Universitetet i Agder har over 1500 ansatte og nesten 14 000 studenter. Det gjør oss til en av Sørlandets største arbeidsplasser.
Våre ansatte forsker, underviser og formidler kunnskap fra alle sine fagområder. Universitetet holder til på to moderne campuser i Kristiansand og Grimstad.
Om stillingen
Handelshøyskolen v/ Universitetet i Agder har ledig en fast 100 % stilling som professor /førsteamanuensis i rettsvitenskap, tilknyttet institutt for rettsvitenskap. Arbeidssted er Campus Kristiansand. Undervisning både i Kristiansand og Grimstad må påregnes. Tiltredelse etter avtale med fakultetet.
Handelshøyskolen, som er AACSB akkreditert, har ca. 2000 studenter og ca. 100 vitenskapelige ansatte og tilbyr studier innen rettsvitenskap, økonomi og administrasjon, HR, markedsføring, entreprenørskap og innovasjon. Det tilbys også en rekke emner innen etter- og videreutdanning i tillegg til en erfaringsbasert MBA (Executive Master in Business Administration). Det legges vekt på internasjonale, innovative og ansvarlige perspektiver i alle programmene.
Institutt for rettsvitenskap, som er et av tre institutter ved Handelshøyskolen, har ansvar for bachelor- og masterprogrammet i rettsvitenskap. I tillegg underviser instituttets ansatte i juridiske emner som inngår i øvrige studier ved Universitetet i Agder, samt kurs for etter- og videreutdanning. Fagmiljøet ved instituttet er i stadig vekst, og består av ca. 16 årsverk fordelt på 20 vitenskapelig ansatte. Bachelorstudiet i rettsvitenskap har ca. 90 studenter per årskull. Toårig masterstudium i rettsvitenskap har ca. 40 studenter. Søkertallene til bachelor- og masterstudiet er meget gode.
Arbeidsoppgaver
Til stillingen ligger undervisningsoppgaver, både i tilknytning til bachelor- og masterprogrammet i rettsvitenskap og emner som inngår i studieprogram ved andre fakulteter/institutter ved UiA. Det kan også bli aktuelt med undervisning i emner som tilbys som etter- og videreutdanning.
Nødvendige kvalifikasjoner
doktorgrad eller kompetanse på tilsvarende nivå i rettsvitenskap
mastergrad i rettsvitenskap, det vil si 5-årig mastergrad eller tilsvarende hvor rettsvitenskap er en omfattende del av graden (3-5 år avhengig av studieprogrammet), hvor to av årene er på masternivå
erfaring med forskning innenfor privatrett
bred undervisningserfaring innenfor privatrett
evne og vilje til å bidra til utviklingen av utdanningstilbudet innen rettsvitenskap og den rettsvitenskapelige forskningen ved Universitetet i Agder.
Arbeidsspråket ved Universitetet i Agder er norsk. Den som ansettes må beherske norsk eller et annet skandinavisk språk, skriftlig og muntlig ved ansettelsestidspunktet.
Ønskede kvalifikasjoner
bred arbeidserfaring innen privatrett
faglig nettverk, nasjonalt og internasjonalt
Personlige egenskaper
gode kommunikasjonsevner
gode samarbeidsevner
stor arbeidskapasitet
engasjement for faget
vilje til å benytte ulike pedagogiske tilnærmingsformer
selvstendighet
grundighet
fleksibilitet
Personlige egenskaper og egnethet for stillingen vil bli vektlagt.
Vi tilbyr
varierte arbeidsoppgaver i en stor, spennende organisasjon med et viktig samfunnsoppdrag
en stilling med utviklingsmuligheter i et mangfoldig miljø
Stillingen lønnes etter Statens lønnsregulativ, kode 1013 professor kr 900 000 – 1 100 000 bto. pr år, eller kode 1011 førsteamanuensis kr 750 000 – 950 000 bto. pr år.
For spesielt kvalifiserte søkere kan høyere lønn vurderes. Fra lønnen går det lovfestet innskudd til Statens pensjonskasse.
Generell informasjon
UiA er et åpent og inkluderende universitet. Vi har tro på at mangfold beriker arbeidsplassen og gjør oss bedre. Vi oppfordrer derfor kvalifiserte kandidater til å søke uavhengig av kjønn, alder, kulturell bakgrunn, nedsatt funksjonsevne eller “hull i CV-en".
Den som ansettes, har rettigheter og plikter etter de regler som til enhver tid gjelder for stillingen, og man må påregne endring i organisering og oppgaver. Ansettelse foretas av Ansettelsesutvalget for undervisnings- og forskningsstillinger ved Universitetet i Agder.
Aktuelle kandidater vil bli innkalt til intervju og prøveforelesning. Det vil også bli innhentet referanser etter nærmere avtale med søkeren. Mer om ansettelsesprosessen.
I henhold til offentlighetsloven § 25, 2.ledd kan søker be om ikke å bli oppført på den offentlige søkerlista. Universitetet kan likevel beslutte at navnet på søkeren skal offentliggjøres. Søker vil bli varslet i forkant ved eventuell offentliggjøring.
Søknad
Søknaden og nødvendige opplysninger om utdanning og erfaring (inkludert vitnemål og attester) sendes elektronisk, benytt linken "Søk stillingen".
Følgende må lastes opp elektronisk:
CV
vitnemål
relevante attester
fullstendig oversikt over vitenskapelig produksjon og andre relevante aktiviteter
inntil fem vitenskapelige arbeider som søker ønsker tillagt særlig vekt ved bedømmelsen
en kort redegjørelse for de vedlagte vitenskapelige arbeider
bedømmelse av doktoravhandling
ev. dokumentasjon av utdanningsfaglig kompetanse
Søkeren har selv ansvar for å levere fullstendig dokumentasjon digitalt innen søknadsfristen. All dokumentasjon må foreligge på et skandinavisk språk eller engelsk.
Søknadsfrist: 22. september 2024.
Kontaktinformasjon
For spørsmål om stillingen:
Instituttleder Ole Dag Rike, tlf. 38 14 15 48, mobil 90 99 09 73, epost: ole.d.rike@uia.no