Stilling:

Førsteamanuensis i universitetspedagogikk

Søknadsfrist 07.10.2018

Universitetet i Oslo

Universitetet i Oslo er Norges eldste og høyest rangerte forsknings- og undervisningsinstitusjon med 28 000 studenter og 7 000 ansatte. Faglig bredde og internasjonalt anerkjente forskningsmiljøer gjør UiO til en viktig samfunnsaktør.

Institutt for pedagogikk (IPED) ble opprettet i 1938 og er ett av tre institutter ved Det utdanningsvitenskapelige fakultet. Forskningen bygger på tradisjoner fra både samfunnsvitenskap og humaniora og instituttet ivaretar derfor en stor faglig bredde. IPED har i dag ca. 100 ansatte, fordelt på ca. 49 fast vitenskapelig ansatte, 35 stipendiater og 16 teknisk/administrativt ansatte. Instituttet har ca. 900 studenter.

Om stillingen

Det er ledig en midlertidig stilling som førsteamanuensis frem til 31.06.2022 ved Institutt for pedagogikk, Det udanningsvitenskapelig fakultet, Universitetet i Oslo. Stillingen er innrettet mot universitetspedagogikk, der undervisningsdelen av stillingen er lagt til LINK – universitetets senter for læring og utdanning. Stillingen er fordelt med 47% forskningstid, 47% pliktoppgaver og 6% andre oppgaver (komitearbeid ol.).

Institutt for pedagogikk ønsker å styrke den forskningsbaserte kunnskapen i universitetspedagogikk, og søker etter en person med doktorgrad som har en forsknings- og utdanningsprofil innen feltet kvalitetsutvikling i høyere utdanning i studieprogrammer, undervisning og læring. Dokumentert kunnskap og erfaring om bruk av digital teknologi rettet mot undervisning, læring og evaluering vil være et fortrinn.

Søkeren forventes å bidra til å utvikle den universitetspedagogiske kompetansen i LINK, ved å balansere forsknings- og utviklingsarbeid med et sterkt undervisnings- og formidlingsengasjement for kompetanseutvikling ved Universitetet i Oslo - både individuelt og organisatorisk. I LINK er arbeid med undervisnings- og utdanningskvalitet i stor grad basert på faglig samarbeid og felles kollegial innsats. Det legges derfor stor vekt på at søkere har vilje og evne til å kombinere faglig innsats med samarbeid med andre vitenskapelig og administrativt ansatte innad i LINK, ved Institutt for Pedagogikk, og ved andre enheter ved UiO. Videre er det en forutsetning at man i arbeidet som universitetspedagog aktivt tar hensyn til universitetslæreres og utdanningslederes ulike faglige ståsteder og opplevde behov. Dette fordrer kunnskap om det norske høyere utdanningssystemet, samt forståelse for og innblikk i ulike fagdidaktiske utfordringer som universitetet står overfor.

Vi søker etter en person med dokumentert erfaring i bruk av kvantitative metoder (som for eksempel sykometri, læringsanalyse, survey- og registerdata). Søkere med erfaring i bruk av kvalitative metoder er også aktuelle.

Arbeidsoppgaver

Arbeidsoppgaver i pliktdelen av stillingen vil være:

  • Aktivt delta i planlegging og utvikling av universitetspedagogisk forskning og undervisning i høyere utdanning nasjonalt og internasjonalt
  • Holde universitetspedagogiske kurs for vitenskapelig ansatte og ledere ved UiO.
  • Veilede vitenskapelig ansatte og ledere ved UiO i spørsmål om kvalitet og kvalitetsutvikling i undervisning og læring
  • Bidra til å fremme utvikling av det universitetspedagogiske feltet gjennom egen undervisnings- og forskningspraksis, og i samarbeid med ansatte fra ulike disipliner
  • Aktiv deltakelse i relevant forskergruppe, inkludert samarbeid om å søke eksterne forskningsmidler
  • Formidle universitetspedagogisk kunnskap i dialog med ansatte og studenter i høyere utdanning.
  • Veilede studenter og delta i eksamensvurderinger
  • Utføre administrative oppgaver i samsvar med gjeldende bestemmelser

Kvalifikasjonskrav

  • Søkeren må kunne dokumentere universitetspedagogisk basiskompetanse i undervisning og veiledning, samt kunne vise til erfaring med faglig utviklingsarbeid og dokumentert forskningskompetanse knyttet til en eller flere av de annonserte fagområdene beskrevet ovenfor
  • Forskningen skal være av høy kvalitet og vise faglig bredde og dybde, og også reflektere en klar forskningsprofil. Søkeren må videre kunne vise evne til å ta opp nye problemstillinger innen de forskningsområder man har arbeidet med. Dokumentert forskningsaktivitet og publikasjoner utover PhD-prosjektet er en forutsetning for ansettelse som førsteamanuensis
  • Søkeren må kunne demonstrere evne til å reflektere over egen pedagogisk praksis
  • Søkeren må kunne vise til gode kommunikasjonsferdigheter og "oversettelseskompetanse", dvs. å kunne kommunisere forskningsbaserte pedagogiske perspektiver til lærere og ledere på tvers av fagfelt
  • Søkeren må kunne demonstrere god undervisning og evne til å arbeide selvstendig med andre fakulteter, samt evne og vilje til å samarbeide som et teammedlem
  • Personlig egnethet og motivasjon for stillingen
  • Søkeren må kunne dokumentere god fremstillingsevne på norsk (eller et annet skandinavisk språk), både muntlig og skriftlig

I rangeringen av kompetente søkere trekkes hele bredden av kvalifikasjoner inn, også søkerens personlig egnethet.

Vi tilbyr

  • Lønn settes innenfor et spenn mellom kr 576 100 og kr 658 300 avhengig av kompetanse, i stilling som førsteamanuensis (SKO 1011)
  • Et hyggelig og stimulerende arbeidsmiljø
  • Pensjonsordning i Statens pensjonskasse
  • Stilling i en IA-virksomhet
  • Gode velferdsordninger

Universitetet i Oslo ønsker flere personer med minoritetsbakgrunn i vitenskapelige stillinger. Personer med minoritetsbakgrunn oppfordres til å søke.

Søknaden skal inneholde

  • Søknadsbrev (motivasjon for stillingen og beskrivelse av egen forskning)
  • CV (utdanning, arbeidserfaring, undervisningserfaring, administrativ erfaring, ledererfaring og andre relevante kvalifikasjoner)
  • Fullstendig publikasjonsliste
  • Akademiske arbeider (inntil 10 publikasjoner)
  • Referanser (liste med 2-3 personer med navn, tittel, e-post og telefonnummer)

Søknad med vedlegg må sendes inn via vårt elektroniske rekrutteringssystem. Vi gjør oppmerksom på at all dokumentasjon må være på engelsk eller et skandinavisk språk.

Det skal benyttes intervju og prøveforelesning i tilsettingsprosessen.

Kontaktinformasjon

  • Professor Bjørn Stensaker, +47 22844472, bjorn.stensaker@iped.uio.no
  • Professor/Instituttleder: Ola Erstad, +47 22855216, ola.erstad@iped.uio.no

Andre opplysninger

Vennligst se Regler for tilsetting i professorater og førsteamanuensisstillinger ved UiO og Regler for praktiseringen av kravet om pedagogisk basiskompetanse ved UiO.

Arbeidstakere som ikke har dokumentert pedagogisk basiskompetanse forplikter seg til å delta på et universitetspedagogisk kurs i løpet av en toårsperiode eller skaffe seg denne kompetansen på annen måte.

I henhold til Offentleglovas § 25 2. ledd kan opplysninger om søkeren bli offentliggjort selv om søkeren har anmodet om ikke å bli oppført på søkerlisten.

UiO har en overtakelsesavtale for alle tilsatte med formål å sikre rettighetene til forskningsresultater m.m.

UiO har et personalpolitisk mål om å oppnå en balansert kjønnssammensetning og rekruttere personer med innvandrerbakgrunn.

I tillegg ønsker UiO at våre medarbeidere i størst mulig grad gjenspeiler mangfoldet i befolkningen. Vi oppfordrer derfor kvalifiserte søkere med redusert funksjonsevne til å søke stillingen. Som IA-bedrift vil vi legge forholdene til rette for medarbeidere med nedsatt funksjonsevne.

Søk på stillingen

Powered by Labrador CMS