Stilling:

Stipendiat innenfor psykisk helse - «Hvordan påvirker legemidler brukt ved somatisk sykdom, risikoen for depresjon - En kobling mellom HUNT og Reseptregisteret

Søknadsfrist 01.09.2018

Nord universitet

Utfordringene verden står overfor krever ny innsikt, innovative løsninger og lokal forankring. Nord universitet er et ungt universitet med sterk regional tilknytning og et globalt perspektiv. Vi leverer fremtidsrettede studietilbud og relevant forskning med fokus på blå og grønn vekst, innovasjon og entreprenørskap, og velferd, helse og oppvekst. Nord universitet har 12.000 studenter og 1.200 ansatte fordelt på ni studiesteder.

Fakultet for sykepleie og helsevitenskap (FSH) utdanner kompetente og fremtidsrettede sykepleiere og spesialister innen helse, omsorg og praksisnær forskning. Vi skal bidra til å løse framtidige utfordringer innen helse og velferd.

Fakultetet tilbyr en tverrfakultær doktorgrad (ph.d) i profesjonspraksis. Fakultet for sykepleie og helsevitenskap har 2400 studenter og 200 ansatte. Det faglige miljøet er organisert i faggruppene Sykepleie, Farmasi og Vernepleie og psykisk helse.

For mer informasjon, se fakultetets nettsider: Nord.no/FSH

Om stillingen

Ved Nord universitet, Fakultet for sykepleie og helsevitenskap, er det ledig en midlertidig stilling som stipendiat innenfor fagområdet psykisk helse. Stillingen har kontorsted ved studiested Levanger, og er knyttet til forskningsgruppene for «psykisk helse», og «epidemiologi og befolkningsundersøkelser».

Stillingen er midlertidig: 100 % stilling i 3 år og det er ønskelig med snarlig oppstart.

Det er residensplikt i stillingen.

Forskningsprosjektet er en naturalistisk legemiddelstudie, og stipendiaten vil være tilknyttet et etablert epidemiologisk forskningsmiljø. Målet er å studere hvordan medikamenter som brukes ved en rekke vanlige somatiske sykdommer (for eksempel hjerte-karsykdom) også kan påvirke risikoen for depresjon og psykiske plager - både øke og redusere denne risikoen. Det vil bli benyttet datamateriale fra HUNT undersøkelsen (https://www.ntnu.no/hunt), en av verdens største helseundersøkelser, koblet til registerdata fra det Reseptregisteret (http://www.reseptregisteret.no). Prosjektet skjer i samarbeid med NTNU og et meget sterkt forskningsmiljø ved University of Melbourne, Australia. Mulighetene for utvekslingsopphold og internasjonalisering er gode.

Kvalifikasjonskrav

  • Relevant helsefaglig og/eller profesjonsutdanning, eller tilsvarende utdanning på mastergradsnivå

I tillegg er det ønskelig at kandidat:

  • Har kvantitativ metodekompetanse og ønske om å arbeide med epidemiologisk forskning
  • Har erfaring med helsefaglig og praksisnær forskning
  • Er motivert, systematisk, engasjer og har et stort engasjement for forskning
  • Er initiativrik og selvstendig, men også har gode samarbeidsevner
  • Har gode kommunikasjonsevner
  • Har god skriftlig og muntlig framstillingsevne på engelsk og norsk
  • Avhandlingen skal skrives på engelsk, og bestå av artikler publisert i internasjonale, indekserte tidsskrift på nivå 1 eller 2

Det vil bli lagt vekt på motivasjon og personlig egnethet for stillingen.

Ansettelse i stillingen betinger søknad om opptak til ph.d. i studier av profesjonspraksis ved fakultet for sykepleie og helsevitenskap. Søknad om opptak må være godkjent og avtalefestet senest 3 måneder etter tiltredelse i stillingen. Mer informasjon om dette finnes på: https://www.nord.no/no/studier/phd-i-studier-av-profesjonspraksis

Vi tilbyr

Stillingen lønnes etter Statens regulativ, stipendiat kode 1017 LR 20, NOK 449.400,- Dersom det melder seg særs kvalifiserte søkere kan annen lønnsplassering i st. kode 1378 vurderes.

Fra lønnen går 2 % lovfestet innskudd til Statens pensjonskasse.

  • God låne-, forsikrings-, og pensjonsordning i Statens pensjonskasse
  • Kreativt og kollegialt arbeidsmiljø
  • En arbeidsplass i stadig utvikling
  • Fleksibel arbeidstid
  • Aktivt bedriftsidrettslag

Generell informasjon

Den som ansettes, må rette seg etter de lover, avtaler og instrukser som til enhver tid gjelder for stillingen. Det tas forbehold om endring i ansvars- og arbeidsområde som følge av fremtidig organisasjonsutvikling og omorganisering ved Nord universitet.

Den statlige arbeidsstyrken skal i størst mulig grad gjenspeile mangfoldet i befolkningen.Personer med innvandrerbakgrunn oppfordres til å søke stillingen. Universitetet praktiserermoderat kjønnskvotering i samsvar med lokal tilpasningsavtale til Hovedavtalen i Staten.

Kontakt

For nærmere opplysninger om stillingen og prosjektbeskrivelsen ta kontakt med professor og prosjektleder Ottar Bjerkeset, ottar.bjerkeset@nord.no, +47 92014159.

Nærmere opplysninger om søknadsprosessen fås ved henvendelse til rådgiver HR Ann Karin Størvold, ann.k.storvold@nord.no, tlf: + 47 74 11 20 48.

Søknadsprosessen

Aktuelle søkere vil bli innkalt til intervju.

Søkerne vil bli vurdert av en sakkyndig komité.

Søknad

Søknad sendes elektronisk innen 01.09.2018.

Den elektroniske søknaden skal inneholde:

  • CV
  • Vitnemål
  • Attester for tidligere relevante arbeidsforhold
  • Eventuell publikasjonsliste
  • Navn og kontaktinformasjon til 2-3 referanser
  • Personlige kvalifikasjoner samt motivasjon for stillingen og prosjektet

All dokumentasjon lastes opp som vedlegg til den elektroniske søknaden.

Det er søkers ansvar å sende inn fullstendig dokumentasjon elektronisk innen søknadsfristen.

Etter søknadsfristens utløp vil det bli utarbeidet offentlig søkerliste. Vi gjør oppmerksom på at opplysninger om søkeren kan bli offentliggjort selv etter ønske om å bli utelatt fra søkerlisten. Søkere som likevel ber om konfidensialitet, må grunngi dette særskilt i søknaden. Søkerne vil i tilfellet bli forhåndsvarslet om offentliggjøring.

Refnr. 30079711

Søk på stillingen

fnokode:1234

Powered by Labrador CMS