LEDIG STILLING VED FORSVARETS FORSKNINGSINSTITUTT

Medarbeider - matematikk, fysikk, informatikk eller lignende realfag

Søknadsfrist: 26.01.2022

Forsvarets forskningsinstitutt

Forsvarets forskningsinstitutt (FFI) er et av landets ledende kompetansemiljøer innen teknologi. FFI er en sivil forskningsinstitusjon direkte underlagt Forsvarsdepartementet. Virksomheten har over 770 ansatte, hvor rundt 600 er forskere og ingeniører som utvikler teknologi og kunnskap for å gjøre Norge i stand til å ha et tidsriktig og effektivt forsvar. Instituttet er tverrfaglig og dekker fag som fysikk, informatikk, kommunikasjonsteknologi, kybernetikk, anvendt matematikk, elektronikk, kjemi, biologi, medisin, statsvitenskap og økonomi. Instituttet ligger på Kjeller ved Lillestrøm og Karljohansvern i Horten.

Har du, eller er du snart ferdig med, utdannelse innen matematikk, fysikk, informatikk eller lignende realfag?

Har du lyst på en spennende jobb på en arbeidsplass med en viktig samfunnsrolle?

Hvem er vi?

Vår forskningsgruppe skal hjelpe ledelsen i Forsvaret å ta gode beslutninger om hvordan Forsvaret skal utvikles. Dette gjør vi blant annet ved å beskrive og analysere nye forsvarssystemer og hvordan de kan utnyttes best mulig. Resultatene våre bearbeider vi i samarbeid med forsvarsgrenene, og de inngår i grunnlaget for videre innretning av Forsvarets struktur og anskaffelser.

Et viktig arbeidsområde er å analysere hvordan ny teknologi og nye operasjonskonsepter kan gi mer effektivt samarbeid mellom ulike deler av Forsvaret. Dette gjør vi ved å modellere, simulere og evaluere alternative måter å løse Forsvarets oppgaver på. Utprøving av nye konsepter gjøres både i laboratoriemiljø og i felt, innfor en fellesoperativ ramme i samspill med allierte styrker.

Hvem er du?

Du interesserer deg for nye teknologiske løsninger, er nysgjerrig og har et genuint ønske om å utvikle deg og lære nye ting. Vi jobber mye sammen, både i vårt prosjektmiljø og med kolleger fra andre fagområder, og vi ser derfor etter deg som trives med å samarbeide med andre. Du trives med å ta initiativ til kontakt med de du skal jobbe sammen med, både kolleger på FFI og i sektoren for øvrig.

En naturlig del av stillingen er selvstendig arbeid med frihet under ansvar. Jobben vår innebærer med jevne mellomrom å skrive rapporter om forskningen vår, og du bør derfor like å dykke ned i eget skriftlig arbeid iblant. Du trives godt når du kan tenke bredt, og legge frem nye ideer, tanker og forslag.

Hva er arbeidsoppgavene?

Du vil jobbe med hele spennet fra modellering av Forsvarets operasjoner, validering av modeller, simulering basert på modellene og analyse av resultater. Simuleringer og eksperimenter gjøres både i laboratorieomgivelser og i felt. Oppgavene innebærer programvareutvikling og deltagelse under tester og øvelser 1-2 ganger i året.

Hvilke kvalifikasjoner må du ha?

Vi skal gi deg den opplæringen du trenger, men i bunnen har du master- eller doktorgrad innen matematiske/ teknologiske fag (for eksempel matematikk, fysikk, kybernetikk, informatikk eller lignende), med gode resultater. Du må ha tatt fag eller ha erfaring innen programvareutvikling.

Om du ikke har doktorgrad har vi også mulighet for å legge til rette for det gjennom jobben du gjør. Dette kan skje i samarbeid med utdanningsinstitusjoner i Norge, eller en av våre mange internasjonale samarbeidspartnere.

Du må kunne kommunisere godt på både norsk og engelsk. Personlig egnethet vil bli vektlagt.

Vi ønsker et mangfoldig arbeidsmiljø og oppfordrer alle kvalifiserte kandidater til å søke, uten hensyn til alder, kjønn og bakgrunn, hull i CV-en eller behov for fysisk tilrettelegging. Nyutdannede oppfordres til å søke. FFI ønsker flere kvinner i denne typen stillinger, kvinner oppfordres derfor til å søke.

Vi kan tilby et unikt tverrfaglig miljø med spennende utfordringer. Vi har fleksibel arbeidstid og sommertid, bedriftsidrettslag, bedriftsavtale med treningssenter, og andre sosiale tilbud. Som ansatt ved FFI blir du medlem i Statens pensjonskasse som tilbyr låne-, forsikrings- og pensjonsordninger.

De som søker jobb hos oss må kunne sikkerhetsklareres og autoriseres i henhold til FFIs krav. Du kan lese mer om sikkerhetsklarering på ffi.no.

Lønnen på FFI følger Statens lønnsregulativ og beregnes ut fra relevans og lengde på utdanning og erfaring. Det trekkes to prosent av lønnen til pensjonsinnskudd i Statens pensjonskasse.

Nærmere opplysninger får du ved å henvende deg til Elling Tveit, mobiltlf. 911 94 677 eller Arne Cato Jenssen, tlf 922 28 462.

Send elektronisk søknad merket ref. nr. 2021/02554, vedlagt kopier av vitnemål fra videregående og høyere utdanning, samt relevante attester, innen 26. januar 2021.

Referansenr: 2021/02554

Søk på stillingen

Kontaktpersoner:

Hjemmeside: www.ffi.no

Powered by Labrador CMS