Spennende jobbmulighet ved Kilden teater og konserthus!

Forskningsansvarlig – resultater og effekter av kulturtiltak

Søknadsfrist: 01.02.2024

Kilden teater og konserthus

Kilden teater og konserthus i Kristiansand er et av Nordens mest spennende miljøer for profesjonell scenekunst og musikk. Kunsthuset rommer Kristiansand Symfoniorkester, Kilden Teater, Kilden Opera, Kilden Kultur og en nyskapende utføring av samfunnsengasjement gjennom Kilden Dialog og Kilden Digital. I samspill med hverandre representerer de et kulturelt driftskonsept uten sidestykke, i én samlet organisasjon, som også er et av landets største hus for scenekunst og musikk. Nesten 180 000 publikummere opplever hvert år rundt 800 konserter, forestillinger og arrangementer i Kilden, utført av et mangfoldig lag som representerer ca. 240 årsverk og 26 nasjonaliteter.

Kilden teater og konserthus har iverksatt en større satsing på bruk av kunst og kultur for bedre levekår. Det er Sparebankstiftelsen Sparebanken Sør som har muliggjort denne satsingen. En viktig del av satsingen er å undersøke nærmere hvilke resultater og effekter ulike tiltak for kulturell deltakelse gir. Vi søker derfor etter en forskningsansvarlig. Dette kan være en person som allerede har doktorgrad på et relevant område eller en person som ønsker å ta en ph.d. grad. Kvalifisering gjennom Forskningsrådets program 

Offentlig sektor ph.d

. da mest aktuelt å sikte seg inn mot. Ved en slik modell vil det bli en bindningstid. Kildens ønske er å ha en fast ansatt over tid som kan være organisasjonens ressurs innen forskning. Vi ønsker å bruke forskning for utvikling av vår virksomhet og dokumentasjon av resultater og effekter vi oppnår.

Dersom den som ansattes skal ta en ph.d., vil første fase av arbeidet bestå i å avklare en tydelig problemstilling, søke opptak på et doktorgradsprogram og søke om finansiering gjennom ordningen for Offentlig sektor-ph.d. Resten av denne stillingsutlysningen er i hovedsak rettet inn mot en slik stipendiatstilling. Kilden samarbeider tett med Universitetet i Agder og stipendiaten vil bli knyttet sammen med det vitenskapelige miljøet på universitetet. Vi samarbeider også med Sørlandet Sykehus som har pågående forskning relevant for Kildens behov. Videre trekker vi på Kristiansand kommune, som har erfaring med kvalifisering til ph.d. graden som en integrert del av sin virksomhet.

Når det gjelder metodisk inngang for et doktorgradsarbeid, er vi åpne for flere alternativer, både et kvantitativt basert arbeid med typiske effektstudier og mer kvalitative innganger. Ved tilknytning til UiA kan det være flere ph.d. program og fagmiljøer på UiA som er aktuelle – blant annet ved kunstfag, samfunnsvitenskap, hum/ped, helse- og idrett og handelshøgskolen. Se en oversikt her: Universitetet i Agder (uia.no) Forskerutdanningsprogram

Kildens satsing for utvikling av bedre livskvalitet og levekår gjennom bruk av kunst- og kultur retter seg mot flere målgrupper, blant annet eldre og unge med funksjonsvariasjoner. I samarbeid med den som ansettes må målgruppen studien skal omfatte avklares.

Dette er en 100% stilling, hvor vi ser for oss at doktorgradsarbeidet skal tas over fire år og utgjøre 75% av stillingen. Resterende 25% skal utgjøres av bidrag i Kildens ulike prosjekter. Arbeidssted er Kilden i Kristiansand, men det vil også bli lagt til rette for opphold ved gradsgivende universitet.

For spørsmål om stillingen: Adm.dir. Harald Furre, tlf. 98 28 18 90 eller kommunikasjonssjef Marie T. Sørensen, tlf. 48 10 92 89 

Søknadsprosess

Basert på ovenstående, inviterer vi aktuelle søkere til å utarbeide en selvstendig prosjektbeskrivelse i tillegg til en ordinær søknad på stillingen. Prosjektbeskrivelsen kan ha et omfang på maksimum 7 sider inkludert referanseliste. Den skal presentere forskningsfeltet som ph.d-prosjektet ønsker å bidra til, presentere og drøfte mulige forskningsspørsmål, teoretiske perspektiver og forskningsmetoder. Når kandidaten er ansatt vil en viktig oppgave være å videreutvikle prosjektbeskrivelsen i samarbeid med Kildens medarbeidere og våre samarbeidspartnere. Aktuelle kandidater vil bli innkalt til intervju. Det vil også bli innhentet referanser etter nærmere avtale med søkeren.

Følgende må registreres/lastes opp elektronisk: 

  • CV 
  • Prosjektbeskrivelse på inntil 7 sider inkludert referanseliste
  • Masteroppgave/hovedfagsoppgave (fulltekst) 
  • Fullstendig publikasjonsliste over vitenskapelige publikasjoner og ev. kunstneriske arbeider
  • Eventuelle vitenskapelige publikasjoner (inntil 5) (i tillegg til masteroppgaven)
  • Dokumentasjon av inntil 5 kunstneriske produksjoner og/eller utviklingsarbeider 
  • Vitnemål med karakterutskrift for all utdanning utover videregående skole til og med bachelorgrad 
  • Vitnemål med karakterutskrift for høyere grad/mastergrad med oversikt over hvilke emner/kurs som inngår i graden 
  • Eventuelle attester Søkere med utdanning fra utlandet skal vedlegge en offisiell beskrivelse av karaktersystemet der utdanningen er avlagt. Søkere fra ikke-skandinaviske land må dokumentere språkkunnskaper i norsk eller et annet skandinavisk språk, skriftlig og muntlig (flytende). Søkeren har selv ansvar for å levere fullstendig dokumentasjon digitalt innen søknadsfristen. All dokumentasjon må foreligge på et skandinavisk språk eller engelsk.

Kvalifikasjoner

Det er en forutsetning for ansettelsen at kandidaten er kvalifisert til opptak på et relevant ph.d.-program. Dette krever at du har en mastergrad/hovedfag med gode karakterer. Graden må være oppnådd innen søknadsfristen. Arbeidsspråket i Kilden er norsk. Den som ansettes må beherske norsk eller et annet skandinavisk språk, skriftlig og muntlig. Det kreves gode kunnskaper og ferdigheter i engelsk, skriftlig og muntlig.

Ved vurdering av søkerne legges det vekt på søkerens bakgrunn, motivasjon, prosjektbeskrivelsen, masteroppgaven, oppnådde eksamensresultater samt eventuelt tidligere publiserte arbeider og relevant erfaring.

Personlige egenskaper

Personlige egenskaper vi vil vektlegge er gode samarbeidsevner, gode evner til å arbeide målrettet, systematisk, konsentrert og selvstendig samt god muntlig og skriftlig formidlingsevne.

Søkers egnethet for stillingen vil også bli vektlagt.

Vi tilbyr

Vi tilbyr faglig utvikling i en stor, spennende organisasjon med et viktig samfunnsoppdrag, et godt inkluderende og mangfoldig arbeidsmiljø, moderne lokaliteter og et allsidig velferdstilbud. Stillingen avlønnes etter tariffens ltr. 38/ NTL med en årslønn på kr. 600 312 pr. år.Dersom den som ansettes har en ferdig ph.d. vil lønnen bli fastsatt etter nærmere avtale. Gode forsikringsordningerGode pensjonsordningerAnsattgoder

Søkerliste:I henhold til offentlighetsloven § 25, 2.ledd kan søker be om ikke å bli oppført på den offentlige søkerlista. Kilden kan likevel beslutte at navnet på søkeren skal offentliggjøres. Søker vil bli varslet i forkant ved eventuell offentliggjøring.

Søk på stillingen

Kontaktinformasjon

  • Harald Furre (Administrerende direktør), +47 98281890
  • Marie T. Sørensen (Kommunikasjonssjef), +47 48109289, E-post: marie.teresie.sorensen@kilden.com
Powered by Labrador CMS