Ledig stilling på Universitetet i Oslo

Blindern og Urbygningen (Foto: Wikimedia og Colourbox)

Stipendiat i nordisk litteratur

Søknadsfrist: 31.01.2021

Universitetet i Oslo

Universitetet i Oslo er Norges eldste og høyest rangerteforsknings- og undervisningsinstitusjon med 28 000 studenter og 7 000 ansatte. Faglig bredde og internasjonalt anerkjente forskningsmiljøer gjør UiO til en viktig samfunnsaktør.


Institutt for lingvistiske og nordiske studier (ILN) er ett av sju institutter ved Det humanistiske fakultet (HF). Instituttets vitenskapelig ansatte arbeider med forskning, undervisning og formidling innen fagområder som omfatter allmenn lingvistikk, nordiske språk (nordisk språkvitenskap og norsk som andrespråk), flerspråklighet, middelalderstudier (norrøn filologi og keltisk), nordisk litteratur (inkludert litteraturformidling og Ibsen-studier) og retorikk og språklig kommunikasjon. Instituttet eier et sosiokognitivt laboratorium som tilbyr kraftig utstyr for ulike typer eksperiment og studier.

Om stillingen

En stilling som stipendiat (SKO 1017) innenfor fagfeltet nordisk litteratur er ledig ved Institutt for lingvistiske og nordiske studier (ILN), Universitetet i Oslo. ILN omfatter to forskningsmiljøer knyttet til fagfeltet, nordisk litteratur og Senter for Ibsen-studier.

Fagmiljøet Nordisk litteratur bedriver forskning av høy kvalitet på sentrale nordiske forfatterskap, litteraturhistorie, litteraturkritikk, bokhistorie, resepsjon, narratologi og samfunnsrelevante temaer.

Senter for Ibsen-studier er et tverrfaglig og internasjonalt orientert miljø som produserer Ibsen- forskning av høy kvalitet innen resepsjons- og adaptasjonsstudier, digital humaniora, performance- studier, bokhistorie og tekstanalyse. Senteret har utviklet en rekke digitale ressurser som åpner opp for nye metoder og tilnærminger.

Fagmiljøet Nordisk litteratur og Senter for Ibsen-studier inviterer kvalifiserte søkere til å levere søknad med prosjektbeskrivelse.

ILN har flere forskergrupper og forskernettverk som kan fungere som et godt nettverk i stipendiatperioden.

Mer om stillingen

Den som tilsettes, vil bli knyttet til fagmiljøet nordisk litteratur og/eller Senter for Ibsen-studier, samt til fakultetets organiserte forskerutdanning. Det vitenskapelige arbeidet skal munne ut i en doktoravhandling som skal forsvares ved fakultetet for graden ph.d. Den som tilsettes, forventes å gå inn i et forskningsmiljø eller -nettverk og bidra til faglig utvikling i miljøet. Se mer informasjon om doktorgrad og forskerkarriere.

Tilsettingen gjelder for en periode på 3 år. Samtlige doktorgradsstipendiater som leverer doktoravhandlingen til bedømmelse med skriftlig anbefaling fra veileder innen 3 år eller 3 1⁄2 år etter stipendperiodens start, vil få tilbud om henholdsvis 12 eller 6 måneders gjennomføringsstipend.

For nærmere informasjon om instituttet henviser vi til instituttets hjemmesider: http://www.hf.uio.no/iln/.

Kvalifikasjonskrav

  • mastergrad innen nordisk litteratur eller tilsvarende utdanning. Avsluttende grad skal være oppnådd og sensur skal foreligge ved søknadsfrist. Mastergraden må inkludere en oppgave minimum 30 studiepoeng.
  • god fremstillingsevne skriftlig og muntlig på norsk eller et annet skandinavisk språk, samt engelsk.
  • personlig egnethet og motivasjon for stillingen

For opptak til doktorgradsprogrammene ved Universitetet i Oslo, kreves det at du har minst femårig grunnutdanning (mastergrad eller tilsvarende). I særskilte tilfeller kan fakultetet gi opptak på bakgrunn av ettårig master, etter en vurdering av studiets omfang og kvalitet.

Ved vurdering av søknadene vil det bli lagt vekt på:

  • prosjektets vitenskapelige kvalitet, herunder aktualitet og nyskapning
  • søkernes faglige og personlige forutsetninger for å gjennomføre prosjektet innen tidsrammen
  • søkernes forutsetninger for å gjennomføre forskerutdanningen
  • gode samarbeidsegenskaper og evne til å inngå i faglige fellesskap på tvers av disipliner

Søkere som nylig har avlagt avsluttende eksamen med meget gode resultater kan bli foretrukket.

Vi tilbyr

Søknaden skal inneholde

  • søknadsbrev som beskriver søkerens kvalifikasjoner og motivasjon for stillingen
  • Curriculum Vitae (med oversikt over utdanning, ansettelser, undervisningserfaring, administrativ erfaring og andre kvalifiserende aktiviteter, samt publiserte og upubliserte verker)
  • karakterutskrifter for bachelor- og mastergrad. Søkere med utdanning fra et utenlandsk universitet bes legge ved en veiledning til karaktersystemet ved deres universitet
  • prosjektbeskrivelse på 3-5 sider (se mal for prosjektbeskrivelse), inkludert fremdriftsplan

Vennligst merk at alle dokumenter må være på enten engelsk eller et skandinavisk språk.

Diplomer, vitnemål, masteroppgaver og lignende skal ikke vedlegges søknaden, men kan bli etterspurt senere.

Søknad med vedlegg må sendes inn via vårt elektroniske rekrutteringssystem, vennligst klikk “Søk stillingen”.

Det benyttes intervju i tilsettingsprosessen.

Andre opplysninger

Vi viser til forskrift om ansettelsesvilkår, samt retningslinjer for søknadsprosess og ansettelse i stipendiatstillinger.

I henhold til Offentleglovas § 25, 2. ledd kan opplysninger om søkeren bli offentliggjort selv om søkeren har anmodet om ikke å bli oppført på søkerlisten.

UiO har en overtakelsesavtale for alle tilsatte med formål å sikre rettighetene til forskningsresultater m.m.

UiO har et personalpolitisk mål om å oppnå en balansert kjønnssammensetning og rekruttere personer med innvandrerbakgrunn. Som IA-bedrift vil vi legge forholdene til rette for medarbeidere med nedsatt funksjonsevne

Kontaktinformasjon

For spørsmål om stillingen:

For spørsmål om rekrutteringsprosessen:

Søk stillingen

Powered by Labrador CMS