Stilling:

Førsteamanuensis / førstelektor / universitetslektor innen videokunst, animasjon eller fiksjonsfilm

Søknadsfrist 5. september 2018

Universitet i Agder

Universitet i Agder har over 1300 ansatte og 13 000 studenter. Det gjør oss til en av Sørlandets største arbeidsplasser. Våre ansatte forsker, underviser og formidler kunnskap fra ulike fagområder. Samskaping av kunnskap er vår felles visjon. Vi tilbyr et bredt spekter av studier innenfor mange arbeidsfelt. Vi holder til på to moderne campuser i Kristiansand og Grimstad.

Vi er et åpent og inkluderende universitet preget av samarbeidskultur. UiA har som mål å videreutvikle utdanning og forskning på høyt internasjonalt nivå.

Ved Universitetet i Agder, Fakultet for kunstfag, Institutt for visuelle og sceniske fag er det ledig en fast 50-100 % stilling som førsteamanuensis/førstelektor/universitetslektor innen videokunst, animasjon eller fiksjonsfilm. Stillingen er ledig fra 01.01. 2019. Hovedarbeidssted er for tiden Campus Kristiansand.

Fakultet for kunstfag har rundt 500 studenter og 80 ansatte i vitenskapelige stillinger. Fakultetet består av Institutt for visuelle og sceniske fag, Institutt for rytmisk musikk, og Institutt for klassisk musikk og musikkpedagogikk. Se Fakultet for kunstfag

Institutt for visuelle og sceniske fag tilbyr mastergrad i kunstfag, bachelorgrad i kunst og håndverk og bachelorgrad i samtidsteater, i tillegg til flere årsstudier, EVU-tilbud og en rekke emner innenfor lærerutdanningene.

Institutt for visuelle og sceniske fag bidrar til fakultetets FoU-plattform KiK–Kunst i kontekst http://www.uia.no/senter-og-nettverk/kunst-i-kontekst-kik., og den nyoppstartede spesialiseringen Kunst i kontekst ved fakultetets ph.d.-program. Instituttet anvender et bredt og åpent kunstbegrep, og studietilbudene kombinerer didaktisk, vitenskapelig og utøvende/skapende praksis.

Beskrivelse av stillingen

Den som tilsettes vil primært ha sine undervisnings og veiledningsoppgaver knyttet til det tverrfaglige masterprogrammet Master i kunstfag, men vedkommende vil også veilede studenter ved bachelorprogrammet i Kunst og håndverk. Det kan også blir aktuelt å bruke søkerens kompetanse innen andre studieprogram.

Den som tilsettes, må ta del i arbeidet med å videreutvikle faglig profil, samt bidra til faglig administrasjon, den daglige driften av studieprogrammene og drive aktivt med forsknings- og utviklingsarbeid.

Fakultet for kunstfags FoU-aktiviteter er knyttet til forskning, kunstnerisk- og faglig utviklingsarbeid, Den som tilsettes i stillingen vil bli tilknyttet FoU-plattform KiK–Kunst i kontekst, og det forventes en aktiv deltagelse i en av forskningsgruppene: Kunst og barn & unge, Kunst og konflikt, Kunst og sosiale relasjoner. For nærmere opplysninger se forskningsgruppenes presentasjon på http://www.uia.no/senter-og-nettverk/kunst-i-kontekst-kik. Det tildeles FOU-tid etter søknad.

Kvalifikasjoner og vilkår

Kriterier for ansettelse fremgår av Forskrift om ansettelse og opprykk i undervisnings- og forskerstillinger.

Vi søker etter en person med dokumentert kunstfaglig og teoretisk kompetanse på minimum masternivå. Undervisningserfaring fra universitet/ høgskole vil være en fordel.

Det vil bli lagt vekt på samarbeidsevner, initiativrikhet og kommunikasjonsevner. Aktuelle kandidater til stillingen vil normalt bli innkalt til intervju og prøveforelesning.

Undervisningsspråket er primært norsk/et annet skandinavisk språk, og noen emner tilbys på engelsk. Det kreves derfor at søkeren behersker norsk/et annet skandinavisk språk og engelsk skriftlig og muntlig.

Det kreves at den som tilsettes har fagdidaktisk kompetanse. Søkere som ved tilsetting ikke kan dokumentere slik basiskompetanse, må skaffe seg dette i løpet av to år.

Vi tilbyr:

  • varierte arbeidsoppgaver i en stor og spennende organisasjon
  • en stilling med utviklingsmuligheter i et mangfoldig miljø
  • moderne lokaliteter og et allsidig velferdstilbud
  • fleksibel arbeidstid

Stillingen lønnes etter Statens lønnsregulativ, lønnsplan 17.510, kode 1011 førsteamanuensis, kr 524 200 - 658 300 bro pr år, kode 1198 førstelektor, kr 524 200 - 658 300 bto pr år, eller kode 1009 universitetslektor, kr. 442 400 - 586 500 bto pr år.

For spesielt kvalifiserte søkere kan høyere lønn vurderes. Fra lønnen går det lovfestet innskudd til Statens pensjonskasse.

Den statlige arbeidsstyrken skal i størst mulig grad avspeile mangfoldet i befolkningen, og det er et personalpolitisk mål for Universitetet i Agder å oppnå en balansert sammensetning. Vi oppfordrer derfor alle kvalifiserte personer til å søke uavhengig av kulturell bakgrunn, kjønn, alder eller funksjonsevne.

Den som tilsettes, har rettigheter og plikter etter de regler som til enhver tid gjelder for stillingen, og man må påregne endring i organisering og oppgaver. Tilsetting foretas av Tilsettingsutvalget for undervisnings- og forskningsstillinger ved Universitetet i Agder.

Søknad

Søknaden og nødvendige opplysninger om utdanning og erfaring (inkludert vitnemål og attester) sendes elektronisk, benytt linken "Søk stillingen".

Følgende lastes opp elektronisk:

• cv

• attester og vitnemål

• liste over publikasjoner, utstillinger og større kunst- og kulturprosjekter

• vitenskapelige - og /eller kunstneriske arbeider (inntil 15)

Søkeren har selv ansvar for å levere fullstendig dokumentasjon digitalt innen søknadsfristen. Vi gjør oppmerksom på at vi ikke kan vurdere deg som søker dersom vedlegg mangler i søknaden. All dokumentasjon må foreligge på et skandinavisk språk eller engelsk.

Vi gjør oppmerksom på at alle dokumenter må være på et skandinavisk språk eller på engelsk. Eventuelle oversettelser må være attesterte. Søker har selv ansvar for å levere fullstendig dokumentasjon.

Søknadsfrist: 05.09.18

Nærmere opplysninger om stillingen kan fås ved henvendelse til:

  • Instituttleder Merete Elnan, tlf. 38 14 14 81, mobil 926 52 807, epost merete.elnan@uia.no eller
  • Personalrådgiver Tone E. Furre, tlf. 38 14 19 65, mobil 911 00 030, e-post tone.e.furre@uia.no

Søk stillingen

Powered by Labrador CMS