Ledig stilling på Universitetet i Sørøst-Norge

Stipendiat innen "Barnehagens foreldresamtaler i et mangfoldig samfunn"

Søknadsfrist: 04.11.2019

Om stillingen

Ved Fakultet for Humaniora, idretts- og utdanningsvitenskap (HIU) er det fra 01.01.2020 ledig stilling som stipendiat i barnehagens foreldresamtaler i et mangfoldig samfunn.

Universitetet i Sørøst-Norge

Universitetet i Sørøst-Norge har om lag 18 000 studenter og ca. 1500 ansatte. Universitetet er organisert i fire fakulteter, og har undervisnings- og FoU-virksomhet på åtte campus. Universitetets hovedprofil er å tilby profesjonsrettete, arbeidslivsorienterte og samfunnsrelevante utdanninger, samt anvendt forsknings- og utviklingsarbeid.

Tilsettingsprosessen ivaretas av Institutt for kultur, religion og samfunnsfag. Avhengig av stipendiatens faglige bakgrunn, kan stillingen bli lagt til et annet institutt ved HIU. Instituttilhørighet vil avklares i løpet av ansettelsesprosessen. Nærmeste overordnede vil være instituttleder eller nestleder/faggruppeleder for fagområdet. Hovedarbeidssted er p.t. Vestfold. Stipendiaten vil knyttes til forskergruppen Nettverk for Interaksjonsanalyse.

Tilsetting skjer for en periode på fire år med 25 % arbeidsplikt. Arbeidsplikten vil primært benyttes i kompetansehevingsprosjekter i barnehagefeltet og i barnehagelærerutdanningen, men også andre oppgaver og områder kan bli aktuelle.

Kvalifikasjoner

Søkere til stipendiatstillinger må ha mastergrad eller tilsvarende høyere utdanning, fortrinnsvis innenfor et relevant samfunnsfag (mikrososiologi, sosialantropologi, kulturpsykologi etc.) med karakterer som tilfredsstiller kravene til opptak på doktorgradsstudiet Pedagogiske Ressurser og Læreprosesser. Graden må være oppnådd innen søknadsfristen er ute.

Det forutsettes at den som får stillingen søker og innvilges opptak ved universitetets doktorgradsstudium i Pedagogiske Ressurser og Læreprosesser.

Da stipendiaten skal analysere interaksjonen i foreldresamtaler i norske barnehager, må kandidaten forstå både muntlig og skriftlig kommunikasjon på norsk, og må selv beherske et skandinavisk språk som arbeidsspråk, både muntlig og skriftlig.

Barnehagelærerutdanning, eller arbeidserfaring fra barnehage og/eller barnehage­lærerutdanning vil være en fordel. Søkerens faglige forutsetninger i forhold til å analysere interaksjon vil imidlertid veie tyngst i vurderingen.

Den som tilsettes må ha evne til selvstendig arbeid, og samtidig være motivert for å dele kunnskaper og delta i samarbeid i forskergrupper og i andre relevante foraer. Personlig egnethet for stillingen vil bli vektlagt.

Ph.d.prosjektets innretning

Hvordan fungerer barnehagens foreldresamtaler i et mangfoldig samfunn? Formaliserte foreldresamtaler/konferanser er en viktig arena for foreldremedvirkning og målet med forskningsprosjektet er å frambringe ny kunnskap om barnehagelærerens rolle og interaksjonsmønstre i møte med en mangfoldig foreldregruppe. Ph.d.prosjektet skal undersøke hvorvidt foreldrenes sosiokulturell status og språkferdigheter kan ha betydning for foreldrenes muligheter til å medvirke i foreldresamtalen. Siden foreldresamtaler gjennomføres jevnlig i norske barnehager og skoler ut fra en partnerskapstanke, vil kunnskap om hvordan denne praksisformen utøves i et mangfoldig samfunn være verdifull for USN som profesjons­universitet.

Prosjektet vil i hovedsak baserer seg på interaksjonsdata, fortrinnsvis i form av analyse av videoopptak av foreldresamtaler. Det er ønskelig med et forskningsdesign hvor foreldresamtaler filmes og deretter transkriberes. Andre datakilder kan også være aktuelle å trekke inn, som for eksempel kvalitative intervjuer av barnehagelærere og/eller foreldre.

Vi tilbyr

  • spennende og utviklende fagmiljø med stimulerende arbeidsoppgaver
  • gode muligheter for kompetanse- og karriereutvikling
  • inkluderende arbeidsmiljø med engasjerte kollegaer
  • god pensjonsordning og gunstige vilkår i Statens pensjonskasse
  • ansattegoder og fordeler, bl.a. mulighet for trening i arbeidstiden

Lønn og vilkår

Stipendiat (stillingskode 1017): NOK 479 600 i året (LT 54). Videre opprykk skjer etter tjenesteansiennitet i stillingen. I særskilte tilfeller kan det være aktuelt å ansette i stillingskode 1378. Stillingskode 1378: NOK 456 400 – 615 900 (LT 51-68) i året. Fra lønna går lovfestet innskudd til Statens pensjonskasse.

Andre opplysninger

Tilsettingsorgan for stillingen er tilsettingsutvalget for stipendiater ved Universitetet i Sørøst-Norge.

Det vil bli gjennomført sakkyndig vurdering av søkerne. Aktuelle søkere vil deretter bli innkalt til intervju og må i den sammenhengen regne med å presentere og utdype prosjektet sitt muntlig.

Den som tilsettes, må rette seg etter de lover, forskrifter og avtaler som til enhver tid gjelder for stillingen.

Universitetet i Sørøst-Norge har et personalpolitisk mål å oppnå en balansert kjønnssammensetning og å rekruttere personer med innvandrerbakgrunn.

USN bidrar i Inkluderingsdugnaden, og vi ønsker at våre medarbeidere i størst mulig grad skal gjenspeile mangfoldet i befolkningen. Vi oppfordrer derfor også kvalifiserte søkere med redusert funksjonsevne til å søke stillingen. Universitetet vil legge forholdene til rette for medarbeidere med nedsatt funksjonsevne.

I henhold til offentlighetslovens § 25 2. ledd kan opplysninger om søkeren bli offentliggjort selv om søkeren har anmodet om ikke å bli oppført på søkerlisten. Søkere vil bli varslet dersom slik anmodning ikke tas til følge.

Kontaktinformasjon

For utfyllende opplysninger om stillingen kan førsteamanuensis Janne Solberg, tlf. 31 00 91 95, og instituttleder Tone Strøm, tlf. 31 00 88 56 ved institutt for kultur, religion og samfunnsfag kontaktes.

Slik søker du

Universitetet i Sørøst-Norge benytter elektronisk søknadsbehandling. Søkere til stillingen må registrere sin søknad og CV med vedlegg elektronisk via rekrutteringsportalen Jobbnorge ved å klikke på lenken til høyre ”Søk stillingen”. Følgende dokumenter skal legges ved den elektroniske søknaden:

  • Attesterte vitnemål og attester fra høgskole/universitet
  • Hovedfags-/masteroppgaven
  • Maksimum 5 siders prosjektbeskrivelse pluss tidsplan. Prosjektbeskrivelsen må være skrevet på et skandinavisk språk.
  • Eventuelle vitenskapelige publikasjoner og liste over disse
  • Kontaktinformasjon til tre referanser

Vi gjør oppmerksom på at alle dokumenter må være på et skandinavisk språk eller på engelsk. Eventuelle oversettelser må være attesterte.

Det er søkers eget ansvar å sørge for at etterspurt dokumentasjon har blitt lastet opp til søknaden!

Søk stillingen

Powered by Labrador CMS