Universitetet i Agder har over 1500 ansatte og nesten 14 000 studenter. Det gjør oss til en av Sørlandets største arbeidsplasser. Våre ansatte forsker, underviser og formidler kunnskap fra alle sine fagområder.
Universitetet holder til på to moderne campuser i Kristiansand og Grimstad.
Om stillingen
Ved Universitetet i Agder, Fakultet for helse- og idrettsvitenskap er det ledig en 100 % stilling som doktorgradsstipendiat i kulturell kompetanse for en periode på tre år, eventuelt fire år med 25% arbeidsplikt. Stillingen er organisatorisk knyttet til Institutt for helse- og sykepleievitenskap. Arbeidssted er for tiden Campus Grimstad eller Campus Kristiansand etter avtale. Tiltredelse etter avtale med fakultetet.
Fakultetet har fire institutter; Institutt for helse- og sykepleievitenskap, Institutt for ernæring og folkehelse, Institutt for idrettsvitenskap og kroppsøving og Institutt for psykososial helse.
Doktorgradsstipendiaten vil kunne være koblet til forskningsgruppene: ProfHealth: Tverrfaglig profesjonsforskning innen helse eller HAMS: Helse, Atferd, Mangfold og Sosial inklusjon, avhengig av kandidatens kompetanse og endelig innretning på ph.d. prosjektet. Stipendiaten vil ha et veilederteam på tre med professor Mariann Fossum som hovedveileder.
Studenten vil kunne søke opptak ved den tverrfaglige og tverrprofesjonelle forskerskolen for praksisnær forskning innenfor helse, velferd og utdanning PROFRES.
Arbeidsoppgaver
Tema for stipendiaten vil være fagområdet sykepleie og kulturell kompetanse. Ph.d.-prosjektet har som formål å utvikle kunnskap om hvordan sykepleierstudenter kan oppøve seg inkluderende praksis gjennom økt kulturell kompetanse, og på hvilken måte dette ivaretas i norske sykepleierutdanninger. Prosjektet tar sikte på å bidra til å styrke sykepleierstudentenes kulturelle kompetanse, med vekt på inkluderende praksiser, og forberede dem på å møte mangfoldet av pasienter i fremtidens helsetjeneste. Det legges opp til tett samarbeid med relevante aktører innen sykepleierutdanning og helsevesen.
Det er utviklet en tematisk innramming (betenkning) for prosjektet som kan fås ved henvendelse til Mariann Fossum mariann.fossum@uia.no , Anita Øgård-Repål anita.ogard-repal@uia.no eller Anja Nastasja Robstad nastasja.robstad@uia.no. Stipendiaten skal gjennomføre et forskningsprosjekt som tar utgangspunkt i den tematiske innrammingen.
Master i internasjonal eller global helse. Hvis søker ikke har mastergrad i internasjonal eller global helse kan hovedfag/mastergrad/embetseksamen i helsevitenskap eller sykepleievitenskap vurderes tilsvarende. Søkere som er i ferd med å fullføre masteroppgaven sin er også velkomne til å søke stillingen. Masteroppgaven må imidlertid være ferdigskrevet og levert for bedømming.
Ved vurdering av søkerne legges det vekt på oppnådde eksamensresultater, relevansen av faglig bakgrunn, eventuelle tidligere utviklingsarbeider og publiserte arbeider. Merk at det kreves karakteren B eller bedre på masteroppgaven for opptak til ph.d.-utdanningen
Arbeidsspråket ved Universitetet i Agder er norsk. Det kreves gode kunnskaper i engelsk, skriftlig og muntlig.
Stillingen lønnes etter Statens lønnsregulativ lønnsplan 17.515, kode 1017 stipendiat, kr 550 800 bto pr år. Fra lønnen går det lovfestet innskudd til Statens pensjonskasse.
Generell informasjon
UiA er et åpent og inkluderende universitet. Vi har tro på at mangfold beriker arbeidsplassen og gjør oss bedre. Vi oppfordrer derfor kvalifiserte kandidater til å søke uavhengig av kjønn, alder, kulturell bakgrunn, nedsatt funksjonsevne eller “hull i CV-en".
Den som ansettes, har rettigheter og plikter etter de retningslinjer som til enhver tid gjelder for stillingen. Ansettelse foretas av Ansettelsesutvalget for undervisnings- og forskerstillinger ved Universitetet i Agder. Aktuelle kandidater vil bli innkalt til intervju. Det vil også bli innhentet referanser etter nærmere avtale med søkeren. Mer om ansettelsesprosessen.
I henhold til offentlighetsloven § 25, 2.ledd kan søker be om ikke å bli oppført på den offentlige søkerlista. Universitetet kan likevel beslutte at navnet på kandidaten skal offentliggjøres. Søker vil bli varslet i forkant ved eventuell offentliggjøring.
Søknad
Søknaden og nødvendige opplysninger om utdanning og erfaring (inkludert vitnemål og attester) sendes elektronisk, benytt linken "Søk stillingen".
Følgende må lastes opp elektronisk:
Vitnemål med karakterer
Følgebrev med din motivasjon for denne stillingen (maks én side/500 ord)
Refleksjon (maks tre sider, litteraturliste kommer i tillegg) som skisserer en mulig retning for forskningsprosjektet og metodiske tilnærminger innenfor forskningstemaene beskrevet ovenfor og i den tematiske innrammingen som kan fås ved henvendelse
Kopi av masteroppgave/hovedfagsoppgave. For søkere som ikke har fått vurdert masteroppgaven, så må dokumentasjon på fullført mastergrad fremlegges før tiltredelse.
Attester
Vitenskapelig arbeid og FoU-virksomhet, samt liste over disse
Søkeren har selv ansvar for å levere fullstendig dokumentasjon digitalt innen søknadsfristen. All dokumentasjon må foreligge på et skandinavisk språk eller engelsk.
Søknadsfrist: 8. august 2025.
Kontaktinformasjon
For spørsmål om stillingen:
Hovedveileder for stipendiaten, professor Mariann Fossum, tlf. 918 54 845, epost: mariann.fossum@uia.no