Instituttleder ved Institutt for fremmedspråk og oversetting
Søknadsfrist: 15.11.2024
Publisert
Universitetet i Agder har over 1500 ansatte og nesten 14 000 studenter. Det gjør oss til en av Sørlandets største arbeidsplasser. Våre ansatte forsker, underviser og formidler kunnskap fra alle sine fagområder.
Universitetet holder til på to moderne campuser i Kristiansand og Grimstad.
Om stillingen
Ved Universitetet i Agder er det ledig 100% åremålsstilling som instituttleder ved Institutt for fremmedspråk og oversetting, Fakultet for humaniora og pedagogikk, for en periode på fire år. Hovedarbeidssted er Campus Kristiansand. Tiltredelsestidspunkt er 01.04.25 eller etter avtale med fakultetet.
Fakultet for humaniora og pedagogikk har ca. 270 ansatte, er lokalisert i Kristiansand og Grimstad og er organisert i fire institutter. Institutt for fremmedspråk og oversetting har ca. 40 vitenskapelige stillinger og ca. 300 studenter knyttet til studieprogram i engelsk, fransk, tysk og spansk, samt oversetting og interkulturell kommunikasjon. Instituttets portefølje omfatter også fremmedspråk i grunnskolelærerutdanningene (GLU), lektorprogram, praktisk-pedagogisk utdanning (PPU), samt årsstudier, bachelor- og mastergradsprogram, og doktorgradsprogram i språkvitenskap og i litteraturvitenskap.
Arbeidsoppgaver
Instituttleders ansvar og oppgaver omfatter generell faglig ledelse, utdanningsledelse og forskningsledelse.
Instituttleder vil inngå i fakultetets ledergruppe, sammen med dekan, prodekan, fakultetsdirektør og de øvrige instituttlederne ved fakultetet. Ledergruppen har et samlet ansvar for at fakultetets faglige og strategiske mål blir fulgt opp. Instituttlederen har ansvar for utvikling av studiekvalitet og forskning og må kunne gjennomføre fakultetets strategi. Den som ansettes må kunne ta vare på og utvikle den tette kontakten med arbeidslivet og forskningsinstitusjoner lokalt, nasjonalt og internasjonalt. Den som ansettes har ansvar for at instituttet søker om prosjekter innen forskning og utdanning som fører til økte eksterne inntekter.
Universitetsstyret har vedtatt instruks for instituttlederstillingen som nærmere beskriver arbeidsoppgaver og ansvar:
Minimum førstekompetanse innen relevant disiplin for instituttet
Undervisningserfaring innen høyere utdanning i relevante fagområder for instituttet
Gode kommunikasjons- og samarbeidsevner
God kjennskap til universitets- og høgskolesektoren generelt, og instituttets fagområder spesielt.
Arbeidsspråket ved Universitetet i Agder er norsk. Den som ansettes må beherske norsk, eller et annet skandinavisk språk, samt engelsk muntlig og skriftlig ved ansettelsestidspunktet.
Ønskede kvalifikasjoner
Ledererfaring, fortrinnsvis fra undervisnings- og forskningsledelse fra UH-sektoren
Erfaring med samarbeid med arbeidslivet, forskningsinstitusjoner og/eller offentlig forvaltning
Personlige egenskaper
Evne til å initiere og gjennomføre omstillings- og fornyingsarbeid vil være vesentlig
Gode lederegenskaper, evne til strategisk tenking og god økonomiforståelse
Personlige egenskaper og egnethet for stillingen vil bli vektlagt
Vi tilbyr
Varierte arbeidsoppgaver i en stor, spennende organisasjon med et viktig samfunnsoppdrag
Stillingen lønnes etter Statens lønnsregulativ, lønnsplan 17.500, kode 1475 instituttleder, kr 920 000 – 998 970 brutto per år. Fra lønnen går det lovfestet innskudd til Statens pensjonskasse.
Generell informasjon
UiA er et åpent og inkluderende universitet. Vi har tro på at mangfold beriker arbeidsplassen og gjør oss bedre. Vi oppfordrer derfor kvalifiserte kandidater til å søke uavhengig av kjønn, alder, kulturell bakgrunn, nedsatt funksjonsevne eller «hull i CV-en».
Den som ansettes, har rettigheter og plikter etter de regler som til enhver tid gjelder for stillingen, og man må påregne endring i organisering og oppgaver. Ansettelse foretas av Ansettelsesutvalget for undervisnings- og forskningsstillinger ved Universitetet i Agder.
Aktuelle søkere vil bli innkalt til intervju. Det vil også bli innhentet referanser etter nærmere avtale med søkeren. Den endelige innstillingen vil være en helhetsvurdering basert på sakkyndig vurdering, intervju og referanser.
I henhold til offentlighetsloven § 25, 2.ledd kan søker be om ikke å bli oppført på den offentlige søkerlista. Universitetet kan likevel beslutte at navnet på søkeren skal offentliggjøres. Søker vil bli varslet i forkant ved eventuell offentliggjøring.
Søknad
Søknaden og nødvendige opplysninger om utdanning og erfaring (inkludert vitnemål og attester) sendes elektronisk, benytt linken "Søk stillingen".
Følgende må lastes opp elektronisk:
CV
attester og vitnemål
liste over publikasjoner
vitenskapelige arbeider (10 eller 15)
ev dokumentasjon av utdanningsfaglig kompetanse
ev andre
Søkeren har selv ansvar for å levere fullstendig dokumentasjon digitalt innen søknadsfristen. All dokumentasjon må foreligge på et skandinavisk språk eller engelsk.