Stilling:

To stillinger som førsteamanuensis i bibliotek- og informasjonsvitenskap

Søknadsfrist: 15. oktober 2018

OsloMet

OsloMet - storbyuniversitetet (tidl. Høgskolen i Oslo og Akershus, HiOA) er landets tredje største universitet, med over 20 000 studenter og mer enn 2000 ansatte. OsloMet har studiesteder i Pilestredet, på Kjeller og i Sandvika. OsloMet er et attraktivt studie- og arbeidssted og en aktiv del av storbyregionens samfunns-, arbeids- og kulturliv.


Fakultet for samfunnsvitenskap tilbyr utdanninger på alle gradsnivåer, samt årsstudier, videreutdanninger og oppdragsundervisning. Fakultetet har et aktivt forskningsmiljø. Det er om lag 280 tilsatte og rundt 4200 studenter knyttet til fakultetet, som holder til i Pilestredet i Oslo sentrum.Institutt for arkiv-, bibliotek- og informasjonsfag har i dag ca. 600 studenter og 40 ansatte, og er lokalisert i Pilestredet.

Instituttet tilbyr bachelorstudium, masterstudier og ph.d.-studium i bibliotek- og informasjonsvitenskap og bachelorstudium i arkivvitenskap.

Institutt for arkiv-, bibliotek- og informasjonsfag har ledig to faste stillinger som førsteamanuensis i bibliotek- og informasjonsvitenskap. Instituttet er del av det internasjonale iSchools-nettverket, som innebærer at studier og forskning tematisk ligger i møtet mellom mennesker, informasjon og teknologi.

Profil

Vi søker etter to personer som vil være med på å utvikle profilen til bachelor- og masterprogrammene i bibliotek- og informasjonsvitenskap framover. Instituttets forskning skal være tett koblet til instituttets utdanningstilbud på alle nivå. Vi ønsker gradvis å få til en tettere integrering mellom studieprogrammene i arkivvitenskap og bibliotek- og informasjonsvitenskap.

De som ansettes skal inngå i instituttets forskergruppe Informasjon og samfunn (INFOSAM). Forskergruppen studerer informasjonsfeltets institusjoner, profesjoner og politikkutforming samt menneskers bruk av informasjon i arbeid, utdanning og hverdagsliv.

Arbeidsoppgaver

  • undervisning og veiledning primært på bachelor- og masternivå
  • utvikling av nye emner og undervisningsopplegg i samarbeid med kolleger
  • forskning og utviklingsarbeid

Kvalifikasjoner

Du må ha:

  • doktorgrad innen relevant fagområde
  • god skriftlig og muntlig framstillingsevne på engelsk

Du bør ha:

  • praksiserfaring fra arkiv- eller biblioteksektoren
  • flytende skriftlig og muntlig framstillingsevne på norsk eller et annet skandinavisk språk

Dersom du ikke behersker norsk eller et annet skandinavisk språk, må du tilegne deg norsk tilsvarende nivå B2 i løpet av de tre første årene av ansettelsen.

Det forventes tilstedeværelse på arbeidsplassen.

Dokumentert pedagogisk utdanning og erfaring vektlegges. Hvis du ikke har relevant praktisk-pedagogisk kompetanse, må du forplikte deg til å gjennomføre OsloMets program for pedagogisk basiskompetanse (15 stp.) innen to år.

OsloMet gjennomfører prøving av pedagogiske kvalifikasjoner i forbindelse med intervju.

Ønskede egenskaper

  • god evne til å motivere og inspirere studenter
  • gode samarbeidsevner
  • faglig nytenkning og fleksibilitet

Det er viktig for OsloMet å gjenspeile befolkningen i vår region og vi ønsker alle kvalifiserte søkere velkommen. Vi arbeider aktivt med å utvikle oss videre som en inkluderende arbeidsplass og for å tilrettelegge arbeidsplassen dersom du har behov for det.

Sakkyndig vurdering

Som søker vil du bli vurdert av et sakkyndig utvalg. Innen søknadsfristen må du sammen med søknaden laste opp følgende dokumenter:

  • CV, attester og alle sider av vitnemål
  • liste over vitenskapelig arbeider
  • inntil 10 vitenskapelige arbeider fra de siste 10 år, og ph.d.-avhandlingen din

Du må laste opp alle disse dokumentene. Dokumentene må være på engelsk eller et skandinavisk språk. Oversettelser må være autorisert. Du må fremvise originaler ved et eventuelt intervju. OsloMet gjennomfører kontroll av dokumenter, slik at du som kandidat skal få en reell evaluering og rettferdig konkurranse.

Har du dokumenter som ikke kan lastes opp elektronisk, kontakt mette.sandberg@oslomet.no

Ufullstendige søknader vil ikke bli vurdert.

Vi kan tilby deg

  • en spennende karriere på Norges tredje største universitet
  • deltakelse i forskningsgrupper
  • låne- og pensjonsbetingelser i Statens pensjonskasse
  • gode velferdsordninger

Stillingen lønnes etter Statens lønnsregulativ, stillingskode 1011, og tittel førsteamanuensis. Lønn kroner 524 200-682 200 pr. år. For spesielt kvalifiserte søkere kan høyere lønn vurderes.

Kontaktinformasjon

For nærmere informasjon om stillingen, kontakt:

  • Professor Ragnar Audunson, telefon 67 23 82 95, e-post ragnar.audunson@oslomet.no
  • Instituttleder Tor Arne Dahl, telefon 67 23 83 07, e-post tor-arne.dahl@oslomet.no

Søknadsfrist: 15. oktober 2018

Ref: 18/09110

Vil du søke på stillingen må du søke elektronisk ved å benytte knappen nederst på siden ”Logg inn og søk stillingen”.

Logg inn og søk stillingen

Powered by Labrador CMS