Ledig stilling på Universitetet i Oslo

Blindern og Urbygningen (Foto: Wikimedia og Colourbox)

Instituttleder - Institutt for lærerutdanning og skoleforskning (ILS)

Søknadsfrist: 01.05.2020

Universitetet i Oslo

Universitetet i Oslo er Norges eldste og høyest rangerte forsknings- og undervisningsinstitusjon med 28 000 studenter og 7 000 ansatte. Faglig bredde og internasjonalt anerkjente forskningsmiljøer gjør UiO til en viktig samfunnsaktør.

Institutt for lærerutdanning og skoleforskning (ILS) er et av tre institutter ved Det utdanningsvitenskapelige fakultet. ILS er Norges ledende miljø innen fagdidaktikk, utdanningsledelse og praksisrelevant skoleforskning, og har ansvar for Norges første senter for fremragende utdanning, ProTed, som er et samarbeid mellom Universitetet i Oslo og Universitetet i Tromsø.


Ved instituttet ligger også EKVA (Enhet for Kvantitative Utdanningsanalyser) og fire fakultære forskergrupper (CLEG, TEPEC, SISCO og LEA). Instituttet har ca. 400 studenter i praktisk-pedagogisk utdanning og forvalter UiOs femårige lektorprogram som tar opp ca 300 studenter hvert år. Ca. 200 studenter følger instituttets masterprogram i utdanningsledelse. I samarbeid med Utdanningsetaten i Oslo og Equinor driver ILS også studieprogrammet Teach First Norway. ILS har ca. 40 administrative og 100 vitenskapelige ansatte.

Vil du være med og lede et dynamisk, spennende og internasjonalt forskningsmiljø?

Om stillingen

Det er ledig stilling som instituttleder ved Institutt for lærerutdanning og skoleforskning (ILS), Det utdanningsvitenskapelige fakultet, Universitetet i Oslo.

Stillingen har en åremålsperiode på fire år fra 1. januar 2021, med mulighet for forlengelse i ytterligere én periode.

Instituttet søker en visjonær og samlende leder som kan videreutvikle instituttet som et av landets ledende miljø innen lærerutdanning, utdanningsledelse, kompetanseutvikling av lærere og skoleforskning.

Instituttleder er instituttets øverste leder og har ansvar for instituttets overordnede strategi og daglige drift og inngår i fakultetets ledergruppe. Instituttet har vært gjennom en vekstperiode og preges av trender og utviklingstrekk i utdanningssektoren. Ved Universitetet i Oslo er lærerutdanning et høyt prioritert satsingsområde. ILS har en betydelig ekstern prosjektportefølje (nasjonalt og internasjonalt) som inkluderer et nordisk senter for fremragende forskning (Norforsk).

Instituttleder er faglig, øknomisk og administrativ leder. Personalledelse er en viktig del av stillingen. En vesentlig oppgave for en ny leder blir å sikre gjennomslag for nye forskningsutviklingsprosjekter og god kompetanseutvikling for alle ansatte.

Ansvarsområder og arbeidsoppgaver

Faglig ledelse:

  • Utvikling og drift av instituttets forskning, formidling, undervisning, prosjektaktivitet og annen faglig basert virksomhet
  • Planlegge og prioritere instituttets faglige mål og forskningsstrategiske satsninger
  • Fremme kvalitet og produktivitet i forsknings- og utviklingsvirksomheten
  • Stimulere til, opprettholde og videreutvikle gode studietilbud
  • Legge til rette for kompetanseutvikling av lærere innen relevante fagområder

Økonomistyring/profilering:

  • Profilering av instituttet og god kommunikasjon med eksterne fagmiljøer og brukergrupper
  • Utforming og oppfølging av årsplan og budsjett innenfor rammebevilgninger
  • Kontakt med eksterne finansieringskilder/innhenting av prosjekter
  • Oppfølging, tilsyn og kontroll med bruk av ressurser og økonomirapportering

Personalledelse:

  • Personalplanlegging og rekruttering
  • Individuell oppfølging med vekt på kompetanse- og karriereutvikling
  • Utvikle gode samarbeidsrelasjoner internt og eksternt
  • Ha kontinuerlig fokus på arbeidsmijø og HMS-spørsmål

Kvalifikasjonskrav

Søkere må ha betydelig erfaring fra skolerelevant utdanningsforskning og faglig ledelse. Det stilles krav om dokumentert professorkompetanse innen et av instituttets kunnskapsområder. Erfaring fra internasjonale faglige nettverk vil bli tillagt betydelig vekt. Professorkompetanse må være dokumentert når man søker stillingen.

Det er videre en forutsetning med dokumentert ledererfaring med gode resultater fra forsknings- og utdanningsinstitusjoner. Det kreves realkompetanse innenfor økonomistyring og personalledelse.

Den som ansettes må beherske norsk eller et skandinavisk språk, samt ha gode skriftlige og muntlige engelskkunnskaper.

I vurderingen av søkerne vil det bli lagt vekt på formell kompetanse, erfaring og personlig egnethet. Vektlegging av de ulike kriteriene vil foretas ut fra en konkret vurdering av instituttets totale situasjon og behov.

Søknaden skal redegjøre for formell kompetanse og realkompetanse knyttet til ledererfaring, faglig og administrativ erfaring, samt gi en vurdering av egen egnethet for stillingen.

Det er utarbeidet veiledende kompetansekrav for dekan og instituttleder, se nettside.

Vi tilbyr

  • Lønn som instituttleder kode 1475 fastsettes etter individuell vurdering innenfor et spenn mellom kr 934800 og kr 1037800, avhengig av kompetanse
  • Et dynamisk, spennende og internasjonalt forskningsmiljø
  • Godt arbeidsmiljø
  • Fleksibel arbeidstid og gode velferdsordninger

Søknaden skal inneholde

  • Søknadsbrev
  • CV (inkludert vurdering av professorkompetanse)
  • Publikasjonsliste
  • Liste med 2-3 referanser (navn, tilknytning til søker, epostadresse og telefonnummer). Vitnemål/diplom og attester vil eventuelt bli etterspurt senere.

Søknad med vedlegg må sendes inn via vårt rekrutteringssystem Jobbnorge.

Andre opplysninger

Aktuelle søkere vil bli innkalt til intervju og referanser vil bli kontaktet.

I henhold til offentlighetsloven § 25, 2. ledd kan opplysninger om søkeren bli offentliggjort selv om søkeren har anmodet om ikke å bli oppført på søkerlisten.

UiO har et personalpolitisk mål om å oppnå en balansert kjønnssammensetning og rekruttere personer med innvandrerbakgrunn.

Universitetet i Oslo ønsker flere kvinner i faglige lederstillinger, og kvinner oppfordres spesielt til å søke.

I tillegg ønsker UiO at våre medarbeidere i størst mulig grad gjenspeiler mangfoldet i befolkningen. Vi oppfordrer derfor kvalifiserte søkere med redusert funksjonsevne til å søke stillingen. Som IA-bedrift vil vi legge forholdene til rette for medarbeidere med nedsatt funksjonsevne.

Kontaktinformasjon

Søk på stillingen

Powered by Labrador CMS