Ledig stilling på Universitetet i Oslo

Blindern og Urbygningen (Foto: Wikimedia og Colourbox)
Blindern og Urbygningen (Foto: Wikimedia og Colourbox)

Innholds- / informasjonsrådgiver med kompetanse på nettbaserte brukerveiledninger

Søknadsfrist: 10.06.2021

Om stillingen

Universitetet i Oslo

Universitetet i Oslo er Norges eldste og høyest rangerte forsknings- og undervisningsinstitusjon med 28 000 studenter og 7 000 ansatte. Faglig bredde og internasjonalt anerkjente forskningsmiljøer gjør UiO til en viktig samfunnsaktør.

Universitetets senter for informasjonsteknologi (USIT) er et godt og spennende sted å jobbe, og vi legger stor vekt på at de tilsatte skal ha utfordrende og lærerike oppgaver som gir gode muligheter for faglig utvikling. Oppdraget vårt er samfunnsnytte, nyskapning og effektive tjenester. Som den sentrale delen av IT-virksomheten på UiO, skal vi utvikle og levere de beste tjenestene til studenter, som stiller høye krav til digitalitet, og til forskere og undervisere som er blant de fremste i landet.


Fra stabilt nett og gode lagringstjenester til HPC-tjenester for partikkelakseleratoren i CERN og genforskning for framtidens legemidler, ligger USIT helt i teten som leverandør både til UiO og andre i innenfor forskning og UH-sektoren. USIT er et av landets største IT-faglige miljøer med i overkant av 200 fast ansatte og en omsetning på mer enn 260 millioner kroner.

Nå skal det blir enklere for UiOs brukere å finne veiledning og support ved behov. På USIT har vi nå et prosjekt hvor målsettingen er å avlaste førstelinjesupport ved å gjøre det lettere for brukerne å søke opp veiledninger på UiOs nettsider. Dette omfatter en teknisk løsning, samt forbedring av innholdet på nettsidene.

Underavdeling for Stab og støtte søker til dette prosjektet en produktiv og selvgående medarbeider til et 1-årig engasjement. Stillingen vil være knyttet til innholdsarbeidet i prosjektet og utvikling av retningslinjer for og tekst til brukerveiledningene for IT-tjenestene ved UiO.

Vi ser etter deg som er opptatt av gode brukeropplevelser på nett og som jobber systematisk og effektivt med å omsette tall og bakgrunnsmateriale til brukervennlig og enkelt innhold.

Arbeidsoppgaver

 • Bidra til utvikling av løsning for selvhjelp- og IT-support for Universitetet i Oslo
 • Revisjon og redigering av eksisterende veiledninger på bokmål, nynorsk og engelsk, samt noe oversetting.
 • Utforming av retningslinjer for veiledninger og ha utstrakt dialog med tjenesteeiere om innføring av de nye retningslinjene.

Kvalifikasjonskrav

 • Det kreves relevant utdanning fra universitet eller høyskole minimum på bachelornivå. Omfattende realkompetanse kan erstatte utdanningskravet.
 • Det kreves god muntlig og skriftlig fremstillingsevne på bokmål, nynorsk og engelsk.
 • Dokumentert erfaring fra utforming av brukerrettede veiledninger med teknisk innhold på nett vil bli vektlagt.
 • Erfaring med nettpublisering
 • Beherske klarspråk og vite hva som skal til for at en nettside er universelt utformet
 • Ha kjennskap til å ta og videre bearbeide skjermbilder til bruk i veiledninger

Vi ønsker at du:

 • Har kjennskap til eller erfaring med metoder for brukerinvolvering
 • Har erfaring fra en teknologibedrift eller på annen måte kan vise til forståelse for teknologi og IT

Personlige egenskaper

Vi søker en initiativrik og strukturert medarbeider. Du er en god relasjonsbygger med evne til å prate godt med forskjellige typer mennesker. Gode samarbeidsegenskaper og evne til å arbeide selvstendig er en forutsetning.

Vi tilbyr

 • Interessante arbeidsoppgaver i en organisasjon med høy kompetanse og inspirerende arbeidsmiljø
 • God mulighet for faglig og personlig utvikling
 • Lønn som rådgiver kode 1434 fastsettes etter individuell vurdering innenfor et spenn mellom kr. 575.600 – 630.000,- avhengig av kompetanse og erfaring.
 • Fleksibel arbeidstid, gode velferdsordninger og trening i arbeidstiden
 • God pensjonsordning og gunstig lån i Statens Pensjonskasse

Søknaden skal inneholde

 • søknadsbrev
 • CV
 • vitnemål, attester, liste med 2 referanser (navn, tilknytning til søker, epostadresse og telefonnummer)

Søknad med vedlegg må sendes inn via vårt rekrutteringssystem Jobbnorge.

Andre opplysninger

Aktuelle søkere vil bli innkalt til intervju.

I henhold til offentlighetsloven § 25, 2. ledd kan opplysninger om søkeren bli offentliggjort selv om søkeren har anmodet om ikke å bli oppført på søkerlisten.

UiO har et personalpolitisk mål om å oppnå en balansert kjønnssammensetning og rekruttere personer med innvandrerbakgrunn.

Inkludering og mangfold er en styrke. UiO har et personalpolitisk mål om å oppnå en balansert kjønnssammensetning. Videre ønsker vi medarbeidere med ulike kompetanser, fagkombinasjoner, livserfaring og perspektiver. Vi vil tilrettelegge for medarbeidere som har behov for det.

Dersom det er kvalifiserte søkere med funksjonsnedsettelse, hull i CV-en eller innvandrerbakgrunn, skal vi innkalle minst én søker i hver av disse gruppene til intervju.

Kontaktinformasjon

 • Kommunikasjonsrådgiver Gyda Kjekshus, tlf: 41522136

Søk på stillingen

Powered by Labrador CMS