Stilling:

Sensor (Det medisinske fakultet)

Søknadsfrist 23.09.2018

Universitetet i Oslo

Universitetet i Oslo er Norges eldste og høyest rangerte forsknings- og undervisningsinstitusjon med 28 000 studenter og 7 000 ansatte. Faglig bredde og internasjonalt anerkjente forskningsmiljøer gjør UiO til en viktig samfunnsaktør.

Det medisinske fakultet ble opprettet i 1814 og er landets eldste medisinske fakultet. Vi driver fremtidsrettet utdanning, forskning og formidling til pasientens og samfunnets beste. Fakultetet er organisert i tre grunnenheter og har omtrent 1500 ansatte (ca. 1000 årsverk) og ca. 2000 studenter.

Det medisinske fakultet søker etter sensorer til flere eksamener

Stillingene gjelder for 1 år, med mulighet for 3 års forlengelse. Sensor må være lege med norsk autorisasjon. Sensor skal være en ekstern person og kan ikke ha ansettelsesforhold ved fakultetet utover sensorstillingen(e). For muntlige eksamener er det ønskelig at sensor ikke er spesialist i fagfeltet det eksamineres i.

Muntlig eksamen MED2200 (modul 2)

Muntlig eksamen i anatomi. Eksamen avvikles ved Institutt for medisinske basalfag (IMB). Eksamen arrangeres over fire - seks dager med cirka 100-120 medisinstudenter til sammen. Det kan forventes å jobbe tre dager med opptil ni kandidater hver dag. Hver eksaminasjon inkludert tilbakemelding til kandidaten tar cirka 1 time. Eksamen arrangeres i månedsskifte oktober/november for høstsemestrene og i månedsskifte april/mai for vårsemestrene, med kontinuasjonseksamen/utsatt eksamen i desember og juni.

Karakterskala: Bokstavkarakterer A - F.

Honoraret er per i dag kr. 555,45 per kandidat.

Første eksamen er 31. oktober – 9. november 2018, ev. først i april/mai 2019.

Strukturert muntlig eksamen MED2200 (modul 2)

En stasjonseksamen hvor kandidatene skal gjennom en sløyfe à fem stasjoner. Fagfeltene som dekkes er propedeutikk, anestesiologi, atferdsfag og etikk. Eksamen arrangeres på en dag med cirka 100-120 medisinstudenter til sammen. Sensor deltar ikke direkte i eksaminasjon, men observerer de ulike stasjonene i løpet av dagen. Deltakelse på sensurmøte inngår også i jobben. Eksamen arrangeres i desember for høstsemestrene og i juni for vårsemestrene, med kontinuasjonseksamen/ utsatt eksamen i januar og august.

Karakterskala: Bestått – Ikke bestått.

Honoraret er per i dag kr. 11.000,- ordinær eksamen/5.500,- konte/utsatt eksamen med få kandidater

Første eksamen er i juni 2019.

Muntlig klinisk MED3300 (modul 3)

Muntlig klinisk eksamen i enten indremedisinske fag, kirurgiske fag eller fysikalsk medisin og rehabilitering. Eksamen avvikles ved universitetssykehusene i Oslo, samt ved Akershus universitetssykehus og Diakonhjemmet. Eksamen arrangeres over fem - seks dager med cirka 105-115 medisinstudenter til sammen. Det kan forventes å jobbe tre – seks dager med opptil fem kandidater hver dag. Eksamen varer cirka 1.5 - 2 timer per kandidat. Eksamen arrangeres i desember for høstsemestrene og i juni for vårsemestrene, med kontinuasjonseksamen/utsatt eksamen januar og august.

Karakterskala: Bestått – Ikke bestått.

Honoraret er per i dag kr. 714,15 per kandidat.

Første eksamen er 17.– 21. desember 2018.

Muntlig klinisk MED3300 (modul 3)

Muntlig/klinisk eksamen i enten hud- og veneriske sykdommer eller patologi. Eksamen avvikles ved universitetssykehusene i Oslo. Eksamen arrangeres på en dag med cirka 100-120 medisinstudenter til sammen. Det kan forventes opptil 16 kandidater. Eksamen varer cirka 20 minutter per kandidat. Eksamen arrangeres i desember for høstsemestrene og i juni for vårsemestrene, med kontinuasjonseksamen/utsatt eksamen januar og august.

Karakterskala: Bestått – Ikke bestått

Honoraret er per i dag kr. 317,40 per kandidat.

Første eksamen er 14. desember 2018.

Mini-CEX MED6800 (modul 8)

Muntlig klinisk eksamen ved universitetssykehusene i Oslo, samt ved Akershus universitetssykehus. Det kan forventes å jobbe to - tre dager med opp til åtte kandidater hver dag. Hver kandidat prøves ved 4 ulike stasjoner (2 indremedisin, 1 kirurgi, 1 allmennmedisin). Ved hver stasjon er det en eksaminator og en sensor. Eksaminasjonene ved hver stasjon tar ca 30 minutter per kandidat. Etter gjennomført eksamen møtes sensorer og eksaminatorer og avgjør om kandidatene har bestått eller ikke. Avslutningsvis får kandidatene en muntlig orientering om eksamensresultatet og om hvordan eksamensoppgavene ble løst.

Eksamen arrangeres i første halvdel av desember for høstsemestrene og i første halvdel av juni for vårsemestrene, med kontinuasjonseksamen/utsatt eksamen januar og august.

Karakterskala: Per dags dato Bestått – Ikke bestått.

Honoraret er per i dag kr. 476,10 per kandidat.

Første eksamen er 7. – 17. desember 2018.

Nærmere informasjon om stillingene som sensor

Arbeid som sensor for medisinstudenter teller med 1 poeng/45 min (inntil 60 poeng) for spesialistutdanning i Allmennmedisin: https://helsedirektoratet.no/autorisasjon-utdanning-og-godkjenning/spesialistutdanning-og-spesialistgodkjenning/lege/allmennmedisin

Ved profesjonsstudiet i medisin i Oslo er eksamenene fagintegrerende, det vil si at det eksamineres både i spesifikt fagstoff samt i spørsmålsstillinger som er overgripende mellom de ulike fag som tematisk hører til semesteret; mer likt problemstillingene som møter legen i en klinisk hverdag.

Vi gjør oppmerksom på at det ikke er anledning til å la selvstendig næringsdrivende fakturere UiO for arbeid som er en del av UiOs normale virksomhet, herunder sensur, undervisning og veiledning. Alt må utbetales som lønn. UiO refunderer ikke reiseutgifter eller parkeringsutgifter i forbindelse med sensoroppdrag.

Søknad med CV sendes til postmottak@medisin.uio.no eller Det medisinske fakultet, Studieseksjonen, Postboks 1078 Blindern, 0316 Oslo innen 23.09.18. Spesifiser hvilke eksamener du er interessert i.

Saksnr 2018/9546

Eventuelle forespørsler rettes til

  • MED2200 (modul 2): Niclas J. M. Berger, tlf. 22 85 14 37, e-post: n.j.m.berger@medisin.uio.no
  • MED3300 (modul 3): Mette Diana Vidnes, tlf. 22 84 58 13, e-post: m.d.vidnes@medisin.uio.no
  • MED6800 (modul 8): Elvira Kostanda, tlf. 22 85 15 67, e-post: elvira.kostanda@medisin.uio.no
Powered by Labrador CMS