LEDIG STILLING VED UNIS

HR-rådgiver

Søknadsfrist: 08.09.2024

UNIS er verdens nordligste utdanningsinstitusjon, lokalisert i Longyearbyen på Svalbard. UNIS har teknisk og vitenskapelig utstyr, laboratorier og infrastruktur egnet for undervisning og forskning innen arktisk naturvitenskap og teknologi for sjø, land og atmosfære. Fagavdelingene omfatter arktisk biologi, -geofysikk, -geologi, -teknologi, og -sikkerhet.

All utdanning gis på engelsk, og omlag halvparten av ansatte og studenter er fra utlandet. UNIS er et statlig aksjeselskap. UNIS skal gjennom sin virksomhet bidra til samfunnsutviklingen i Longyearbyen og på Svalbard i tråd med de overordnede målene for norsk svalbardpolitikk. UNIS sine verdier er: transparent, engasjert, inkluderende, pålitelig og respektfull.

Administrasjonsspråket er norsk.

Om stillingen

Lyst på en unik HR-erfaring som nesten ingen andre har? Da kan dette være muligheten for deg! Universitetssenteret på Svalbard AS (UNIS) søker etter en ny HR-rådgiver som har solid erfaring innen HR-feltet, og har lyst å bidra til å videreutvikle verdens nordligste utdanningsinstitusjon.

Som del av vårt team får du muligheten til å oppleve spektakulære Svalbard med Longyearbyen som arbeidssted. Longyearbyen er et moderne tettsted med ca. 2500 innbyggere som ligger midt i en vill og vakker arktisk natur med gode muligheter for friluftsliv og opplevelser. 

Vi ser etter deg som jobber strukturert og har god gjennomføringskapasitet, er positiv, uredd, tillitsskapende og løsningsorientert i samhandling med andre. Du har solid HR-kompetanse, og evner å holde god oversikt og prioritere oppgaver i en hektisk arbeidshverdag. 

Som HR-rådgiver hos oss får du en variert arbeidshverdag i et spennende arbeidsmiljø! Arbeidsoppgaver vil omfatte blant annet rekruttering, kompetanseutvikling, lederstøtte, saksbehandling, bistand til oppfølging av sykemeldte og personalsaker, rådgivning med mer. 

Som HR-rådgiver skal du også sikre at selskapets strategier, retningslinjer, samt lover og administrative prosesser innen HR-området blir fulgt. Du vil også bidra aktivt i utviklings- og effektiviseringsprosesser for å sikre god støtte til ledere og medarbeidere. 

UNIS har i dag ca. 110 ansatte. HR-rådgiver inngår i administrasjonsavdelingen som består av 14 ansatte, hvorav tre stillinger er knyttet til HR. Som HR-rådgiver rapporterer du til administrasjonssjef.

Arbeidsoppgaver

  • Være en ressurs for ledere i HR-relaterte spørsmål, og bistå i personalsaker
  • Saksbehandling iht. gjeldende lov- og avtaleverk
  • Planlegge og gjennomføre rekrutteringsprosesser
  • Saksforberede og følge opp beslutninger i råd/utvalg innen HR-området
  • Følge opp medarbeiderundersøkelser og bidra i systematisk HMS-arbeid, herunder det psykososiale arbeidsmiljøet
  • Bistå ledelsen i samarbeidet med fagforeninger og gjennomføring av lokale lønnsforhandlinger / forhandling av andre avtaler
  • Lede/delta i utvikling og implementering av HR-prosesser
  • Bidra til å sikre etterlevelse av personvernregelverk (GDPR)
  • Bidra til å utvikle og forbedre prosesser og rutiner 

Fordeling og vekting av arbeidsoppgaver innad i HR-teamet vil skje i samråd med de ansatte.

Kvalifikasjonskrav

  • Bred erfaring fra HR-arbeid. Erfaring fra universitets- og høgskolesektoren/offentlig sektor vil være en fordel.
  • Relevant høyere utdanning, fortrinnsvis på masternivå (f.eks. innen HR, jus eller andre relevante samfunnsvitenskapelig fag). Lang og relevant erfaring kombinert med kortere høyere utdanning kan kompensere for utdanningskrav.
  • God kunnskap om arbeidsmiljøloven og andre relevante lovverk og regler
  • God IT-kompetanse og erfaring med Office 365 og personaladministrative systemer
  • God muntlig og skriftlig kommunikasjons- og fremstillingsevne på norsk og engelsk

Ønskelige kompetanse og erfaring

  • Kompetanse innen arbeidsrettslige problemstillinger, lønnsforhandlinger og organisasjonsutviklingsprosesser
  • Erfaring med systematisk arbeid med det psykososiale arbeidsmiljøet
  • Kjennskap til personvernregelverk (GDPR) og oppfølging av dette

Personlig egnethet og motivasjon for stillingen tillegges stor vekt.

Vi tilbyr

UNIS kan tilby en utfordrende og variert jobb, i et spennende, trivelig og internasjonalt miljø. Som ansatt er man medlem i Statens Pensjonskasse, som tilbyr en av markedets beste ordninger for alderspensjon. Vi tilbyr også gode forsikringsordninger, dekning av reise- og flyttekostnader ved oppstart i stillingen og tjenestebolig i henhold til gjeldende regelverk.

Stillingen er lønnet etter statens lønnsregulativ i stillingskode 1434 rådgiver. I tillegg til lønnen ytes et Svalbardtillegg tilsvarende (p.t.) kr 40 680,- pr år. Fra lønnen trekkes 2 % innskudd til Statens Pensjonskasse. Inntektsskatten på Svalbard er for tiden på 8 %. I tillegg trekkes folketrygdavgift på 7,8 %.

Spørsmål om stillingen

Nærmere opplysning om stillingen fås ved henvendelse til:

  • Administrasjonssjef Nina Ellingsen Høiskar (tlf. 92811930, epost. ninah@unis.no)

Søknad må sendes inn via vårt rekrutteringssystem Jobbnorge. Vitnemål/attester skal vedlegges søknaden. 

Søknadsfrist: 08. september 2024

Det er mulig å be om å få navnet/søknaden unntatt offentligheten iht. offentlighetsloven § 25. Ønsket må i tilfelle begrunnes. Vi gjør oppmerksom på at skulle ønsket ikke bli tatt til følge, vil søkeren bli kontaktet å få mulighet til å trekke søknaden.

Søk på stillingen

Powered by Labrador CMS