Stilling:

Professor / dosent i tradisjonskunst

Søknadsfrist 31.03.2019

Universitetet i Sørøst-Norge

Vårt mål som universitet er å skape verdier både for den enkelte student og for næringslivet, offentlig sektor og samfunnslivet for øvrig. Dette gjør vi med våre aller beste virkemidler; utdanning og forskning.


Vi har tett dialog med offentlig sektor og næringslivet, både på nye og allerede etablerte arenaer, slik at vi forstår hvilke behov som oppstår og hvilke utfordringer vi må løse. Og det er derfor våre studier er moderne, oppdaterte og fremtidsrettede. Våre studenter har tett kontakt med arbeidslivet gjennom alle våre studier, og er godt rustet til å gå ut i yrkeslivet når utdanningen er over. USN sine ansatte utdanner arbeidstakerne Norge søker.


USN er Norges fjerde største universitet med over 18.000 studenter og rundt 1.600 ansatte. Rektor er Petter Aasen. USN tilbyr profesjonsorientert og arbeidslivsrettet utdanning, forsking og kunnskapsformidling med høy internasjonal kvalitet. USN er lokalisert i Horten, Drammen, Porsgrunn, Ringerike, Kongsberg, Bø og Rauland. Vi tilbyr bachelorutdanninger, masterutdanninger og doktorgradsprogrammer, samt etter- og videreutdanninger.


Høgskolen i Sørøst-Norge ble etablert 1. januar 2016, da Høgskolen i Buskerud og Vestfold fusjonerte med Høgskolen i Telemark. Den 4. mai 2018 vedtok Kongen i statsråd at høgskolen skulle bli et universitet.

Om stillingen

Ved Fakultet for humaniora idrett og utdanningsvitenskap det fra 01.08.19 ledig én eller to faste stillinger i inntil 150 % som professor/dosent i tradisjonskunst.

Stillingen er knyttet til Institutt for tradisjonskunst og folkemusikk og nærmeste overordnede er instituttleder. Hovedarbeidssted vil være campus Rauland.

Ansvar og arbeidsoppgaver

Fagområdet er tradisjonskunst (inkluderer både tradisjonsmusikken og den materielle tradisjonskunsten/tradisjonshåndverket) som kulturell, materiell og estetisk praksis. Både forskning og undervisning på instituttet har en klar praksisorientering og praksisnærhet. Dette forutsetter at de vitenskapelig ansatte er aktive utøvere av tradisjonskunst/tradisjonshåndverk, og har undervisningskompetanse i praktiske/utøvende fag. Forskningen er i stor grad praksisrelatert, tematisk og metodologisk. Samtidig er det en sterk kultur-teoretisk forankring gjennom at tradisjonskunst kontinuerlig settes i kulturhistoriske, kunstvitenskapelige, antropologiske, sosiologiske og kulturpolitiske perspektiver. For den utlyste stillingen er det ønskelig at søkeren kan vise til forskning og/eller kunstnerisk arbeid innrettet mot en eller flere av disse fagområdene.

Stillingsinnehaveren skal være med på å skape en helhet i utdanningene, der både den kunstnerisk utøvende siden, den formidlende siden og den teoretiske forankringen blir sett i sammenheng med allmenn kunst og kulturteori. Det kan også bli aktuelt med bidrag inn i universitetets doktorgradsprogram i kulturstudier og veiledning av doktorgradsstudenter.

Arbeidsoppgavene er knyttet til forsking, veiledning og undervisning på campus Rauland. Undervisning på alle nivåer ved undervisningsløp knyttet til eget institutt, og ved andre institutt, kan bli aktuelt.

Den som tilsettes forventes å være faglig pådriver innen fagfeltet, og bidra til utvikling av nasjonale og internasjonale nettverk. Vedkommende vil få ansvar for å initiere og drive frem forskning samt forskningsledelse og veiledning på strategiske områder i universitetets nettverk av forskere. Den tilsatte forventes å delta aktivt i etablerte forskningsgrupper, og aktivt søke forskningsmidler og prosjekter.

Kvalifikasjoner

Stillingsinnehaveren må kunne dokumentere høy kompetanse innen ett eller flere forskningsområder med relevans for tradisjonskunstforskningen og instituttets og forskningsgruppens profil slik det er beskrevet over.

Både bachelorutdanningen i folkekunst og masterstudiet i tradisjonskunst har som målsetting å styrke både den teoretiske og den utøvende kompetansen til studenten, og utøving er en viktig kilde til kunnskap i dette studiet. En bred teoretisk bakgrunn vil derfor være en fordel, samtidig som det er ønskelig at den som tilsettes selv er utøver. Utøvende virksomhet innen tradisjonskunst, design, arkitektur eller håndverk vil kunne tillegges vekt i rangeringen av søkerne. Søkeren kan sende inn dokumentasjon av egne arbeider innen ett eller flere av de nevnte områdene. Søkeren bør i så tilfelle reflektere over hvilken relevans egen skapende virksomhet har i forhold til stillingens forskning- og undervisningsoppgaver.

Våre utdanninger skal være forskningsbaserte, både når det gjelder undervisningspraksis og innhold. Vi vil derfor at våre undervisere skal ha erfaring fra, og/eller ha motivasjon til å fokusere på utvikling av undervisningspraksis og samspillet mellom undervisning og forskning.

Det forutsettes på denne bakgrunn pedagogisk kompetanse dokumentert gjennom minst ½ års praktisk-pedagogisk utdanning eller gjennom kortere kurs i høgskolepedagogikk. Søkere som ikke har slike pedagogiske kvalifikasjoner, kan tilsettes med plikt til å kvalifisere seg innen 3 år. Kurs innen universitets- og høgskolepedagogikk vil bli tilbudt.

Den som tilsettes må ha evne til selvstendig arbeid, og samtidig være motivert for å dele kunnskaper og delta i samarbeid. Personlig egnethet for stillingen vil bli vektlagt.

Da undervisningsspråket er norsk må den tilsatte kunne undervise i et av de skandinaviske språkene (norsk, svensk eller dansk).

Den som tilsettes må ha kompetanse som står i samsvar med kriterier for ansettelse som professor/dosent, se https://lovdata.no/dokument/SF/forskrift/2006-02-09-129.

Dersom det ikke melder seg søkere som er kvalifisert for fast tilsetting som professor/dosent, kan en søker bli tilsatt for en midlertidig periode på inntil tre år dersom det sakkyndige utvalget finner at vedkommende har forutsetninger for å skaffe seg de nødvendige kvalifikasjonene innen den tid. Ny sakkyndig vurdering vil bli gjennomført innen utløpet av denne perioden.

Vi tilbyr

  • spennende og utviklende fagmiljø med stimulerende arbeidsoppgaver
  • gode muligheter for kompetanse- og karriereutvikling
  • inkluderende arbeidsmiljø med engasjerte kollegaer
  • god pensjonsordning og gunstige vilkår i Statens pensjonskasse
  • ansattegoder og fordeler, bl.a. mulighet for trening i arbeidstiden

Lønn og vilkår

Professor (stillingskode 1013) og dosent (stillingskode 1532): NOK 658 300 – 922 300 i året.

Lønnsplassering etter kvalifikasjoner og tjenesteansiennitet. Fra lønna går lovfestet innskudd til Statens pensjonskasse.

Ansettelsen skjer på de vilkår som til enhver tid gjelder for ansatte i staten, og etter ansettelsen må du påregne at det kan skje endringer i arbeidsområdet.

Andre opplysninger

Tilsettingsorgan er tilsettingsutvalget for undervisnings- og forskerstillinger ved Universitetet i Sørøst-Norge. En sakkyndig komité vil vurdere søknadene. På bakgrunn av komiteens innstilling vil aktuelle søkere bli innkalt til intervju og prøveforelesning.

Universitetet i Sørøst-Norge har et personalpolitisk mål om å oppnå en balansert kjønnssammensetning og rekruttere personer med innvandrerbakgrunn.

I tillegg ønsker vi at våre medarbeidere i størst mulig grad gjenspeiler mangfoldet i befolkningen. Vi oppfordrer derfor kvalifiserte søkere med redusert funksjonsevne til å søke stillingen. Som IA-bedrift vil vi legge forholdene til rette for medarbeidere med nedsatt funksjonsevne.

I henhold til offentlighetslovens § 25 2. ledd kan opplysninger om søkeren bli offentliggjort selv om søkeren har anmodet om ikke å bli oppført på søkerlisten. Søkere vil bli varslet dersom slik anmodning ikke tas til følge.

Kontaktinformasjon

For spørsmål om stillingen:

  • Instituttleder Stian Roland: 90 72 26 90

For spørsmål om søknadsprosessen:

  • Personalrådgiver Kristine Aa. Aasland: 35 02 65 89

Slik søker du

Universitetet i Sørøst-Norge benytter elektronisk søknadsbehandling. Vi ber søkere om å registrere sin søknad og CV elektronisk ved å klikke på lenken ”Søk stillingen”.

Følgende dokumenter skal legges ved den elektroniske søknaden:

  • Attesterte kopier av vitnemål og attester fra høgskole/universitet
  • Vitenskapelige publikasjoner/kunstneriske arbeider eller publikasjoner (inntil 15 for søkere til professor)
  • Liste over vitenskapelige publikasjoner/kunstneriske arbeider eller publikasjoner
  • Liste med vedlegg som dokumenterer pedagogiske kvalifikasjoner
  • Kontaktinformasjon til tre referanser

Alle dokumenter må være på et skandinavisk språk eller på engelsk. Eventuelle oversettelser må være attesterte.

Vi gjør oppmerksom på at alle etterspurte og relevante vedlegg må lastes opp sammen med søknad/CV for at en søknad skal vurderes for stillingen.

Søk stillingen

Powered by Labrador CMS