Ledig stilling på Universitetet i Sørøst-Norge

Tre stipendiatstillinger innen studie av organisering av kommunale tjenester til eldre med psykiske

Søknadsfrist 01.04.2019

Universitetet i Sørøst-Norge

Universitetet i Sørøst-Norge har om lag 18 000 studenter og ca. 1500 ansatte. Universitetet er organisert i fire fakulteter, og har undervisnings- og FoU-virksomhet på åtte studiesteder.


Universitetets hovedprofil er å tilby profesjonsrettete, arbeidslivsorienterte og samfunnsrelevante utdanninger, samt anvendt forsknings- og utviklingsarbeid.


Campus Porsgrunn ligger på Kjølnes med kort avstand til sentrum, togstasjon og E18, som fører deg raskt sørover i landet eller nordover til Vestfold-byene, Drammen og Oslo. På campus Porsgrunn er det stort nok til at det pulserer og lite nok til at du blir sett blant 2500 studenter.

Om stillingen

Ved Fakultet for helse- og sosialvitenskap, Senter for omsorgsforskning Sør, er det ledig tre stillinger som stipendiat innen psykiske lidelser og/eller rusproblem blant eldre. Stipendiatstillingene vil være tilknyttet forskningsprosjektet «Hvordan påvirker den strukturelleorganiseringen av kommunale tjenester pasientforløp for eldre med psykisk lidelse og/eller rusproblemer?»

Stipendiatene tilsettes for en periode på tre år med ren forskerutdanning. Det vil ikke bli lagt undervisningsplikt til stillingene. Starttidspunktet vil være september 2019.

Stillingene er knyttet til Institutt for sykepleie og helsevitenskap, og nærmeste overordnede er instituttnestleder. Hovedarbeidssted er campus Porsgrunn.

Stillingene er utdanningsstillinger som i hovedsak skal gi lovende forskere en mulighet til fagligutvikling gjennom å fullføre et doktorgradsløp.

Om prosjektet og stillingene

Senter for omsorgsforskning Sør er ett av i alt fem regionale sentre opprettet av Helse- og omsorgsdepartementet i 2008. Vårt overordnede mandat er å samle, produsere og formidle kunnskap om omsorg og omsorgsarbeid i Region Sør. Senteret er etablert som et samarbeid mellom Universitetet i Agder og Universitetet i Sørøst-Norge, og vi har nær kontakt med utviklingssentrene for sykehjem og hjemmetjenester i regionen (USHT). Forskerne ved senteret har som profil praksisnær omsorgsforskning i kommunehelsetjenesten, og samhandling mellom tjenester.

Prosjektet «Hvordan påvirker den strukturelle organiseringen av kommunale tjenester pasientforløp for eldre med psykisk lidelse og/eller rusproblemer?» er finansiert av Norges forskningsråd, og tar for seg forskjellige dimensjoner ved behandlingsforløp for eldre pasienter med psykisk lidelse (utenom demens) og/eller rusproblemer og hvordan disse kan forbedres.

Prosjektet har fire separate delprosjekt/arbeidspakker, og senteret samarbeider med forskere lokalt, nasjonalt og internasjonalt. Det fjerde delprosjektet gjelder en postdoc-stilling ved Universitet i Agder.

Delprosjekt 1

Hva er implikasjonene av fastlege- og kommunale tjenester på den strukturelle sårbarheten til eldre innvandrere med psykiske lidelser og/eller rusproblemer? Kommunale helsetjenester er i liten grad tilpasset behov i en tiltakende mangfoldige eldre-befolkningen. I dette studie søker vi å identifisere hvordan eldre immigranter med psykiske lidelser og/eller rusproblemer opplever sine helseutfordringer og hvordan fastlegen og kommunale helsetjenester imøtekommer deres helseutfordringer. Studiet vil ha en kvalitativ, eksplorerende tilnærming med individuelledybdeintervjuer og fokusgruppeintervjuer. Målet er å utvikle retningslinjer for helsetjenester og påvirke helsepolitiske føringer til denne marginaliserte gruppen. Prosjektansvarlig og hovedveileder er Beate Lie Sverre.

Delprosjekt 2

Hvordan påvirker delingen av funksjon mellom bestilling og utøvelse av kommunale tjenester hvordan behovene til eldre mennesker med psykiske lidelser og/eller rusproblem prioriteres? De fleste norske kommuner deler opp tjenestene mellom en bestiller- og en utførerfunksjon.Dette stiller store krav til kommunikasjon og tilbakemelding mellom de ulike tjenestene. I dette prosjektet vil vi undersøke hvordan bestiller/utfører-modellen påvirker informasjonsflyt, avgjørelser og prioriteringer av tjenester til denne gruppen eldre. Metoder som benyttes vil være etnografisk feltarbeid, individuelle intervjuer og dokumentstudier. Prosjektansvarlig og hovedveileder er Heidi Haukelien.

Delprosjekt 3

Hvordan ser fastlegene og kommunale tjenesteutøvere på pårørendemedvirkning, og følges de nasjonale retningslinjene for slik involvering?Pårørendes rolle er i økende grad del av helsepolitikken i Norge og internasjonalt, og myndighetene la nylig frem retningslinjer for pårørendemedvirkning. Dette prosjektet vil undersøke hvordan pårørende til denne pasientgruppa involveres og hvordan dette kan endres der det ikke fungerer optimalt. Fastleger og andre kommunale tjenesteyteres erfaring med og syn på pårørendemedvirkning vil undersøkes med kvalitative metoder. I tillegg vil pårørendes erfaringer undersøkes ved hjelp av en spørreundersøkelse. Hovedveileder er Jorun Rugkåsa.

Kvalifikasjoner

Søkere til stipendiatstillingene må ha relevant mastergrad (120 studiepoeng) eller tilsvarende høyere utdanning innen samfunnsfag, helsefag eller andre relevante fagområder, normalt med vektet gjennomstnittskarakter på mastergraden lik B eller bedre. Graden må være oppnådd innen søknadsfristens utløp.

Det forutsettes at den som får stillingen søker og innvilges opptak ved universitetets doktorgradsstudium i personorientert helsearbeid.

Det er utarbeidet en prosjektbeskrivelse som kan fås fra kontaktpersonene for prosjektet.

Det er en fordel om kandidatene har erfaring med metodene som er relevant for det aktuelle delprosjektet.

Den som tilsettes må ha evne til selvstendig og fokusert arbeid, og samtidig være motivert for å dele kunnskaper, og ha evne til å jobbe som en del av et aktivt forskerteam. I tillegg til formell kompetanse vil motivasjon for å ta en doktorgradsutdanning vektlegges.

Personlig egnethet for stillingen vil bli vektlagt. God muntlig og skriftlig fremstillingsevne på norsk ogengelsk er en forutsetning.

Ved vurdering vil det bli lagt vekt på søkerens potensiale for forskning innenfor fagfeltet, og vedkommedes personlige forutsetninger for å gjennomføre forskerutdanningen på normert tid. Stillingen anses som en viktig rekrutteringsstilling til vitenskapelig stilling ved universiteter oghøgskoler. Ved bestått doktorgrad vil tilsetting ved instituttet kunne være en mulighet.

Andre egenskaper som vil bli vektlagt

  • Evne til kritisk og selvstendig tenkning.
  • Gode samarbeidsevner på tvers av institusjoner og profesjoner.
  • Evne til selvstendig arbeid.
  • Kunne gjennomføre relevant datainnsamling på norsk eller et annet skandinavisk språk.
  • Erfaring fra/kunnskap om forskningsmetodikk som er relevant for delprosjektet.
  • Effektiv, fleksibel og løsningsorientert.
  • Trives med å jobbe i et tverrfaglig forskerteam.

Vi tilbyr

  • spennende og utviklende fagmiljø med stimulerende arbeidsoppgaver
  • gode muligheter for kompetanse- og karriereutvikling
  • inkluderende arbeidsmiljø med engasjerte kollegaer
  • god pensjonsordning og gunstige vilkår i Statens pensjonskasse
  • ansattegoder og fordeler, bl.a. mulighet for trening i arbeidstiden

Lønn og vilkår

Stipendiat (stillingskode 1017): NOK 449 400 i året. Videre opprykk skjer etter tjenesteansiennitet i stillingen. Under visse forutsetning kan tilsetting i stillingskode 1378 vurderes. Stillingskode 1378: NOK 449 400 - 515 200 i året.

Lønnsplassering etter kvalifikasjoner og tjenesteansiennitet. Fra lønna går lovfestet innskudd til Statens pensjonskasse.

Ansettelsen skjer på de vilkår som til enhver tid gjelder for ansatte i staten, og etter ansettelsen må du påregne at det kan skje endringer i arbeidsområdet.

Andre opplysninger

Tilsettingsorgan er tilsettingsutvalget for stipendiater ved Universitetet i Sørøst-Norge. Det vil bli gjennomført sakkyndig vurdering av søkerne, og aktuelle søkere vil deretter bli innkalt til intervju. Den som tilsettes, må rette seg etter de lover, forskrifter og avtaler som til enhver tid gjelder for stillingen.

Universitetet i Sørøst-Norge har et personalpolitisk mål om å oppnå en balansert kjønnssammensetning og rekruttere personer med innvandrerbakgrunn.

I tillegg ønsker vi at våre medarbeidere i størst mulig grad gjenspeiler mangfoldet i befolkningen. Vi oppfordrer derfor kvalifiserte søkere med redusert funksjonsevne til å søke stillingen. Som IA-bedriftvil vi legge forholdene til rette for medarbeidere med nedsatt funksjonsevne.

Instituttet har få menn tilsatt i vitenskapelige stillinger, og menn oppfordres derfor spesielt til å søke.

I henhold til offentlighetslovens § 25 2. ledd kan opplysninger om søkeren bli offentliggjort selv om søkeren har anmodet om ikke å bli oppført på søkerlisten. Søkere vil bli varslet dersom slik anmodning ikke tas til følge.

Kontaktinformasjon

For spørsmål om stillingen:

  • Førsteamanuensis Beate Lie Sverre - delprosjekt 1, Email: beate.lie.sverre@usn.no, Telefon: 908 86 797
  • Førsteamanuensis Heidi Haukelien - delprosjekt 2, Email: Heidi.haukelien@usn.no, Telefon: 995 31 293
  • Professor Jorun Rugkåsa - delprosjekt 3, Email: jorun.rugkasa@usn.no, Telefon: 67 96 87 24

Slik søker du

Universitetet i Sørøst-Norge benytter elektronisk søknadsbehandling. Vi ber søkere om å registrere sin søknad og CV elektronisk ved å klikke på lenken til høyre ”Søk stillingen”.

Følgende dokumenter skal legges ved den elektroniske søknaden:1. Attesterte vitnemål fra høgskole/universitet og attester

2. Hovedfags-/masteroppgaven

3. Søknadsbrev som viser motivasjonen for å søke og hvordan søkerens erfaring vil passeprosjektet og Senteret for Omsorgsforskning (max. 3 sider)

4. Eventuelle vitenskapelige publikasjoner og liste over disse

5. Kontaktinformasjon til tre referanser

Alle dokumenter må være på et skandinavisk språk eller på engelsk. Eventuelle oversettelser må være attesterte.

Vi gjør oppmerksom på at alle etterspurte og relevante vedlegg må lastes opp sammen med søknad/CV for at en søknad skal vurderes for stillingen.

Tentativ intervjuperiode vil være mai- juni 2019.

Søk stillingen

Powered by Labrador CMS