LEDIG STILLING VED NIVA

Forsker / Forskningsassistent i akvakultur

Søknadsfrist: 10.10.2021

Norsk institutt for vannforskning

Norsk institutt for vannforskning (NIVA) er Norges viktigste miljøforskningsinstitutt for vannfaglige spørsmål. Med et helhetsperspektiv på klima og miljø arbeider NIVA med å finne løsninger for en bærekraftig utvikling av sivilsamfunn, forvaltning og næringsliv. NIVA er eksperter på akvatiske økosystemer, både ferskvann og marint, og på hvordan de er koblet sammen og påvirker hverandre. NIVA arbeider tverrfaglig med samspillet mellom vann, miljø og samfunn, ut fra naturfaglig og samfunnsfaglig ekspertise. NIVA har hovedkontor i Oslo og regionavdelinger i Bergen, Grimstad, Hamar og København, samt en forskningsstasjon ved Drøbak. NIVA har datterselskaper i Tromsø, Chile og Kina. Totalt har NIVA-gruppen nesten 500 medarbeidere.

NIVA er genuint opptatt av å skape relevant forskning som med et helhetsperspektiv bidrar til en bærekraftig samfunnsutvikling. Våre forskere har dyp innsikt og engasjement, og vi legger vekt på at virksomheten utvikles i samspill med dyktige medarbeidere i et godt og stimulerende arbeidsmiljø. Seksjon for akvakultur består av en gruppe høyt kvalifiserte forskere i ulike disipliner som arbeider med forskning, utvikling og rådgivning knyttet til bærekraftig oppdrett av laks og andre arter – både i land- og sjøbaserte anlegg nasjonalt og internasjonalt.

Arbeidssted vil være NIVAs regionskontor i Bergen.

Vi ønsker nå en ny medarbeider som kan bidra til å utvikle vår kompetanse og verktøykasse innenfor våre arbeidsområder. Utvikling av nye prosjekter og skape nye nettverk innenfor Akvakulturnæringen vil være en del av jobben. Kandidaten vil jobbe i et høykompetent og tverrfaglig miljø.

En viktig oppgave for Forskningsassistenten vil være å følge opp analyser og utføre rådgivningstjenester.

Andre sentrale arbeidsoppgaver vil være:

 • Databearbeiding/analyse
 • Rapportering
 • Feltarbeid og eksperimentelle studier

Kvalifikasjoner

 • For forsker stillingen kreves akkvisisjonserfaring
 • For stillingen som forskningsassistent ønskes det 2-5 års erfaring innen akvakulturnæringen eller tilknyttet virksomhet/FoU
 • Mastergrad innen relevant fagområde (fiskevelferd og miljø/miljøinteraksjoner og miljøpåvirkning/vannkvalitet og vannbehandling/gjenbruk av vann og utnyttelse av avfallsprodukter)
 • God skriftlig og muntlig fremstillingsevne på norsk (eller annet skandinavisk språk) og engelsk
 • Gode samarbeids- og kommunikasjonsevner

Personlige egenskaper

Som person er du strukturert og systematisk, og det er viktig for deg å levere det du har avtalt med høy kvalitet og til riktig tid. Du er initiativrik og har gode kommunikasjons- og samarbeidsevner. Du trives i et internasjonalt og ambisiøst miljø med til tider stort arbeidspress.

Niva tilbyr

 • Utfordrende og givende arbeid i et inspirerende og internasjonalt forskningsmiljø ved vår regionavdeling på Marineholmen i Bergen
 • Godt arbeidsmiljø med hyggelige kollegaer
 • Muligheter til å være med på å utvikle en bærekraftig havbruksnæring
 • Konkurransedyktige lønns-, pensjons- og forsikringsordninger

Søknader kan bli vurdert fortløpende og kandidater kan bli kontaktet før søknadsfristens utløp.

Webcruiter-ID: 4430571627

Søk på stillingen

Kontaktinformasjon:

 • Trine Dale, +47 481 56 969
Powered by Labrador CMS