjekter som spesielt undersøker globale perspektiver i norsk skole. Her er de tverrfaglige temaene demokrati og medborgerskap og bærekraftig utvikling av særlig interesse.
2. Pedagogikk av sted
En viktig måte å lære elever geografi er gjennom undervisning utenfor klasserommet, som f.eks. i nærmiljøet eller ute i naturen. Det finnes noe, men begrenset, litteratur på hvordan lærere kan tilnærme seg en slik oppgave. Ved Institutt for global utvikling og samfunnsplanlegging utvikles det forskningsbaserte metoder for ulike teoretiske tilnærminger til undervisningssted, og det er blant annet utviklet en ny håndbok for stedsbasert meningsskaping. Med utgangspunkt i dette søker vi forskningsprosjekter som kombinerer teoretiske, metodiske og pedagogiske tilnærminger til sted, spesielt med anvendelser på videregående skolenivå.
enten en mastergrad i en samfunnsvitenskapelig disiplin som geografi, antropologi, utviklingsstudier eller planlegging, osv., samt erfaring og vist interesse for lærerutdanning og pedagogisk utvikling.
eller en mastergrad i pedagogikk med et spesielt fokus tydelig knyttet til det valgte temaet ovenfor.
Gode kunnskaper i engelsk og/eller norsk (minste en av de to), skriftlig og muntlig.
Masterstudenter som er i avslutningsfasen, er også velkommen til å søke. Mastergraden må i tilfelle være levert innen søknadsfrist, og mastergraden må være bestått før evt. ansettelse.
Ønskede kvalifikasjoner
formell pedagogisk utdanning.
erfaring med norsk utdanningssystem er en fordel.
Arbeidsspråket ved Universitetet i Agder er norsk, og pedagogisk- og lærerutdanningsmateriell for norsk skole er generelt kun tilgjengelig på norsk. Det vil derfor være en fordel at den som ansettes beherske norsk eller et annet skandinavisk språk, skriftlig og muntlig. Ved ansettelse med 25% arbeidsplikt bør undervisning gis på norsk, eller evt. på annet skandinavisk språk.
Personlige egenskaper
gode kommunikasjonsevner (både skriftlig og muntlig)
proaktiv, fleksibel og åpen for nye ideer
resultatorientert
evne til å arbeide både selvstendig og i team
motivasjon for å bidra til et godt faglig og sosialt arbeidsmiljø
erfaring og evne til å håndtere kulturelle og personlige forskjeller.
Personlige egenskaper og egnethet for stillingen vil bli vektlagt.
Vi tilbyr
faglig utvikling i en stor, spennende og samfunnsviktig organisasjon
Stillingen lønnes etter Statens lønnsregulativ lønnsplan 17.515, kode 1017 stipendiat, kr 532 200 brutto pr år. Fra lønnen går det lovfestet innskudd til Statens pensjonskasse.
Generell informasjon
UiA er et åpent og inkluderende universitet. Vi har tro på at mangfold beriker arbeidsplassen og gjør oss bedre. Vi oppfordrer derfor kvalifiserte kandidater til å søke uavhengig av kjønn, alder, kulturell bakgrunn, nedsatt funksjonsevne eller “hull i CV-en".
Den som ansettes, har rettigheter og plikter etter de retningslinjer som til enhver tid gjelder for stillingen. Ansettelse foretas av Ansettelsesutvalget for undervisnings- og forskerstillinger ved Universitetet i Agder.
Aktuelle kandidater vil bli innkalt til intervju. Det vil også bli innhentet referanser etter nærmere avtale med søkeren. Mer om ansettelsesprosessen.
I henhold til offentlighetsloven § 25, 2.ledd kan søker be om ikke å bli oppført på den offentlige søkerlista. Universitetet kan likevel beslutte at navnet på søkeren skal offentliggjøres. Søker vil bli varslet i forkant ved eventuell offentliggjøring.
Ved meningsforskjell mellom den norske og den engelske teksten skal den norske teksten legges til grunn.
Søknad
Søknaden og nødvendige opplysninger om utdanning og erfaring (inkludert vitnemål og attester) sendes elektronisk, benytt linken "Søk stillingen".
Følgende må lastes opp elektronisk:
vitnemål med karakterer
CV
prosjektbeskrivelse som tydelig retter seg mot ett av de to temaene som er angitt ovenfor (på maksimum 5 sider, inklusiv litteraturliste).
attester
liste over vitenskapelig arbeid og FoU-virksomhet
kopier av relevante vitenskapelige arbeid (opptil 5)
Søkeren har selv ansvar for å levere fullstendig dokumentasjon digitalt innen søknadsfristen. All dokumentasjon må foreligge på et skandinavisk språk eller engelsk.
Søknadsfrist: 31.12.2024
Kontaktinformasjon
For spørsmål om stillingen:
Instituttleder, Morgan Scoville-Simonds, tel. +47 922 37 495, epost morganss@uia.no