Ledig stilling ved SINTEF

Postdoktorstilling i forskningsprosjekt om innovasjon i havbruksnæringen

Søknadsfrist: 20.08.2020

SINTEF

SINTEF er et av Europas største forskningsinstitutt, med flerfaglig spisskompetanse innenfor teknologi, naturvitenskap og samfunnsvitenskap. SINTEF er en uavhengig stiftelse som siden 1950 har skapt innovasjon gjennom utviklings- og forskningsoppdrag for næringsliv og offentlig sektor i inn- og utland. SINTEF har 2000 medarbeidere fra 75 nasjoner og en årlig omsetning på over tre milliarder kroner.

Visjon: Teknologi for et bedre samfunn.

SINTEF Ocean driver forskning og innovasjon knyttet til havrommet for nasjonal og internasjonal industri. Vår ambisjon er å videreføre Norges ledende posisjon innenfor marinteknisk og biomarin forskning. Sammen med næringsliv og myndigheter utvikler vi fremtidsrettede løsninger for bærekraftig utnyttelse av havet. Selskapet har 340 ansatte og har hovedkontor i Trondheim med avdelinger i Tromsø, Hirtshals, Oslo, Ålesund og Bergen.

Vi søker etter en kandidat til en 2-årig postdoktorstilling. Stillingen vil være sentral i prosjektet "Development licenses as a driver for innovation in fish farming. Effects on technology, industry and regulation" (DEVELOP), finansiert av Norges forskningsråd.

Tema for prosjektet og postdoktorstillingen:

Den norske havbruksnæringen har miljøutfordringer, særlig knyttet til lus og rømming. Med mål om teknologiutvikling som kan løse disse utfordringene, opprettet myndighetene i 2015 ordningen med utviklingstillatelser. Målet med DEVELOP er å studere hvordan disse tillatelsene påvirker teknologiutvikling, industristruktur og myndighetsregulering. Dette vil gi økt kunnskap om utviklingstillatelser som en strategi for innovasjon i havbruksnæringen. Postdoktorstillingen inngår i en prosjektgruppe med forskere fra prosjektpartnerne SINTEF Ocean, NTNU Samfunnsforskning, NORCE og Universitetet i Tromsø.

Vi ønsker deg som:

 • har doktorgrad innenfor samfunnsvitenskapelige fag
 • erfaring med kvalitativ metode
 • interesse for problemstillinger relatert til innovasjon, teknologi, regulering, risiko og samfunn
 • evne til selvstendig vitenskapelig publisering
 • er nysgjerrig, initiativrik og inspireres av å finne nye løsninger og svar
 • jobber godt i tverrfaglige team og har god gjennomføringsevne
 • behersker norsk og engelsk muntlig/skriftlig flytende

SINTEF Ocean tilbyr:

 • et godt, dynamisk og inkluderende arbeidsmiljø som verdsetter mangfold
 • en variert og fleksibel arbeidshverdag i det som er kåret til Norges mest attraktive arbeidsgiver senest i år
 • unike muligheter til faglig og personlig vekst i et kompetansemiljø hvor 55% av våre forskere har doktorgrad
 • meget gode velferds-, pensjons- og forsikringsordninger

Stillingen hører til avdeling Sjømatteknologi i SINTEF Ocean. Avdelingen har 90 ansatte som jobber med forskning og utvikling rettet mot fiskeri og havbruksnæringen. Vår ambisjon er å skape og levere verdensledende teknologisk kunnskap, og sammen med industrien utvikle innovative løsninger for en bærekraftig internasjonal fiskeri- og havbruksnæring.

Ønsket oppstart er 1. januar 2020 men tidligere oppstart kan vurderes. Send oss søknad som beskriver din faglige bakgrunn og motivasjon for å søke stillingen. Legg ved CV og karakterutskrifter.

Synes du dette virker spennende og vil høre mer kan du ta kontakt med:

 • Forskningsleder Hans Bjelland 988 29 872 eller
 • Seniorforsker Trine Thorvaldsen 92422971

Søk på stillingen

Spørsmål om stillingen:

Hjemmeside: www.sintef.no